UTA Arad

UTA a oficializat primul transfer al verii: Italianul Godberg Cooper e noul atacant al lui Rednic!





După cele 12 „divorțuri” oficializate, UTA a anunțat și primul transfer al verii. Atacantul Godberg Cooper (25 de ani) s-a despărțit de Chindia după retrogradarea în SuperLigă și a acceptat oferta arădenilor. Fotbalistul italian cu origini ghaneze era impresariat de Laurette Nogo, care a și asistat de la tribuna oficială a arenei „Francisc Neuman” la manșa secundă a barajului de menținere în SuperLigă, cu Buăzul, dar – se pare – că ajuns la Arad prin intermediul lui Bogdan Apostu. De altfel, între cei doi impresari s-a creat un scandal pe această temă, relatat de prosport.ro


Cine este Godberg Cooper?

Cooper a adunat 1431 de minute în 30 de partide în toate competițiile disputate pentru târgovișteni. „Vârful” de 1,90 metri a reușit să înscrie cinci goluri, dintre care unul chiar împotriva UTA-ei (în returul sezonului regular) și să ofere o pasă decisivă. Născut la Bergamo, Cooper a crescut în academia celor de la Atalanta, iar prima parte a carierei și-a petrecut-o în ligile inferioare din Italia și Portugalia. În 2019 s-a transferat la Schaffhausen, în divizia secundă elvețiană, iar mai apoi la Kukesi, în prima ligă din Albania. După o scurtă perioadă în Serie D, la Lavello, masivul atacant a semnat cu Makedonija GP, unde a și câștigat primul trofeu din carieră, Cupa Macedoniei. La Chindia a venit în vara anului trecut.

„Sunt foarte bucuros că voi face parte din familia acestui club plin de istorie și pasiune. Sunt extrem de nerăbdător să începem munca”, a declarat noul atacant al UTA-ei la puțină vreme după semnarea contractului.

Rednic nu-i mai vrea pe Milosevic și Keseru

Dintre cei 12 jucători la care a renunțat Mircea Rednic până acum niciunul nu este atacant, însă antrenorul „roș-albilor” nu și-i mai dorește nici pe Stefan Milosevic, nici pe Claudiu Keseru. Sau cel puțin pe fostul internațional român, nu pe salariul faraonic din sezonul 2020-2023. Virgiliu Postolachi ar trebui să fie singurul atacant care-și continuă aventura la UTA. Basarabeanul a fost golgheterul stagional al „roș-albilor”, cu 14 reușite și mai are contract cu arădenii până în vara anului următor, dar și o clauză de transfer de 300 de mii de euro.

14 comentarii

  1. DOAMNE AJUTA, SA FIE BINE, ESTE NEVOIE SI DE ACEL MIJLOCAȘ CARE SCOATE OM DIN JOC PRIN TRIBLING, GREU DE GĂSIT…TREBUIE SA CREDEM IN REDNIC, CRED CA ESTE SINGURUL ANTRENOR CARE ARE CAMPIONATE CÂȘTIGATE, Si este la UTA, ARE OCHI SI JUCATORII NU COMENTEAZA NU JOCI, PLECI!!! MAI TREBUIE GAZON SI INCHISE ACOLO SUS TRIBUNELE PENTRU CĂ IARNA TRAGE RAU CURENTUL…ASTA ERA PENTRU PRIMAR…

    0
    0
  2. FOARTE BUN TRANSFER, COOPER un jucator foarte bun in atacul UTA-ei, un jucator foarte bataios si ambitios in care REDNIC se poate baza cu siguranta pe el. La CHINDIA, a facut multe meciuri foarte bune dar la fel ca si ceilalti jucatori de la Chindia, nu a mai dat randamentul scontat deoarece ei nu erau platiti cu lunile . El daca era la UTA. in locul lui KESERU, Milosevici etc., si la ce salarii au avut, manca pamantul pe teren. Deci in concluzie, un transfer foarte, foarte bun de care UTA. are mare nevoie !!! Bravo REDNIC ca, nu iei jucatorii dupa ureche !!! FORTA UTA Arad !!!

    0
    0
  3. Foarte bine a procedat REDNIC. Ce KESERU, a fost odata bun, felicitari pt. performantele lui la echipele la care a jucat dar anii au trecut si nu mai poate face fata la cerintele cerute de Rednic pe teren.

    0
    0
  4. Cooper e peste Adi Petre în momentul ăsta!
    Ușor ușor se așează lucrurile nu înțeleg disperarea unora ca nu apar transferurile, Tânără-i vremea până la început de septembrie e deschisă perioada de transferuri.
    Rednic ia lucrurile metodic evaluează ce are în pepinieră și după completează cum e și zicala aia măsori de trei ori și tai odată.

    0
    0
  5. Perfect!Foarte periculos si bataios!Mi-a placut…Da 2-3 bare dar si marcheaza…Statura,alonja,fuleu,pozitionare,viteza de reactie…dar are nevoie de servanti lansatori…Ramanem pe problema mijlocasilor,atat ofensivi,cat si defensivi..
    Mi se pare un transfer bun..Bravo!

    0
    0
  6. Mi-a plăcut foarte mult de el când era la Chindia ..inclusiv golul marcat contra noastră .Sa speram că se va acomoda și va fi un transfer reușit ,împreună cu Postolachi să alcătuiască un cuplu redutabil .Unul din atacanți pe care ii doream cel mai mult din liga 1 .Mult peste Adi Petre .Doamne ajuta .Haide UTA ?⚪

    0
    0
  7. Ha ha ha… Ăsta e român de la Academia Aradului? Ce praf în ochi ne aruncă Rednic și cei din staff-ul echipei! De aceea moare fotbalul… Dar poate Giro și ceilalți au dreptate… Ăsta e mai puțin mercenar decât ceilalți! E serios, are evoluții bune la echipe de top, îl recomandă golul contra noastră, nu merita să retrogradeze cu Chindia și CV-ul impresionant poate continua… De la acest atacant poate veni izbăvirea!!! O vai de fotbalul arădean!

    0
    0
    1. Tu crezi ca suntem Bilbao?

      Sa-ti aduc aminte cum arata Mediasul cu juniorii propri in teren?

      Poti avea 2 3 juniori in teren, dar o echipa plina de ei va fi vai de mama ei.

      Ne trebuie un schelet solid in echipa. Amu ca nu o fi Cooper cea mai buna solutie, e alta discutie. Il vad peste Petre, care e cam trecut, dar nici nu cred sa impresioneze.

      0
      0
  8. Păreri împărțite. Prima normalitate. Unii uita și pe ce baze sta clubul. Au numărat banii rămași și trag o alarma din carton presat. Alții se sperie de numărul plecărilor, fără sa se uite și pe la alții și sa sesizeze trendul. Parca UTA, ar fi terminat pe 7. Unii cer arădeni, Arădenii sunt în tribuna !! Putini au fost de acord ca un antrenor cu experienta, odată venit , nu va lucra cu o majoritate sub cerințe. Greutățile inerente nu pot fi imputate nici conducerii. Ce numai retrogradează lumea.?? Uite ca noi nu. Ce sa mai zici de șeful Ghergu de Târgoviște, recomandat multora pentru abilitatea de a fi jucat vreo 4 ani la Ploiești. Cine vine acum la UTA, e de doua ori mai bun ca cei plecați. Nu e asa,… ALȚII. Cine crede ca vine la fotbal pentru liniște sa răsfoiască parcursul recentei încheiate editii

    0
    0
  9. În acest an vom face o figură frumoasă în Liga 1. Acum avem un antrenor hotărât, experimentat cu o concepție de joc, nu doar filosofi. Cu siguranță o să prestăm un joc frumos,cum demult nu am avut la Arad.Hai UTA!!! Hai Aradul!!!

    0
    0
  10. Da! Va fi foarte fain la UTA! Si porcu va zbura deasupra arenei iar rachitele vor hrani cu micsunele puzderia de fani fericiti! Trezirea! Nu mai visati! Va fi greu, poate imposibil sa ramanem in superliga anu asta! Daca mu aducem ceva serios! Copii Aradului, chiar daca au talent nu vir exploda anu asta si toti odata! Iar seniorii, experimentatii, nu vor putea duce toate meciurile la acelasi ritm!

    0
    0
  11. Fratilor UT-isti, astia isi bat joc de UTA si de viitorul ei.Luni se intrunesc si n-au de o miuta 5 contra 5.Saracie mare, jucatotori de valoare pe bani putini, ioc, daca te lauzi ca aduci jucatori de la retrogradate din diverse campionate, inclusiv Romania, dar mai ai din Italia, serie B, serie C, Rusia, reziliezi contracte cu Roger,Vukcevik,Dubink,Anton,Batha, etc.Azi , maine iti da cineva 300.000 pe Postolachi, poate si pe altul , si tu UTA ramai cu praful de pe toba.Meszar , Falca,s-au inhaitat cu Rednic ca sa duca UTA pe calea pierzaniei.
    PS-De cand vindeti abonamente si la ce preturi ?
    PS 2 Sunteti niste parveniti si Hoti !

    0
    0
  12. M-am uitat pe un film de 3 minute jumatate pe youtube referitor la Cooper in anul 2023 la Targoviste. Nu imi dau seama daca are viteza lui Postolachi, dar cu siguranta are tehnica superioara. Si, lucru mare, e foarte bun si ca servant. Nu o paleste pe poarta daca un coechipier e mai bine plasat. Totul e ca Rednic sa-i accepte „calcaiele”, imi e din ce in ce mai clar ca isi doreste o echipa muncitoare si nu un lot cu individualitati. Iar daca 80% dintre jucatorii romani probabil nu accepta sa joace pe prime si numai pe salarii, cu siguranta se vor gasi 4-5 africani de liga a 2a prin Belgia si Franta obisnuiti sa joace pe prime. Plus vreo 10 din lotul ce a ramas, plus vreo 2-3 de la Academie si deja nu mai sunt lucrurile atat de negre. S-a spus si scris de atatea ori ca ba Gyusi, ba Poenaru, dar chiar si Badea au pierdut vestiarul. Ei bine, se pare ca Rednic si-a facut alte planuri si are si mana libera. In Romania cel putin nu e bine sa fii prieten cu fotbalistii. Si imi vin in minte Teasca si Halagian. ba chiar si Tadici la handbal-fete. Prea e plin fotbalul nostru de antrenori de tipul „Mister” si „Coach”. Mi-e dor si de un Nea Cutare.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button