UTA Arad

UTA are șansa să-și rezolve sezonul cu un succes în fața Gloriei Buzău, în fața unui stadion plin! Rednic: „Merităm să rămânem în Superligă și așa va fi”







UTA a ajuns să depindă de un meci, de un singur rezultat, pentru a disputa și cel de-al patrulea an consecutiv în Superligă. În sezonul în care, conform bugetului de salarii, arădenii ar fi trebuit să se bată la play-off, sunt în situația de a pleca de la un 0-0 în manșa secundă a barajului cu Gloria Buzău, echipa de pe locul 5 din liga secundă. Nu mai e loc de calcule, „Bătrâna Doamnă” trebuie să câștige duminică seara, începând cu ora 21, în fața unui stadion plin ce o va purta pe brațe atâta timp cât vede atitudine și fotbal din partea elevilor lui Mircea Rednic. Altfel, „sabia” poate fi cu două tăișuri, căci – până la urmă – e un meci de totul sau nimic în fața unui adversar mult mai slab cotat.



Rednic: „Vreau concentrarea pe care nu am avut-o la Buzău”

Mircea Rednic, pare să conștientizeze importanța disputei și este destul de optimist cu privire la deznodământul ei. „Vreau concentrarea pe care nu am avut-o la Buzău, este un meci foarte important, de menținere în SuperLiga. Și noi, ca echipă, suporterii, orașul, cu toții cred că merităm să rămânem în prima ligă și sunt ferm convins că așa va fi. Nimeni nu își doreste să aibă în CV o retrogradare, e vorba în primul rând de imaginea noastră. Sigur că va conta stadionul plin, în atmosfera de aici nu ai cum să nu reacționezi pozitiv, dacă nu o faci mai bine te lași de fotbal. Vreau să zic că publicul de aici a fost cu bun simț, jucătorii să fie fericiți, pentru că în alte părți fanii sunt mult mai agresivi, la Arad au fost lăsați să își facă treaba în ciuda rezultatelor mai slabe. Nu poți să dai greș într-un asemenea meci. Buzăul va juca în stilul ei, se apără, pe contraatac și la faze fixe e periculoasă”, a prefațat antrenorul arădenilor meciul de duminică seară, ultimul al sezonului în ceea ce privește prima ligă.

Meciul poate să dureze 90, 120 de minute, trebuie să lucrăm la penaltyuri”



Rednic mai susține că la pauza meciului din Crâng îi venea să schimbe un număr mare de jucători, dar regulamentul nu-i permitea atâtea schimbări pe cât și-ar fi dorit. Totodată, a explicat și de ce a trecut la pauză din 442 în 4231, dar și-a și lăudat și jucătorii din defensivă. La retur, „Puriul” ia în calcule inclusiv loviturile de departajare„La Buzău, toate ocaziile lor au fost pe greșelile noastre, dar greșelile din alea simple, de pase. În primele 15 minute trebuia să-l scot pe Anton și pe alții. În afară de apărare, restul…Deci noi am luat un punct, adică nu am pierdut meciul, pentru că apărarea a fost aproape perfectă și a mers exact cum ar trebui. Au câștigat dueluri, au stat bine în teren, au și jucat bine la offside, deci ei au ținut echipa, ceilalți mai puțin, au rămas datori. Ai mei au mai acuzat ora la care s-a disputat meciul, dar și terenul ce nu era cum ar trebui, chiar dacă de afară se vedea că arată bine. Mi-e clar acum că ceea ce îmi doresc eu nu pot să aplic. Am și schimbat pentru că în cel în care am început ai nevoie ca toată lumea să alerge și în momentul de față nu putem să facem asta. Se și vede că după fiecare meci trei-patru jucători cu probleme musculare. Meciul poate să dureze 90, 120 de minute și penalty, trebuie să lucrăm la penaltyuri, nu suntem prea siguri pe noi. Se joacă, nu vreau să ajungem în scenariul ăsta, dar noi trebuie să fim pregătiți”,a adăugat tehnicianul „Bătrânei Doamne”.

Mihalcea: „ Va fi un meci de atitudine și sacrificiu pentru noi”

Fost antrenor al UTA-ei în startul sezonului 2016-2017, dar și adversar al arădenilor pe banca Chindiei în toamna anului trecut, pe noua arenă „Francisc Neuman”, Mihalcea pare conștient de atmosfera pe care o vor crea susținătorii „roș-albilor” duminică seara. „Un meci sold-out la Arad nu va fi ușor de luat în piept, ca să spun așa. E foarte important cum vom trece de momentele de presiune pe care adversarul, prin încurajările venite de la un stadion plin și frenetic, le va pune pe noi, după care să ducem meciul într-o zonă dorită de noi. Să zicem că ne-a convenit cum s-a jucat în tur, cu diferența că de această dată vrem și trebuie să profităm de ocazia sau ocaziile pe care, sper eu, ni le vom crea. Va fi un meci de atitudine și sacrificiu pentru noi, e nevoie să ținem nivelul de organizare și agresivitate defensivă ridicat. Șansele noastre sunt intacte după prima manșă, ba chiar pot spune că avem o doză de curaj importantă după cum s-a jucat în urmă cu o săptămână. Sigur, UTA rămâne favorită, joacă acasă, e echipa de Liga 1, dar am văzut că se poate. Câteodată, în fotbal, ca și în sport, acel 1% de șansă la victorie poate deveni mai important decât 99%, susține „principalul” buzoienilor, care revine pe banca echipei sale după două etape de suspendare.

Absențe importante de-o parte și de cealaltă

Ambele echipe ajung la meciul decisiv al sezonului cu destule probleme de efectiv. UTA nu-i are la dispoziție pe Balauru, Marrone, Erico, Benga, Milosevic și Șteau (toți cu probleme medicale), în timp ce Otele și mai ales Postolachi vor strânge din dinți să fie pa gazon. Totodată, Benzar și Cascini și-au reziliat deja contractele cu arădenii. Dincolo, buzoineii i-au recuperat pe Vîrtej lși Gaitan, dar nu și pe Cârstocea, Angelov, Pandele și Godwin, acesta din urmă accidentându-se chiar la meciul tur cu echipa de la care este împrumutat.

Formații probabile:

UTA: Fl. Iacob – Vukcevic, Chindriș, Hoxhallari, Abeid – Batha, Anton – R. Pop (Negoescu), Ubbink, Roger jr. – Postolachi (Keseru).

Buzău: D. Rusu – Oteliță, Vîrtej (Gaitan), Wiktorski, Sălceanu – A. Lopez, Trebotic – Dudu, Greu, Blejdea – Boiciuc.

Arbitri: Radu Petrescu – Mircea Grigoriu (ambii din Bucureşti), Imre-Laszlo Bucsi (Sfântu Gheorghe). Rezervă: Rareș Vidican (Satu Mare)

Arbitru VAR: Marcel Bîrsan (Bucureşti). Arbitru AVAR: Stelian Slabu (Braşov)

Observator FRF: Octavian Șovre Octavian (Satu Mare)

Observator LPF: Felix Grigore (Bucureşti)

12 comentarii

  1. Gaitan nu este fundas central nici daca se mai naste odata. M-ati zapacit ca jucati cu casa plina, cu stadionul plin, de parca ati fi niste ultrasi de stie toata Europa de voi si jucatorii adversi cand intra pe teren fac pe ei de frica. Sa nu aveti vreo surpriza ca prea tratati meciul cu nasul pe sus si s-ar putea sa va friga aroganta asta a voastra si chiar asta meritati ca nici nu incepuse meciul tur si erati pe social-media ca dati 5-0 in tur si ati incheiat socotelile. Vedeti ca si Dortmund a jucat meciul de titlu cu stadionul plin si ati vazut cum au jucat. Daca erati vreo scula de echipa nu stateati sa jucati baraj acum. In final, vedeti sa nu retrogradati si impreuna cu fratii vostri de la FC Arges, dupa ce ati promovat impreuna.

    0
    0
      1. Saracul de tine, cand nu citeste ce nu iti convine incepi sa jignesti

        0
        0
    1. daca o sa retrogradam o vom face cu demnitate ,cum am facut-o si la acel 6-o cu bistrita ,cand am fost mai multi in tribune pe o ploaie torentiala la un meci fara nici o miza decat suporterii buzaului duminica la barajul de promovare…si..chiar daca nu avem cine stie ce echipa,pe zona de vest suntem cei mai sus in ierarhie …apropo,felicitari Corvinului pentru pasul facut spre promovarea in liga 2…asa ca domnule anonim,te invit la meci ,faci putin de la timisoara la arad pe autostrada,ca daca retrogradam nu o sa mai ai ocazia sa vezi meci de liga 1 in zona ,pana promoveaza poli din liga 3 mai e..e greu cu lipova si chisineul pe acolo..

      0
      0
  2. sigur acesti jucatori necunoscuti ai buzaului vor sa faca meciul vietii..important e sa nu ne pierdem rabdarea,eu zic ca vor ceda iar in repriza a 2-a,nu rezista ritmului de joc a unei echipre de prima liga,cu toate crampele jucatorilor nostri..e important ca nici din tribuna sa nu apara apostrofari la prima pasa gresita ,sigur au si jucatorii trac iari celor tineri le tremura picioarele,nu au nevoie de si mai multa nervozitate..eu zic ca , chiar daca se intampla cumva sa fim condusi,trebuie sa ramanem calmi,atat noi in tribuna,cat si cei din teren,sigur o sa intoarcem rezultatul…nu trebuie sa cadem in extrema cealalta si sa facem greseli din nerabdare si datorita mizei meciului..

    0
    0
    1. Cum bine zice si Rednic, daca nu esti in stare sa dai o pasa precisa de zece metri unui coechipier inca de la inceputul jocului, cind inca nu ai la indemina scuza crampelor musculare, ori nu poti ori nu vrei !

      Despre tremuratul picioarelor celor tineri nu este cazul fiindca Rares Pop la doar 17 ani a demonstrat pe parcursul intregului sezon cit si in play-out ca si-a cistigat definitiv locul de titular. Indraznesc sa afirm in acest moment ca este un talent si contribuitor cu mult peste ceea ce a insemnat Miculescu pentru clubul UTA.

      Normal, jocul de astazi ar trebui sa fie o simpla plimbare prin parc, doar daca nu poti sau nu vrei sa joci !

      0
      0
      1. sunt de acord cu ce ai zis de rares,e clar ca este peste miculescu,chiar daca e mai mic..ma refeream mai degraba la negoescu care ar putea sa joace si el in a doua repriza in lipsa lui steau,isac e mai defensiv,va intra probabil in loc la rares doar daca conducem..ma refereanm la emotiile pe care o sa le aiba toti,e un meci totusi important diseara si nu e usor pentru nimeni..

        0
        0
    2. Cica acesti jucatori necunoscuti ai buzaului, cred ca te uiti de ieri la fotbal sau in afara de echipa ta de doi bani nu urmaresti altceva.

      0
      0
      1. pai ce sa urmaresc,cand toata echipa buzaului nu are mai multe meciuri in prima liga decat rares pop la 17 ani?dar o sa vedem cine merita sa joace in superliga pe stadion in seara asta ,daca te numeri cumva printre cei 5 ultras din galeria oaspetilor..,,

        0
        0
  3. Castiga UTA. fara discutie, nici nu se pune problema. FORTA UTA Arad, UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button