UTA Arad

Ubbink și Vukcevic – numele grele la care a mai renunțat UTA, pe lista „divorțurilor” sunt 9 jucători și ea ar putea deveni și mai mare!





La sugestia lui Mircea Rednic, care ține cont și noua politică salarială a clubului, UTA a anunțat nouă despărțiri certe și numărul lor ar putea crește. Lui Romario Benzar și Benzar Cascini, care s-au despărțit oficial de arădeni încă de săptămâna trecută li se alătură: Dragoș Balauru, Haralambie Mociu, Erico da Silva, Mihai Dobrescu, Salvatore Marrone, Desley Ubbink și Marko Vukcevic. Vorbim despre fotbaliști care nu mai au contracte valabile cu arădenii începând cu 30 iunie și cărora nu li se va propune prelungirea. „Motivele nu sunt strict sportive, ci și de altă natură, cum ar fi atașamentul jucătorilor față de club, acomodarea dificilă la Arad, dar și pretenții financiare care nu mai sunt în concordanță cu politica noastră” – a fost explicația dată de Alexandru Meszar, conducătorul grupării de pe Mureș.


Rednic a dat indicii cu privire la Vukcevic și Ubbink

Ultimele două nume constituie o surpriză și nu prea, ținând cont de ultimele declarații ale antrenorului utist. „Nu mai are contract și are termen să se decidă dacă rămâne sau nu” sau „Care e cel mai bun fotbalist din lot, dar trebuie să se hotărască ce vrea”, spunea Rednic despre Vukcevic, respectiv Ubbink, care – iată – încheie două sezoane pline în tricoul „roș-alb”. Ambii au fost titulari în ambele manșe ale barajului de menținere în SuperLigă, cu Buzăul, câștigat cu scorul general de 5-1 de arădeni.

Despărțirea de Marko Vukcevic e anunțată chiar în ziua în care fundașul dreapta muntenegrean împlinește 30 de ani. Cât despre Desley Ubbink, faptul că olandezul a dorit să plece cu orice preț în toamna anului trecut la Craiova după ce a primit  un salariu mai bun, a cântărit în luarea deciziei finale în ceea ce-l privește. Până la urmă, ce garanții există că UTA nu va păți la fel cu coordonatorul de joc care – de altfel – a alternat evoluțiile bune cu cele modeste?

Iacob a semnat prelungirea, negocieri dure cu Barbosa și Milosevic

Unul dintre jucătorii care rămâneau fără contract de la 1 iulie, Florin Iacob a semnat o nouă înțelegere, valabilă până în vara lui 2024. Portarul de 30 de ani va începe, astfel, al 5-lea sezon în „roșu-alb”, în precedentele adunând 114 partide între buturile „roș-albe”. După plecarea lui Balauru, Iacob, Isac și Hrezdac (care ar putea fi reîncadrat în lot de Mircea Rednic) rămân singurii supraviețuitori din lotul care a promovat cu UTA din Liga a 2-a. În fine, conducerea clubului arădean au de rezolvat rezilierile contractelor lui Willie Barbosa și Stefan Milosevic, jucători pe care Rednic nu-i mai dorește sub nicio formă în lot, doar că negocierile cu aceștia sunt destul de dure. Totodată, „Bătrâna Doamnă” și-a luat rămas bun de la Otele, care a semnat încă din iarnă cu CFR Cluj și de la Albert Stahl, care și-a încheiat împrumutul de la Rapid.

Se așteaptă răspuns de la alți cinci fotbaliști

Doar că și ceilalți fotbaliști care rămân fără contracte începând cu 30 iunie sunt – cumva – sub semnul întrebării. Alexandru Benga și Idriz Batha trebuie să răspundă la noile oferte de reînnoire ale înțelegerilor, dar există și categoria fotbaliștilor care ar trebui să accepte o micșorare salarială. Este vorba despre Claudiu Keseru, Paul Anton și Roger jr care câștigă prea mult pentru noile posibilități ale clubului și – oricum – nu au livrat de acești bani în sezonul recent încheiat. În acest moment, doar Danylo Kucher, Andrei Chindriș, Aly Abeid, Erion  Hoxhallari și Virgiliu Postolachi, plus tinerii din cadrul lotului par siguri de rămânerea în „alb-roșu”. Asta dacă, de exemplu, pe adresa lui Postolachi nu vine o ofertă de 300 de mii de euro, pe care conducerea arădenilor trebuie să o accepte conform clauzei din contractul golgheterului stagional al „roș-albilor”.

Cinci achiziții ca și făcute, dar se caută (și pe imagini video) și alți jucători

Mircea Rednic e invitat de onoare la manșa secundă a barajului de promovare în Liga 2-a, de astăzi, dintre Corvinul și Ungheni, după care își va continua drumul spre București. Doar că tehnicianul va ține în permanență cu conducerea clubului pentru vești legate de posibilele viitoare despărțiri. După cum a declarat deja, „Puriul” are în mână deja 5 achiziții, un fundaș dreapta, doi fundași centrali și doi atacanți, însă se mai caută și alți jucători. La clubul UTA s-a format un fel de comisie tehnică care analizează imagini video cu zeci de jucători, străni și români, pe care îi va propune mai departe staffului tehnic.

31 comentarii

  1. Perioada de transferuri se încheie pe 4 septembrie ar fi o lovitură sub centură să îl pierdem pe Postolachi după începerea campionatului.FCSB nu s-a înțeles cu Garita la salariu, CFR îl dorește, pare că 90% pleacă.

    0
    0
    1. Totuși de cei 7 jucători africani,juniori veniți anul trecut, Rednic și conducerea nu zic nimic.Din ce se auzea 2 sunt foarte talentați.

      0
      0
  2. Asa cum am mai spus-o: NIMENI NU E INDISPENSABIL! De la ala micu’ , care o fi ala ;), laMAHAR!Tot care o fi ala…N-are rost sa planned dupa un nume, si nimic mai mult! Am avut, 1JUCATORI DE LEGENDA! si nu ne-em vaicarit. Asa ca, astia-s ca tramvaiu’: NU FUGI DUPA EI, VIN ALTII!
    HAIDE UTA!!!

    0
    0
  3. La examenul final pana sa vina Rednic, sa ne amintim ca reproșurile curgeau spre cei de baza cu Keseru cap de lista. Le vine greu bani mai putini, și efort dublu. Cunosc acum forța diviziei. Una ca Sepsy greșește, dar de dormit în teren nu a făcut-o niciodată. Și e numai media unei evoluții de dorit. Ne-am bucurat de un Vukcevici, deși internațional, are bagaj tehnic sub cerințe. Și sunt mulți nu-i mai numim ca ne și speriem , fără a ne mira încă odată de turul de forță reușit de Rednic. Nu regretam pa nimeni și ne uitam ca și un GARITA, Argeș singur nu putea salva o gloata piteștean speriata de pocnetul unui pistol de jucărie. Mergem spre o echipa, nu spre doua trei vedete care după prima stagiune dau bir cu fugiții.!!

    0
    0
  4. Postolachi pleaca doar daca vrea el…nu e suficient sa se achite clauza.Speram sa ramana…in rest, nu imi pare rau.de nici unul -.poate avem mai mult noroc cu noii veniti , se adapteaza mai repede si sunt pe profilul echipei

    0
    0
  5. Vukcevic a pus suflet, dar nu a rupt gura targului. Ubbink e un jucator capricios, care joaca doar atunci cand vrea. A schimbat pe echipe ca sosetele, nu cred ca a stat mai mult de 2 sezoane pe unde a fost, si cazul nostru…de Erico imi pare rau, un jucator care punea suflet, dar tot sezonul a fost accidentat – ori nu ne permitem ca FCSB sa tinem banii pe jucatori accidentati. Restul au fost asa, ca sa fie…l-as vrea si pe Kese-fara-gol plecat, nu se justifica salariul lui. Anton, parerea mea, ca nu a rupt gura targului. Sunt curios cu noua politica a lui Meszaros cum aduce jucatori de valoare, flamanzi de performanta, care sa accepte salarii mai mici si bonusuri de performanta.

    0
    0
  6. foarte greu sa-ti vina jucatori de valoare pe 5-6 mii de euro lunar,adica cam cat castiga un sofer de tir ocupat..mi-e frica sa nu patim ca argesul care a esuat lamentabil dupa ce a adus un autobuz de jucatori platiti cu salarii mult mai mari decat ce oferim noi..totusi,am incredere in domnul rednic,sigur stie ce face si o sa aleaga jucatori care pot sa ajute …

    0
    0
  7. Are dreptate Puriul pe undeva…Au avut suficient timp ca sa arate ca ori sunt de nivelul peste media Ligii I-i actuale,ori devotamentul este la maxim,daca nu chiar ambele necesare…
    Ma asteptam la Ubbink,foarte inconstant si capricios si pe undeva la Vukcevic cu devotament dar „tragator de elita”in primul adversar..
    Sunt curios de Benga,poate cel mai constant si totusi suficiente gafe mari sau a fost depasit de faze pe care s-a luat gol.L-as pastra totusi,cu toate ca varsta nu iarta pe nimeni.
    Nu prea cred ca va fi o tragedie,avand in vedere ca Real Madrid sau PSG se despart de nume foarte grele si nu e capat de tara…
    In rest,asa cum anticipam,cu indulgenta ar putea ramane vreo 3-4 dar depinde de cine va veni,pentru ca aproape de fiecare data ne-am inflacarat si au dezamagit mai mult sau mai putin….
    Dupa ultimele prestatii ale lui Batha,in clara revenire de „nervi”,mi-ar place sa ramana.
    „om trai si „om vedea!

    0
    0
  8. Ar fi pacat sa plece Postolachi. E iubit la Arad si de fapt aici s-a relansat. E o mare prostie din partea clubului sa-i puna o clauza asa de mica. Nu vad de ce ar Postolachi mai ieftin decat Miculescu. Sper ca UTA sa-i propuna un nou contract, cu termeni mai buni atat pentru el cat si pentru club. Pentru el as face o exceptie de la politica salariala.
    In rest, cum intreaba cineva pe aici, unde sunt jucatorii aia adusi din Africa ? Macar vreo 2-3 sa testam.

    0
    0
  9. Atentie mare la balanta salarii-prime de joc…Ca sa pui in aplicare asa ceva,trebuie sa ai un grup foarte unit iar Rednic sa fie mama,tatal,dascalul de pedagogie si preotul intregului lot altfel se pot intampla alte probleme…
    Nu sunt exemple directe,ci pur si simplu aleatorii…:Postolachi da 2 goluri si Iacob gafeaza sau marcheaza oricine altcineva si primim gol pe infrangere,din alta greseala colectiva sau personala…Cine va fi suparat,pe cine,pe motiv ca nu se incaseaza prima?Isi vor reprosa unii altora?
    Nu contest ca sistemul cu salarizari de „bun gust”,apropiate si prime de joc la victorii sau obiective ,mai substantiale nu ar trebui implementat urgent dar atunci lotul(din nou in formare) sa se plieze sub Rednic!Adica nu experimente de genul Wagner,Ongaro,Laukzemis,Dobrescu,Ademi,Milosevic si multi altii…
    Nu e nici o exagerare atunci cand spun ca le-as cere tuturor jucatorilor din lot,sa stie istoria UTA-ei,jucatorii marcanti,titluri,golgeteri si nu in ultimul rand versurile imnului….”Extemporal la dirigentie”…:-)

    0
    0
  10. Normal trebuia întrebat fiecare jucător, ce a-ți prestat fiecare vă meritați salariul, ce obiectiv ați avut, și unde am ajuns, eu cred că batha, postolachi, benga, vor rămâne doar datorită suporterilor, cum a făcut-o și iacob, vin alții mai buni ca ubbink, vukcevic, erico, forza uta oriunde, oricând ?️?

    0
    0
  11. Păi până acum prima de victorie era 3 mii de lei adică 600 de euro dacă va urca la 5 mii de lei adică 1 mie de euro pe meci, într-o lună sunt minim 4 meciuri un jucător cu 4 mii de euro salariu și-l poate dubla și încasa 8 mii de euro e mult mai motivant acest sistem. Și forțează jucătorii sa fie mai închegați pt ca depind unul de celălalt să ia prima de victorie.
    În sistemul vechi de premiere un jucător cu 10 mii salariu nu mai era curios de prima de 600 de euro pe când un junior cu 2 mii salariu depindea de prima respectiva să ia un salariu mai consistent.

    0
    0
    1. Dacă va urca doar la 1000 euro cum spui , diferența la 2 victorii în plus la o lună de zile față de sezonul trecut ar fi de 800euro. Crezi că îi va motiva având în vedere cât le-au scăzut salariile?
      Cred că primele ar trebui să fie și mai mări. Nu o să avem o echipă care să câștige tot și acasă și în deplasare.

      0
      0
      1. Am dat un exemplu se poate face și pe mai multe meciuri 10 puncte din 4 sau 5 meciuri o primă mai mare peste 5 mii de euro de jucător.
        Știe Rednic mai bine cum scotea banii de la Borcea și Copos în așa fel să fie mulțumiți și jucătorii.

        0
        0
  12. Cine nu le convine sistemul convenit de Meszar si Rednic, sunt liberi sa plece decat sa ramana stramband din nas si sa incurce UTA. Sa nu uite acesti jucatori ca, nu au jucat fotbal pe masura asteptarilor si au jucat pe salarii foarte babane si UTA. era cat pe aici sa retrogradeze si acuma nu le mai convine regimul !!! Nu , UTA. nu are nevoie de asa jucatori. REDNIC a spus clar ca, salariile se vor da in functie de buget si in functie de rezultate vor fi prime destul de bune. Cum este la FARUL lui HAGI unde a dat rezultate. Pai ce ei vor salarii mari in continuare indiferent de rezultate ? Asa nu se mai poate , intai fotbal bun si apoi plata. FORTA UTA Arad !!!

    0
    0
  13. Iacob a acceptat, clar avem antrenor, ce am văzut cu toții Rednic a văzut la primul antrenament, primul meci, să fim o Surpriză plăcută campionatul ce vine, forza uta oriunde, oricând ?

    0
    0
    1. Gata ma, il.lingeti putin si pe asta , ca e la inceput, apoi dupa cateva rezultate il huliti, ca nu e bun ,ca nu stiu cum e, sa fim seriosii, Perversul nu o sa faca treaba

      0
      0
  14. Să nu uităm că pe Vukcevic sa plătit și suma de transfer cei drept nu mare vreo 30 de mii de euro dar cam aceiași bani sau plătit și pt Postolachi faceți diferența.
    Lui Vukcevic nu i se poate imputa devotamentul la fel ca lui Batha, Roger, Iacob dar ce livrează în teren e sub mediocru raportul a fost cam de 1 meci bun 3 proaste sau catastrofale. Pai pt așa raport preț calitate avem jucători și în Academie.
    Ma refer la evoluțiile lor dinaintea venirii lui Rednic.
    Să zicem că la Benga raportul a fost 2 meciuri bune 1 slab. Or fi fost de vină și antrenorii dar cu aceiași antrenori au jucat și Rareș POP și Postolachi si au făcut meciuri bune în general.
    Poate cu responsabilizarea insuflata de Rednic se vor reduce și erorile personale a celor care vor rămâne să țină steagul sus.

    0
    0
  15. La Postolachi nu clubul a fixat clauza de 300 de mii de euro, el a impus clubului această clauză când a semnat, a fost una din condiții. Moldoveanul nu e prost, a sperat să facă un sezon bun și să îl cumpere cineva pe 300 de mii.
    A semnat pe 2 ani cu UTA, dar cu o clauză de 300 de mii.

    0
    0
  16. Când vin jucători străini nu-i cunoști un potențial de joc decât prin descrieri, referințe. Rămâne marea problema a încadrării în sistem, aport, disciplina etc. Apriori fixezi o suma sa nu pierzi, cu ceva plus. La Postolachi au mers lucrurile dar nu poți cere doua milioane.. O condiție era să-i fi plătit 400 de mii pe an, ca la Becali La noi multe rateuri la revanzari din partea cumpărătorului. Cazuri Isfan, Omrani și chiar Roger. Un Roger care și el trebuie resuscitat la un altfel de parcurs și o poziție ferma la gol.

    0
    0
  17. Are fiecare dreptul la părere. Părerea me este ca un fotbalist oarecare – la nivelul românesc – începe la 3 milioane de EURO. Ceilalți sunt fotbaliatori.

    0
    0
  18. UTA schimba liniile, dar oare ca sa schimbi lotul sunt bani?
    salari mai mici cu bonusuri mai mari o idee buna, dar aceasta politica cere altceva prime de instalare mai mari, iar penttru aceste prime de instalare trebuie bani grei , oare sunt?

    0
    0
  19. Am inteles logica cu salarii de bun simt si cu prime in functie de rezultate.O propunere as avea , adica pentru meciurile cu echipele care au terminat campionatul in play-off, sa fie prime duble, pentru ca jucatorii de fotbal sa fie super motivati.Drept este ca ori cu Farul, FCSB, Craiova, Rapid sunt tot 3 puncte la victorie, ca si cu Iasi, Galati, Hermanstadt, Petrolul, U Cj., dar alta este motivatia si implicarea din teren.Sa;ariul negociat se plateste cu siguranta, dar primele din jocuri se acumuleaza si chiar pot dubla salariul in functie de performanta !

    0
    0
    1. La noi ar trebui sa fie fix invers decat spui tu. Sa fie primele duble la echipele mai slab cotate decat noi ca noi cu alea ne chinuim. Cu FCSB, Craiova, CFR am jucat binisor, se vedea ca jucatorii sunt mai motivati decat cu Mioveni, Chindia si Arges.

      0
      0
  20. Hai sa fim seriosi , la Arad in 1945, nu a inceput fotbalul nici cu Ubink, nici cu Vukcevici, nici cu Batha, etc.La Arad fotbalul trebuie sa renasca cu Rares Pop, Iurasciuc, Cibi, Kirilenko, Ronai,etc, alaturi de niste jucatori cu experienta si cu calitate in joc.Sa faca Rednic la Arad ceea ce a facut Lucescu la Hunedoara in anii 80.Echipa cu jucatori locali , gen Rednic, Andone, Gabor, Dubinciuc, Mateut, Vaetus, Klein, etc.

    0
    0
  21. Dupa experientele la UTA, cam greu si-au gasit servicii unii, vezi Balint, Poenaru, Badea, iar jucatorii care au plecat, rar auzi de ei, tanara speranta Denis Rusu, titular under 21 la UTA, a plecat iar acum rezerva in C, Antal, Mode, Hora, David Miculescu, etc.,cred ca acum regreta UTA

    0
    0
    1. Ce ai frate, la UTA se ies in evidenta jucatorii, vezi cazul Otele, Roger, care l au ars pe Meszar, dar mi se pare si normal, daca nu i arzi tu , te ard ei la prima ocazie, cand n au nevoie de tine ca jucator , e aimplu te dau afara

      0
      0
  22. Rednic, ia 7 jucatori dela Under 19, plus 4-5 cu experienta , la 28-30 de ani si fa echipa !Alunga-i pe mercenarii care stau rezerve sau accidentati pe 10.000-13000 de euro.Mai bine ii platiti pe jucatorii Aradului care au ajuns in finala campionatului de tineret, decat pe mercenarii veniti din toata lumea.Au ajuns toti mobutii sa emita pretentii la Arad.Curatenie generala ! Cine dracu a auzit de Ubbink, de Vukcevici, de Batha, etc. pana au ajuns la UTA? Dar nici sa nu aduceti jucatori de la retrogradate, caci tot la retrogradare ne vom zbate la anul.Mai bine 3 OK, conducator de joc, varf, si fundas central de valoare, decat multi si fara rost.Avem precedente destule !
    Mircea , ai 74 de selectii la Nationala, ai 2 campionate castigate , cu Rapid si Dinamo, ai antrenat in Belgia , pe Standard Liege, si alte echipe, etc.Hai sa o ducem pe UTA in play-off!

    0
    0
  23. mi-e putin teama pentru ca jucatorii straini adusi in ROMANIA pe filiera Rednic nu au rupt gura targului..SII..asa e….daca dai salarii mici trebuie prima de instalare mare,comisioane la impresari si..multe alte cheltuieli DE INSTALARE..altfel nu vin jucatori noi buni..SPER CA nu vom regreta plecarile ,iar alegerea noilor jucatori va fi inspirata..

    0
    0
  24. Hagi a utilizat o gramada de jucatori tineri in acest sezon incheiat, dar a utilizat constant un schelet de echipa axat pe jucatori maturi pe care el insusi i-a crescut sau „reciclat” de citiva ani buni incoace. Si ce sa vezi, a cistigat campionatul jucind foarte bine impotriva unor echipe „grele” ale Superligii care au cheltuit sume ridicole de bani pe jucatori „mediocrii”.

    Acum fiindca au ajuns sa joace si sa reprezinte Romania in Liga Campionilor, v-or trebui sa bage mult mai adinc mina in buzunar pentru aducerea unor jucatori care pot face diferenta la acest nivel inalt al Ligii Campionilor, asta daca is-i doresc sa faca pasul in sfera grupelor. Acum sint foarte curios sa vad daca transferurile Farului v-or fi mai inspirate decit cele ale CFR-ului Cluj care ne-a reprezentat la acest nivel al Ligii Campionilor de vreo 20 de ani incoace cu oarecare succes ?

    In ceeea ce priveste lotul UTA-ei, cred ca aducerea masiva a tineretului in lotul primei echipe este foarte importanta, dar, avem in continuare mare nevoie de citiva jucatori de valoare, care pot face diferenta in meciuri, de preferinta din campionatele vest-europene, de la care juniorii nostrii sa invete cum sa-si modeleze o cariera profesionista in cel mai scurt timp cu putinta.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button