UTA Arad

Sunt 15: A plecat și Patrick Pășcălău de la UTA!







Mai sunt două zile până la primul antrenament oficial al noului sezon la UTA și Mircea Rednic va avea cu 15 jucători mai puțin față de sezonul trecut și cu doar unul mai mult (italianul Cooper), dintre cei care au și semnat un contract de joc până la această oră.


Ultimul fotbalist care se desparte de gruparea fanion a Aradului este Patrick Pășcălău, atacantul de 17 ani care a debutat în returul stagiunii recent încheiate în Superligă. Se întâmpla spre finalul partidei de la Cluj, cu CFR-ul, ulterior, Pășcălău mai venind de pe bancă în partidele cu FCSB, CSU Craiova și Petolul Ploiești, pentru un total de 30 de minute. Împotriva oltenilor lui Eugen Neagoe, tânărul fotbalist a și fost agățat în careu de portarul L. Popescu, dar arbitrii (din teren și din camera VAR) nu i-au dat penalty-ul cuvenit UTA-ei.


Toate aparițiile fotbalistului crescut alături de Rareș Pop la Atletico și apoi UTA au fost cu Laszlo Balint pe bancă, în timp ce Mircea Rednic l-a inclus o singură dată în lotul de 20, în deplasarea din play-out de la Mioveni, fără să apeleze la el. Apoi Patrick Pășcălău a dispărut brusc din „radare”, fiindcă nu a făcut parte nici măcar din lotul echipei care a disputat finala Ligii de Tineret, la Târgoviște, cu CSU Craiova (scor 1-3).

Despărțirea oficializată astăzi vine la doar 5 luni de la revenirea tânărului arădean la UTA, el despărțindu-se de clubul „roș-alb” în februarie 2022, evoluând apoi la Crișul Chișineu Criș, în Liga a 3-a și la CSC Dumbrăvița în Liga a 2-a. Ciferele sale: 3 goluri în play-offul Ligii a 3-a, la Crișul, respectiv două goluri (plus două penalty-uri obținute), la Dumbrăvița. În luna martie a acestui an, Patrick Pășcălău a fost convocat la naționala României sub 18 ani pentru un stagiu de pregătire în Italia și o „dublă” amicală cu reprezentativa similară a „azzurilor”.

Ceilalți 14 jucători din lotul ce a dus „corabia” la mal de abia după manșa secundă a barajului de menținere cu Buzăul și de care clubul UTA s-a despărțit în această vară sunt: Benzar, Cascini, Balauru, Mociu, Erico, Dobrescu, Ubbink, Vukcevic, Anton, Marrone, Barbosa, Otele, Roger și Batha.



18 comentarii

  1. Sa fim seriosi nu e deloc o pierdere , se gaseste pt el un loc la liga a 3 la vreo echipa aradeană

    0
    0
  2. Dubluri doar la Pop și Negoescu. Restul pentru o echipa a doua. Poate un portar 3. Tăcere profunda la finalizări de noi veniți. Poți pierde niște nume pentru 1000 de euro la contract. Unul a preferat Cipru în continuare. Numărul disponibililor e mai mare decât cel al plecărilor. Contează forma de moment, întrucât nu mai e timp. Fotbal poate fi, dar cu oameni valizi și foame de activitate în creuzetul tehnic de echipa cu istorie. Pentru luni e promisiune de 80% din lot. Trei, patru vor aștepta și alte propuneri. E inevitabil și dreptul fiecăruia. De aceea ultimii veniți par parasutati de întâmplare. Nu e exclus chiar sa fie numele grele. Rednic, într-un fel sau altul, va fi chestionat de valoarea alegerilor și răspunderea unei totale asumări. O idee e primul amical. O idee căci se mizează pe omogenizare și scheme din mers. Se apropie începutul lui iulie cu tragerea tzintarului.

    0
    0
  3. Este normal sa se uite prima data in ,,curtea,, ei UTA (in Arad) dacă corespunde cineva a ceea ce se cere la club ( sint foarte mulți jucatori obișnuiți cu puțin, cind vine vorba de performanța sau sa se sacrifice mai mult nu acceptă și se ascund in spatele contractelor spunând ca sint prea mici , doar un exemplu Petre ) De abeea apoi se vor orienta și spre piața externă .

    0
    0
  4. 15 plecati…dar Keseru rezista cu stoicism in calea furtunii…daca avea aceeasi atitudine si in timpul meciurilor cum o are acum cand refuza orice tip de negociere – el vrea sa isi respecte cu orice pret contractul pana la capat – era golgheterul campionatului

    0
    0
  5. Keseru de la vedeta la gangster. Mulți jucători buni se retrag la timp, o mica parte primesc o oferta la un proiect nou. Un procent nesemnificativ nu vor sa rupă o înțelegere, deși în sezon s-a dovedit a fi mai degrabă neînțelegere. Motivul, aparent sifonarea nedreapta a unui CV glorios. În realitate banii. Astfel ești șantajat, ca și club, de adevărați gangsteri. Greșeală a fost ca în cel mai rău caz rămâne despărțirea amiabila. Nu cu astfel de specimene. Zâmbetul satanic de la ratările lui Keseru ne rămâne pe retina. O voce interioara a marilor jucători le spune când trebuie sa renunțe. Lui Keseru i-a șoptit varianta păguboasa , cu oprobiul public și o încălcare de carta fair-play.

    0
    0
    1. Nu va suparati dar problema nu e la Keseru, el a cerut o suma de bani care ia fost acceptata de cineva din conducere. Nu e prost cel care cere ci cel care da. Conducerea si-a asumat un contract pe o perioada de 2 ani cu posibilitate de prelungire pe inca un an plus o crestere salariala in anul 2 si 3. E strict problema conducerii sa il plateasca, chiar daca el nu da randamentu dorit. Nu avem cum sa il tragem la raspundere pe Keseru pentru ca isi vrea banii, omul a semnat un contract care trebuie respectact, nu il mai vrei in lot? ok, platestei cat iti cere.

      Ca Keseru nu valoreaza nici jumate din ce primeste, asta e strict problema celui din conducere care a acceptat asta.

      0
      0
      1. Corect ceea ce spui , aici este 100% vina conducerii, a fost o pacaleala de zile mari , faptul e consumat , mortul de la groapa nu se mai intoarce .
        Pe de alta parte ma gandeam ca Keseru are o farama de fair play in el , fiind constient ca nu a prestat nici la jumate din valoarea contractului , sa fie de acord cu diminuarea in consecinta a acestuia, dar de unde nu e ( fairplay ) nici Dzeu nu cere…

        0
        0
      2. Ne referim la caracterul jucătorului si randament. Contractul indiferent cum se respecta. Poziția fatza de asa ceva e unanima. Ca jucător cu eficacitate 0 , mergi pe o rezolvare convenabila. Asa lovești de doua ori un club ce te-a luat la 35 de ani și era să-l cobori la matineu. Vina la conducere pe lipsa de caracter a unor pseudo-vedete. Mirajul unor realizări duce și la asa ceva. Cluburile nu sunt aparate decât de oameni de meserie. Keseru nu are 25 de ani sa spui ca l-a încurcat UTA. Deci oricum el va fi plătit. E vorba și de aspecte educative Aici e vorba de luat banii cu pistolul pe masa. Gangster!!

        0
        0
  6. Dessault era deja la UTA tocmai a semnat cu Farul. De fapt ce sa caute la UTA o echipa fără aspirații cu un buget de liga 2. Și uite așa la UTA nu va veni niciun jucător de Doamne ajuta. D-nu-l Meszar in schimb promite performanța?’

    0
    0
  7. Daca era bun, il selectiona Rednic. Daca din atatia jucatori care au participat la probe pt. a avea sanse de a fi in lotul UTA-ei , doar 10 au fost selectionati , inseamna ca, acestia vor avea sanse in continuare de a juca la UTA. REDNIC este un antrenor foarte experimentat ,un meserias care stie pe cine se va baza. La el , daca stii fotbal joci , nu le ai cu fotbalul ,nu joci indiferent de unde esti si cine esti !!! FORTA UTA Arad !!!

    0
    0
  8. Asa ar trebui sa fie selectiile pe bune , pe merit indiferent de clasa sociala nu pe relatii ,daca esti bun joci , daca nu asta este. Daca ar fi asa la toate cluburile,de exemplu la Academia lui HAGI ,unde promoveaza jucatori tineri si foarte tineri pe banda rulanta si nu oricum, pe MERIT ,deaia are HAGI mare succes ,la el nu conteaza cine esti , al cui esti, te vede si daca ai stofa de fotbalist ,te formeaza si te scoate fotbalist .

    0
    0
  9. Pascalau cred ca era doar împrumutat la UTA.
    Pe Rednic nu l-a încurcat personalitatea lui Negoescu ca și pe Balint.
    Cu părere de rău Hora tot bihorean a fost mai caracter decât Keseru nu s-a agățat de contract.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button