UTA Arad

„Focul” la ei: Acceptă jucătorii UTA-ei noua politică salarială a clubului? Rednic susține că până pe 18 iunie va avea format 80% din lotul pentru noul sezon





UTA și-ar putea revoluționa cu totul lotul în această vară. Mircea Rednic s-a întâlnit astăzi cu Alexandru Meszar și i-a prezentat lista cu jucătorii pe care mai vrea să conteze și în sezonul ce vine, plecând și de la noua politică salarială. Inclusiv fotbaliștii care mai sunt sub contract cu formația arădeană ar trebui să accepte o reducere a retribuției lunare, pentru ca diferența să o ia din bonusuri de performanță.

Pe de altă parte, Rednic nu e sută la sută convins că ar dori să continue să se bazeze pe Batha, despre care a spus la emisiunea Repriza de Sport, de la Strada TV, că: „E un jucător cu care e greu de lucrat”, pe Roger, care și-a manifestat nemulțumirea înainte de prima manșă a barajului cu Buzăul pentru întârzierile financiare și acum: „Ne-a dat nouă termen de gândire”, pe Vukcevic: „Care nu mai are contract și are termen să se decidă dacă rămâne sau nu”, pe Ubbink: „Care e cel mai bun fotbalist din lot, dar trebuie să se hotărască ce vrea” și chiar și pe Benga: „Să vedem, concurența e grea acolo”.

În schimb, din punctul de vedere al antrenorului utist, soarta lui Keseru pare pecetluită: „Atât de la Keseru, cât – de fapt – de la fiecare din lot vreau să facă și faza defensivă. Dacă nu o face, pleacă indiferent de nume”.

Mircea Rednic nu a dorit să dezvăluie nici astăzi numele vreunui fotbalist dintre: „Cei 5-6 care vor veni până pe 18 iunie, data la care ne vom reuni. De fapt, până la acea dată, eu zic că vom avea format cam 80% din lot, cireșele de pe tort urmând să vină după”.

În schimb, „Puriul” a oferit detalii despre posibila colaborare cu Adrian Petre. „I se va oferi un contract mai mic, cu posibilitate de a câștiga mai mult dacă joacă și ajută echipa. Eu zic că e și ultima lui șansă și cred că va profita de ea. Am vorbit și cu Gică Hagi, fiindcă am știut că a da ceva goluri pe acolo și mi-a spus că nu se antrena bine. Am înțeles că a avut și ceva probleme personale, nu e problema mea, eu zic că acum poate fi altceva, căci calitate are”, au fost cuvintele „principalului” utist.

Știindu-se că Benzar, Cascini și Marrone sunt istorie deja la UTA, că lui Erico și Balauru nu li se va propune prelungirea, că Stahl și Otele merg la echipele de care aparțin (Rapid, respectiv CFR Cluj), dar și Milosevic și Barbosa nu mai sunt doriți sub nicio formă, la care se adaugă și cele spuse de Rednic mai sus, este posibil ca arădenii să-și schimbe lotul din acest an în proporție de 60-70%

11 comentarii

  1. Adria Petre e praf, nu stiu unde-i sta capul dar la fotbal sigur nu, probabil la Instagram si cum sa o ajute pe prietena sa faca bani din Instagram si tik Tak.

    0
    0
    1. Tot văd pe aici,plecări și veniri de jucători. Dar nimeni nu pomenește de cei 7 juniori africani aduși anul trecut la UTA?!!. Oare a apucat Rednic să-i vadă, să-și facă o părere despre ei? Citesc în presa online că Hagi l-a cooptat în staful său pe Eric, pentru a duce tinere talente din Brazilia, pentru a face din Farul noul Sahtior Donetsk din estul Europei.Deci,întrebarea mea este, ce politică vrea să adopte Rednic la UTA. Dinamo vorbește de aducerea de noi investitori, la UTA nici pomeneală de așa ceva. Eu zic că Rednic ar trebui acum,până are putere, să ceară și să cheme niște investitori,neapărat străini,altfel cu părere de rău, vorbim pe aici doar să ne aflăm în treabă. Anul viitor,fără niște investitori puternici….maxim locurile 11 său 12,deci mediocritate. Hai UTA, hai Aradul.

      0
      0
  2. Când auzeai odata ca pleacă vreo 15 credeai ca se desființează clubul. Acum e frecvent. Eu am avansat ideea și dacă e sa numeri pe merit pot fi chiar mai mulți. E plina piața de oferte. Totul e să-ți iasă. În noul sezon și juniorii pot marca, lipsesc pe la gol. Marea performanta e dura. Cu banii, chiar mulți se împiedică cei de la FCSB, Craiova-Rotaru, nu e criteriu de performanta. Doar la clauze de vânzare merita plusat. Aceștia sunt maxim doi. Judecata tehnica a lui Rednic în privința jucătorilor e absolut corecta. Ei au trântit echipa și pe rand au contribuit mai mult sau mai puțin. Unii nici la Buzău nu arătau de elita. Pe margine, Rednic trăia un procent semnificativ din zbaterile incoerente ale lui Balint. Sigur ca și el va răspunde pentru ce va face. Acum trebuie lăsat sa facă. A salvat o echipa comparabila mult timp cu Mioveni. Implozia Argeș a venit târziu.

    0
    0
  3. Practic, UTA nu da afara pe nimeni, exceptind pe cei care au plecat deja si cei care „au facut figuratie” pe salarii indestulatoare frecind banca de rezerve.

    Ceea ce se revizuieste din temelii la UTA este sistemul de salarizare plus bonusurile de performanta. Cei care accepta (inclusiv cei care sint inca sub contract) vor ramine in continuare la Arad.

    Cei care au oferte la acelasi nivel sau mai bun decit cel pe care UTA preconizeaza sa le ofere in sezonul urmator,, vor pleca desigur.

    Toata lumea trebuie sa inteleaga ca indiferent de speculatiile specifice perioadei de transferuri din vara (extrem de importante atit pentru echipe cit si pentru jucatori si agentii acestora !!!!!!), deciziile vor fi luate in functie de cerere si oferta in piata.

    In acest context a fost de apreciat prestatia intregului lot de jucatori ai UTA-ei care au cistigat la pas jocul de baraj impotriva Buzaului. Sint sigur ca foarte multi ochi au fost atintiti pe evolutia jucatorilor nostrii in acest meci cu presiune maxima.

    Sa nu fiti surprinsi daca o buna parte din ei v-or semna cu alte echipe din Superliga !

    In ceea ce ne priveste, reorientarea criteriilor de selectie a jucatorilor chemati sa-i inlocuiasca pe cei care v-or pleca, se impune o mult mai mare atentie asupra calitatilor individuale cumulative pe care jucatorii trebuie sa le intruneasca.

    Tehnicitate individuala impecabila, preluari de balon in viteza , citire si gindire rapida a jocului, precizie la pase in regim de viteza, ruperi de ritm, joc cu pase dintr-o bucata sau devieri, sut precis din afara careului, cursivitate constant progresiva pe faza de atac, asezari inteligente la sut in interiorul careului de 11m si din afara acestuia, executanti de lovituri libere din preajma careului de 16 m, centrari constant impecabile la 11m in careul advers din lovituri libere sau in regim de viteza din aripi, joc de cap pe faza ofensiva si defensiva, deposederi curate direct pe balon fara faulturi, fundasi latereali cu abilitati pe faza ofensiva, portari cu abilitati la iesiri in careul de 16 m.

    Jucatorii care vor „bifa” CUMULATIV, un minimum de 70% din aceste criterii (personale), specifice desigur fiecarui post, ar fi preferatii mei la achizitii pentru lotul UTA-ei in aceasta vara.

    0
    0
  4. Sincer a fost prea boierie până acuma și mai ales pt străini salarii babane și performanță zero totuși suntem un club cu o istorie, care a avut fotbaliști de fotbaliști.
    Problema va fi în iarnă cu gazonul dezastruos iar vor fi lupte în noroi la Arad.

    0
    0
  5. Revenirea la normalitate nu e ușoară. Se așteaptă o creștere de ansamblu pe fisa tehnica individuala cu schema de joc Rednic. Cei veniți, pe degetele de la o mana, vor fi de lux pana arata ce pot.. Așteptăm jocuri atractive , spectacolul a lipsit, fiind mutat de pe gazon în tribuna. Un parcurs lung în Cupa. Rămân adeptul, în primul rand, al prezentelor permanente în elita. Pare puțin si poate plictisi. Nu și pe cei care vibrează la apariția echipei pe gazon.!!

    0
    0
  6. Schimbarile sunt imperios necesare.

    Ne-am chinuit un sezon intreg, reusitele au fost doar niste exceptii.

    Chiar si in meciul de baraj, am vazut o tona de greseli, pase aiurea, centrari imprecise, preluari gresite. Doar faptul ca adversarul era mult sub noi ne-a scapat.

    Scorul a fost bun, dar nu trebuie sa ne puna un val peste ochi.

    0
    0
  7. Sper sa gaseasca Rednic macar un fundas dreapta care sa stie sa centreze,Vukcevic ne a omorat cu centrari in primul om si prin spatele portii.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button