UTA Arad

Cine pleacă, cine rămâne, sunt zile calde la UTA! Rednic trebuie să se descurce cu un buget de salarii sub cel din sezonul încheiat ieri





UTA nu are timp să savureze atingerea obiectivului minim al stagiunii 2022-2023, salvarea de la retrogradarea din SuperLigă, căci timpul e foarte scurt până la începerea noului campionat și arădenii au pierdut deja „trenul” pentru câteva transferuri neavând certitudinea câștigării barajului cu Gloria Buzău. Încă de aseară Mircea Rednic a spus că-l va provoca rapid la o discuție pe Alexandru Meszar pentru a trasa direcțiile pe care va merge campania de achiziții.

Sigur, antrenorul arădenilor a obținut deja acceptul șefului grupării arădene pentru cele 5-6 mutări pe care le-a și anunțat, deocamdată, doar pe posturi: un fundaș dreapta, doi fundași centrali și doi atacanți. E vorba, cel mai probabil, de jucători străini, care vor înlocui – în mare – alți jucători străni din lotul ce și-a chinuit atât de mult fanii în sezonul ce s-a încheiat oficial ieri. La ora aceasta sunt mai multe categorii de fotbaliști în lotul „roș-albilor”, iar munca „oficialilor” arădeni și a antrenorului ales să continue munca începută bine pe finalul stagiunii nu e deloc simplă. Și asta în limita unui buget lunar de salarii ce se dorește a fi micșorat față de campionatul trecut și readus la pragul de acum doi ani, adică undeva la 100, maximum 110 mii de euro.

Jucătorii sub contract

În acest moment, să spunem că sunt puțini jucătorii care îndeplinesc ambele criterii și anume un contract valabil cu clubul și pe sezonul 2023-2024, doriți în continuare de Mircea Rednic la echipă în aceleași condiții salariale. Aceștia ar fi: Danylo Kucher, Andrei Chindriș, Aly Abeid, Roger jr și Virgiliu Postolachi, plus tinerii Haralambie Mociu, Damian Isac, Rareș Pop, Raul Șteau, Claduiu Negoescu și – bineînțeles – ceilalți juniori de la Academia clubului. Mici semne de întrebare sunt în dreptul lui Erion Hoxhallari, dar și albanezul ar trebui să rămână. Sub contract cu UTA mai sunt și Paul Anton și Claudiu Keseru, dar ambii ar trebui să fie convinși să-și reducă salariile dacă vor să nu fie puși la marginea proiectului.

Jucătorii fără contract

Reamintindu-vă că Romario Benzar și Bautista Cascini și-au reziliat deja contractele cu „Bătrâna Doamnă”, iar Salvatore Marrone revine la clubul mamă, Csíkszereda Miercurea Ciuc, nu mai puțini alți 8 fotbaliști își încheie contractele în această vară. Este vorba despre: Dragoș Balauru, Florin Iacob, Marko Vukcevic, Alexandru Benga, Mihai Dobrescu, Erico da Silva, Idriz Batha și Desley Ubbink. Până acum, Rednic a spus clar că renunță la Erico, însă nici Dobrescu nu e printre favoriții săi. Totodată, Balauru e accidentat și ar putea juca din nou de abia din octombrie-noiembrie și e greu de crezut că va mai fi chemat la negocieri. Apoi, salariul lui Vukcevic e considerat cam mare și, dacă acesta nu va accepta o micșorare, va pleca – probabil – și el. Iacob, Benga, Batha și Ubbink intră în planurile „Puriului”, dar și în cazul lor sunt chestiuni contractuale de pus la punct.

Jucători (ca și) plecați

În fine, conducerea „Bătrânei Doamne” trebuie să rezolve cumva situațiile lui Willie Barbosa și Stefan Milosevic. Ambii sunt jucători scumpi, care mai au înțelegeri semnate cu arădenii până în vara anului 2024, dar care nu mai sunt doriți sub nicio formă de Mircea Rednic. Apoi, Philip Otele va pleca la CFR Cluj, iar Albert Stahl se întoarce la Rapid, club de la care a fost împrumutat în „alb-roșu” la începutul sezonului.

Buget mai mic pentru Rednic

Și, dacă din punct de vedere sportiv, UTA a scos-o în cele din urmă la capăt, urmează provocarea finanțelor. Fiindcă antrenorii și jucătorii au contraperformat, iar ultimele tranșe din drepturile TV în sezonul recent încheiat și prima din stagiunea ce urmează sunt mai mici, pierderile totale se apropie de 1 milion de euro. Iar calculele nu sunt făcute pentru o calificare în play-off, așa cum promitea Ilie Poenaru la începutul stagiunii, ci pentru poziționări rezonabile (locurile 8-9) atât la finalul sezonului regular, cât și al play-outului. Pornind de aici, bugetul pentru noua stagiune va fi evident mai mic, iar Mircea Rednic trebuie să accepte asta.

Postolachi și Pop, singurii utiști care ar putea avea oferte

Lucrurile s-ar putea schimba dacă gruparea de pe Mureș ar vinde ceva, iar jucătorii care au atras priviri ar fi golgheterul Virgiliu Postolachi și talentatul Rareș Pop. Atacantul basarabean are și o clauză de transfer de 300 de mii de euro, în timp ce mijlocașul de aproape 18 ani va fi greu convins să părăsească Aradul înainte de a termina liceul, adică în vara anului ce urmează.

22 comentarii

  1. As da bani sa plece Hoxhallari. Ne-a costat o gramada de puncte, nu ma consolideaza faptul ca a avut 2-3 meciuri mai bune la sfarsitul campionatului. Trebuie sa-l pastram pe Posto

    0
    0
    1. Pai la finalul meciului cineva care nu stia rezultatul meciului si il vedea pe Hoxhallari zicea ca am retrogradat plus ca a plecat repede la vestiare asa ca nu cred ca sezonul urmator il mai prinde la Arad.

      0
      0
  2. D-nule Rednic sunt de acord cu tot ce spuneti mai putin problema Keseru. Este un fotbalist terminat pt. performanta.Nu vedeti ca inoata pe teren.

    0
    0
  3. nu stiu ce sa zic..majoritatea echipelor din superliga isi maresc bugetele ,al nostru se diminueaza..de investitori nu e nevoie,dar ne plangem ca acumulam datorii si pierderea e tot mai mare …echipa are 4 surse importante de finantare- drepturi tv,proiectele de la primarie,spectatori si sponsorizari..daca pentru primele 3 capitole conducerea clubului nu trebuie sa faca mare lucru.macar sponsori sa gaseasca….in plus in arad sunt destul de multe afaceri profitabile..nu inteleg de ce e asa de dificil sa iti faci o lista cu primele 100 de firme din arad in functie de cifra de afaceri si sa mergi sa oferi contra cost conducerii societatilor abonamente pentru sezonul viitor..sigur,e mai comod sa stai si sa te plangi,ca asa e la noi,asteptam mereu pomana si sa ne pice para malaiata in virtutea legii gravitatiei..

    0
    0
    1. În privința salariilor ne-am numărat printre primele 7, randamentul s-a văzut… Bonusuri de performanță, acesta este un mod profesionist de a motiva jucătorii. Cu contracte mari,am ajuns unde am fost ieri. Mă gândesc că infirmeria o să fie goală. Toți vor dori să beneficieze de primele de joc să-și rotunjească veniturile. Plus că, crește și concurența pe posturi, în adevăratul sens.Fiecare dintre noi trebuie să facem ceva pentru banii care îi primim. Hai UTA!!! Hai Aradul!!!

      0
      0
      1. Si parerea mea! Ca ,de altfel, faptul ca avem o conducere care a CAM RATAT ORICE OBIECTIV , dpdv profesional. Acum, io nu cunosc amanuntele,da’daca ce se vehiculeaza,cum ca ” nepotism, vile si alte beneficii pe spatele unei LEGENDE! sunt cat de cat adevarate, pai atunci AR FI CAZU’ SA SE MEARGA PE PERFORMANTA! Si aci nu ma refer neaparat la Champions League ,ci ,mai cu seama la balanta COST/ BENEFICIU. Sa fim sinceri: Evident ca ne dorim cu totii o participate in Champions League,da’ parca mai REALIST ar fi sa vedem un joc FRUMOS, si o companie de PLAY-OFF… Parerea mea!
        Pentru inceput…

        0
        0
  4. În perioada Rednic cel mai bun a fost batha, postolachi la fel, în rest să auzim de bine, UTA nu a retrogradat cum își doreau unii, sper să nu mai vadă UTA în prima ligă, hai UTA, hai ARADUL ?️?

    0
    0
  5. REDNIC trebuie sa inteleaga ca, lui KESERU i s-a terminat benzina, gata, nu mai merge ,nu mai face fata Superligii ,sa se aduca atacanti care pot face fata,de exemplu BOICIUC de la Gloria Buzau un atacant tanar si talentat,bataios in atac. Ce sa mai joace KESERU ,el nu vede oricat ar vrea ca, are o varsta si sa lase locul altuia mai tanar !!!REDNIC trebuie sa gaseasca si un mijlocas bun care sa alerge ,un bun coordonator,BATHA este intradevar bataios dar nu le are cu tehnica mingiei . UBBINK este un bun tehnician dar nu depune efort la mijlocul terenului doar rareori. Sper ca, REDNIC sa faca alegerile bune si UTA. sa nu mai treaca prin aceste emotii foarte mari !!! FORTA UTA Arad.

    0
    0
  6. Parerea mea e ca NIMENI NU E INDISPENSABIL! Posto,mai are contract un an,deci,n-ar trebui sa fie o problema. Acum, in ” era celor 3″ ( antrenori) dinaintea d-lui Rednic, tinertu’ nu prea a avut ocazia ,sa se exprime la ” echipa mare ” .Raman la parerea ca daca R. Pop primeste o oferta de a pleca undeva unde profesional se poate afirma mai mult, si clubul primeste o oferta peste ceea ce se ofera ,in mod normal, in cazuri similare, atunci : SA CASTIGE TOATA LUMEA! Repet,chiar daca supar gruparea ” Korado& prietenii” ;), parerea mea e ca NIMENI ,din actuala trupa , NU E INDISPENSABIL…Si io zic ca Batha a fost, nu util,ci FOARTE UTIL,echipei. In rest, sa dea ” domnu’ ” sa ne,de fapt CELOR RESPONSABILI!, dea intelepciunea de pe urma. Macar p’aia, ca la primele,se pare ca n-am avut acces!Glumesc! Pt. cine tre’ sa ma explic…
    HAIDE!!!

    0
    0
    1. aici nu e cu suparari,ne spunem fiecare parerea ,nimeni nu detine adevarul absolut..e frustrant doar ca o echipa sateasca ,cum e voluntari de exemplu cu 200 de oameni la meci isi permite sa transfere aproape orice jucator vrea,iar la noi cum scoate unul capul ,cum ori il pierdem din cauza greselilor din contract,ori pleaca pe bani de nimic..daca pleaca postolachi la clauza,,cine o sa vina gratis pe salariu de 5 000 euro pe luna?avem exemple cu duiumul-dangubici,ademi,milosevici si multi altii..pana testam sa gasim alt atacant cu cifre,ne trezim ca iar ne batem la retrogradare….lumea a uitat cum ne chinuiam sa dam gol ,radeau toti de de ratarile incredibile ale ,golgetrilor,, nostri..

      0
      0
  7. Dintre cei care termina asta vara, numai Benga, Batha si Ubink as insista! Restul mai au contracte! Nu stiu ce vede la Iacob ….da ma rog! Nu sunt eu specialist! Daca vrem clasare buna…. nu se poate fara Postolachi! Sa vedem si ce aduce domnisoara Luana Rednic, agentul nostru … de casa, inlocuitoarea lui Apostu! Poate ca ar fi bine ca dublurile/triplurile pt fiecare post sa fie juniorii nostrii! Am incredere in Rednic ca antrenor…. dar nu cred ca vine pt binele nostru ….. ci al lui!

    0
    0
  8. Cred că e clar că rolul lui Batha nu este cel de a fi tehnic/creativ…el e pentru a distruge jocul în fața apărării… și are nevoie de un profil total opus lui pentru a fi eficient…e sufletist și bătăios și când vede că nu are cu cine încearcă să facă munca altora. Eu unul sper să rămână…e combativ

    0
    0
  9. Deci după ce sa greșit cu Denis Rusu, Roger, Miculescu,Otele acum aflam că unui alt jucător de perspectiva i sa făcut un contract halucinant…Sa zicem că așa și-a dorit jucătorul, un contract pe doi ani cu clauza de reziliere mica…însă tu de ce accepți așa ceva ?Mai ales că avea problemele cu clauza de formare din Belgia sau de unde naiba era…Amatorism dus la extrem!!! Lui Rareș i sa mărit salariul? Sau sperăm să rămână la noi pe bani de nimic?

    0
    0
  10. Părerea mea ca ar trebui sa se spună stop figurilor lui Ubbink, dacă i se prelungește și prin august septembrie sau decembrie primește iar vreo ofertă cum a fost de la Craiova și din nou strică atmosfera?
    Își permite clubul încă odată acest risc?
    Sezonul acesta a jucat mult mai slab decât primul chiar nu se mai găsesc mijlocași de creație care sa știe sa dea o pasă filtranta și sa bată un corner doar Ubbink și Roger? părerea mea dacă accepta noile condiții salariale și de bonusuri sa rămână dacă nu, nu trebuie făcute excepții pt ei, pt ca strică atmosfera pt restul.
    De ex Batha e pe un trend de progres al evoluțiilor față de sezonul precedent asta ar trebui sa fie un criteriu important de evaluare. Dacă se iau deciziile bune acum nu mai trebuie sa faci mari schimbări în iarnă.

    0
    0
    1. Rares Pop este un mijlocaș de creație care sa știe sa dea o pasă filtranta și sa bată un corner … nu doar Ubbink și Roger!

      0
      0
  11. sirul asta nesfarsit de erori si gafe de diletanti sunt demne de liga a 3-a…poate ar trebui adus un manager cu experienta in fotbalul intern care sa gestioneze mai bine situatiile de genul asta…avem in fata exemplul lui Dinamo a carui conducere a reusit sa promoveze o echipa in insolventa ,fara bani dar cu datorii imense si cu interdictie la transferuri..nimeni nu le dadea nici o sansa,mi se pare ca promovarea lor se datoreaza in mare parte competentei conducerii..

    0
    0
    1. Acolo au fost doi factori mari și lați. Burcă și duhoarea din vestiarul Argeșului. Elimini primul factor, Seku nu prindea barajul. Îl elimini oe al doilea Seku primea terenul în cap.

      Cât despre conducere, tipică Seku, șterg datorii din pix și speră să scape de interdicția la transferuri. Nu pot spune că îi admir.

      Singura conducere care merită apreciată, în toată liga 1, e cea a singurului club care a fost pe plus anul ăsta și care a încropit un lot, plătit cu vreo 800.000 mai bine ca al nostru și care a luat și titlul.

      0
      0
  12. Bună ziua.
    Sa înplinit un vis al vieții mele .
    Mulțumesc bunului dumnezeu.!!!
    Jucătorii echipei noastre iubite uta arad au reușit să câștige jocul cu formația gloria buzău într-un mod categoric. Bravo [băieții ] ,respect șI cinste vouă pentru acest succes!!!.
    Mulțumesc frumos jucătorilor ,domnului
    Antrenor mircea rednic ,căt șI conduceri clubului uta ,domnul alexandru meszar șI stafului dănsului. Mulțumesc frumos șI multă sănătate ,baftă în proectele fotbalistice ce vor urma.
    Clubul uta arad este emblema orașului arad căt șI a întregi țări.
    Mulțumesc șI mult succes uta arad.
    Dumnezeu să binecuvinteze poporul român .
    Dumnezeu să binecuvinteze clubul uta arad.
    Doamne ajută.

    0
    0
  13. nu pot intelege de ce se renunta asa usor la w.barbosa ,balint nu ia dat nici o sansa,deorece el nu le are cu jucatorii tehnici,de atac ,dupa parerea mea ar mai trebui incercat,poate fi mai folositor decit ubi,dar trebuie sa i se dea o sansa.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button