Fotbal judetean

David (Buteni) sau Goliat (Viitorul), cine ia Cupa judeteană? Bier: „Greșim dacă îi subestimăm” v.s. Țica: „Dacă Inter speră cu City…”





Pentru al doilea an la rând, Cupa României (faza pe județ) s-a dovedit a fi cu adevărat competiția surprizelor, atâta timp cât în finală au ajuns două echipe de Liga a 5-a. Una dintre ele, Viitorul Arad, a promovat între timp și sâmbătă, de la ora 17,30, pe terenul din Pâncota, se bate pentru trofeu cu Crișul Alb Buteni, divizionara secundă județeană de pe locul 3 în seria C.


Bier: „Plecăm cu prima șansă, ne dorim multă să câștigăm acest trofeu”

Odată cu pasul făcut în Liga a 4-a, Viitorul a pus mâna pe unul dintre cei mai importanți fotbaliști la nivel județean, cu meciuri în Liga 1, la Internațional Curtea de Argeș. Dar, Tiberiu Bier are o grămadă de meciuri și în ligile doi și trei și la aproape 36 de ani e unul dintre punctele de referință a echipei pregătită de Flavius Pavel și Flavius Moisă. „Am avut un traseu destul de complicat în Cupă, am trecut de Vinga, Pâncota Păuliș și Curtici, așa că, la prima vedere, adversarul din finală pare cel mai abordabil. Nu cred că ne putem feri de statutul de favoriți, mai ales că ne dorim mult să câștigăm acest trofeu, după ce colegii mei l-au ratat vara trecută. Doar că am face o mare greșeală să ne subestimă adversarul. Buteniul este o echipă bună de Liga a 5-a, agresivă, cu câțiva jucători interesanți care au jucat la Liga a 4-a. Am fost coleg cu Mașniță, un atacant de viteză, care îți poate pune oricâdn probleme. Oricum ar fi, la lotul nostru plecăm cu prima șansă. Cred că nu greșesc când spun că și dacă am fi jucat cu Felnacul, care a pierdut semifinala la penalty-uri, am fi fost favoriți. Ne-am pregătit bine, toți suntem ok din punct de vedere fizic, cu o excepți. Ssunt mici probleme la Vezan, dar până la ora meciului sperăm să fie 100% și el. Dacă vom câștiga și Cupa va fi un sezon foarte bun, zicem noi. În campionat am avut obiectiv locurile 2-4 și am reușit să terminăm pe 4. La ședința de final de an vom vedea dacă ne vom propune mai mult la anul. E clar că am progresat față de anul trecut și vestiarul își dorește mai mult. Suntem un mix de jucători cu experiență și tineri ambițioși de la grupele de copii și am vrea să câștigăm toate meciurile”, afirmă Tibi Bier, căpitanul „roș-albilor” patronați de Giovanni Catanzariti.

Țica: „Să ne apărăm bine, să nu le dăm spații și să le punem probleme pe contraatac”

La Crișul Alb Buteni, banderola stă pe brațul lui Alexandru Țica. Mijlocașul central de 30 de ani este din Cărand și nu are nici pe departe CV-ul lui Bier, evoluând până acum la formațiile din Almaș, Moneasa, Sebiș II și de 5 ani la Buteni. „La prima vedere, finala pare dezeechilibrată, în sensul că jucătorii noștri au doar meciuri în județ, cu excepția lui Mașniță, care a evoluat și în Liga a 3-a, pe când cei de la Viitorul au fotbaliști cu meciuri în primele trei eșaloane. În plus, vor fi și mai pregătiți, căci noi, din păcate, nu facem antrenamente, ci ne întâlnim doar la meciuri, așa că va trebui să prindem o zi foarte bună să le punem probleme. E clar, trebuie să ne apărăm bine, să nu le lăsăm spații și să încercăm să profităm de viteza atacanților noștri, Mașniță și Vicar. Acesta din urmă tocmai s-a întors acasă din Spania și e o piesă importantă pentru noi. În rest, sperăm să vină toți băieții, să nu aibă probleme la serviciu. Până la urmă, e un meci, o finală, se poate întâmpla orice, așa cum s-a întâmplat cu Felnacul, când nimeni nu ne dădea nicio șansă. Dacă tot e finala City – Inter în aceeași seară, dacă italienii speră să ia trofeul, de ce nu am spera și noi? Bineînțeles, acel meci e la un alt nivel, dar cred că am avea cota lui Inter la câștigarea meciului. E bine și că se joacă la Pîncota, nu e departe de Buteni, sperăm să avem și câțiva suporteri alături de noi, pe care vom încerca să-i facem fericiți sâmbătă seara”, a spus Țica, cel care are ceva probleme medicale, dar nu concepe să nu fie pe gazon peste două zile.

La fluierul brigăzii formată din Ionuț Nicoraș, Alina Mihoc și Sergiu Găluți s-ar putea alinia formațiile:

Viitorul: Brutyo – Stoianovici, Bier, Pantea, Topai – Fl. Gîlcă, S. Popa – Ad. Popa, Vezan, C. Gîlcă – Bulboacă.

Buteni: Lazea – B. Rusu, Marta, Pastorici, Onoc –  Belean, Țica, Morar, Faur – Vicar, Mașniță.

Observatori AJF: Ovidiu Coman și Leontin Buda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button