Minifotbal, futsal

Napoli – medaliată cu „argint” la „zona” Superligii, arădenii au obținut biletele și pentru turneul final al „naționalelor” de minifotbal!





Napoli Arad a fost surpriza plăcută a zonei Superligii la minifotbal, de la Hunedoara. Vicecampioana Ligii DeSavoia a ajuns până în finala competiției, pofta venind – oarecum – mâncând pentru „azzuri”. Arădenii au ieșit din grupă după trei remize, 1-1 cu EDEI (eșec la penalty-uri), 1-1 cu Viteziștii (victorie la penalty-uri) și tot 1-1 cu „Alb-albaștrii” Hunedoara (eșec la penalty-uri).

 

S-au oprit doar în finală

Prin urmare, adversarul din optimi a fost unul la prima vedere imposibil. Gemina Cluj este câștigătoarea Champions League în competiția firmelor și instituțiilor, dar Napoli a fost mai bună și s-a impus cu 1-0. A fost și victoria ce le-a asigurat arădenilor calificarea la turneul final național, de la Bistrița, dar povestea a continuat cu alte două meciuri bune. În sferturi, arădenii au trecut 3-1 de Luceafărul Florești, iar semifinala a fost câștigată cu 3-2, la penalty-uri, cu „Alb-albaștrii” Hunedoara, după 0-0 în timpul regulamentar.

În finală, Borussia Hermannstadt a fost echipa mai pragmatică. Napoli a luat gol după doar două minute și întreg meciul  alergat după o egalare ce nu a mai venit. În ultimele 6 minute, sibienii au făcut 2-0, apoi Filimon a mai aprins speranța pentru câteva secunde cu reușita de 2-1, însă după eliminarea lui Bercu, Borussia s-a dus la 4-1 și câștigat trofeul. Pe locul 3 s-a clasat ACS Pro Fotbal, altă formație din Sibiu.

Batrîn: „Mândru de această echipă, promitem să facem o figură frumoasă și la Bistrița”

Așadar, arădenii au trebuit să se mulțumească cu „argintul”, dar și cu titlul de antrenor al competiției pentru Cosmin Bătrîn. „Sunt mândru de această echipă, le mulțumesc și îi apreciez pe fiecare în parte. Băieții au îndeplinit un vis de-al meu, ne-am deplasat la Hunedoara cu gândul de a ieși din grupe, poate și acela de a ne califica la turneul final, dar nu credeam că o să jucăm finala. Aici, am avut neșansa să luăm gol repede și apoi adversarul s-a mulțumit să se apere, în timp ce noi a trebuit să riscăm și să le lăsăm spații. Am pierdut, dar, repet, sunt mândru de această echipă de prieteni. Am avut parte și de o susținere importantă de pe margine, în special prin soțiile și prietenele noastre. Personal, chiar vreau să-i mulțumesc soției, care este alături de mine de fiecare dată, dar nu aș vrea să-i uit și pe cei care au fost și gândul alături de noi și ne-au trimis mesaje de susținere. Mulțumim și sponsorilor pentru că au făcut posibilă participarea la acest turneu, promitem să facem o figură frumoasă și la Bistrița, să reprezentăm cu cinste Aradul la turneul final, alături de Luciano. Forza Napoli per sempre!”, a transmis Bătrîn, căruia i s-a strigat: „Șumudică, Șumudică!” de către elevii săi.

Medaliații cu „argint” la Hunedoara

La zona Superligii de la Hunedoara, pentru Napoli au jucat: Paul Tuduca, Marcel Bercu, Adrian Piț, Claudiu Ban, Bogdan Bozian, Claudiu Pantin, Daniel Clej, Darius Nadiu, Vlad Filimon, Daniel Bulza, Darius Pîrv, Cristian Negrea, Kevin Trabalka, Andrei Ștefan, Claudiu Sighete. Aceștia și-au luat medaliile din mâna lui Ioan Onicaș, președintele Federației Române de Mini Fotbal și Virgil Bejenaru, antrenorul echipei naționale de minifotbal.

Cealaltă zonă a „Superligii”, disputată la Iași, a fost câștigată de ACS Reggio Liriada Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button