UTA Arad

Balint revine asupra momentului despărțirii de UTA: „Sunt lucruri care nu se fac în fotbalul profesionist” și spune de ce-și cere banii la FRF




La aproape două luni de la încheierea celui de-al doilea mandat ca antrenor al UTA-ei, Laszlo Balint a revenit asupra momentului schimbării sale cu Mircea Rednic, unul ce i-a lăsat un gust amar. Mai ales că era aproape sigur că va avea ocazia să joace semifinala de Cupă, cu U. Cluj și să-și respecte promisiunea față de suporterii „roș-albi”, calificarea în marea finală. În plus, tehnicianul brașovean a explicat și de ce a reclamat-o pe UTA la FRF în contul salariilor restante.


Față de despărțirea din februarie 2022 de UTA, când susținea că a rămas în relații bune cu Alexandru Meszar, lucrurile par să stea altfel acum. „Mi s-a spus că există încredere totală în staff și că mergem la Cluj pentru semifinala Cupei cu un singur scop, calificarea în finală. La ora 8 fără 10 (n.a. marți 24 aprilie) am fost înștiințat că echipa are alt antrenor. Sunt lucruri care nu se fac în fotbalul profesionist, dar, trecând peste aspectul ăsta, eu am acceptat absolut tot. Am spus «Vreau banii pe care i-am muncit, nimic mai mult! Știu că nu aveți acum, treceți acolo o dată la care dumneavoastră credeți că mi-i puteți da». Au pus sfârșitul lunii mai. S-a depășit termenul, nu am fost sunat, nu mi-a trimis nimeni vreun mesaj. Atunci am zis să o fac eu. Am trimis notificare oficială cu avocatul meu, să atenționez clubul că a întârziat. Nu vreau să ajungem la memoriu. Nici pe cale oficială nu a spus nimeni din club nimic, aveam pretenția că am o anumită relație cu cei din club. Absolut nimeni nu m-a sunat. Nici pe mine, nici pe băieții din staff-ul meu. Asta în condițiile în care eu și cu băieții din staff-ul meu am luat două salarii în cinci luni, ne-am plătit chiriile din banii noștri. Eu n-am ieșit niciodată să zic că-s probleme cu banii. Pe lângă asta, în luna ianuarie, când s-a achitat salariul pe noiembrie la echipă, staff-ul a fost singurul care nu a fost plătit din tot clubul, au fost plătiți inclusiv maseurii, absolut toată lumea! În momentul în care am sesizat, ne-au spus că a fost o greșeală de contabilitate. Mi s-a părut puțin penibilă poziția în care am fost puși noi, dar am trecut peste pentru că am vrut să ajut clubul”, a spus Balint, într-o intervenție la Sport Total FM.

Așadar, Balint susține că el și claboratorii săi ar mai avea de încasat salariile pe lunile ianuarie, februarie și martie, în timp luna aprilie nu a fost încheiată în totalitate pe banca UTA-ei.  „Principalul” de 44 de ani a fost schimbat după eșecul arădenilor la Târgoviște, cu Chindia, când echipa se afla la un singur punct în fața lui FC Argeș, aflată pe loc de retrogradare directă. Rednic a preluat echipa cu două zile înainte de semifinala de Cupă, pierdută pe mâna arbitrilor pe „Cluj Arena”.

26 comentarii

  1. Parcă revăd perioada Marțian când a început tăvălugul datoriilor cu somații de plată în cascadă de la federație și FIFA.

    0
    0
  2. Nu e cazul de comparatii cu perioada Martian, dar oricum, se strange cureaua la buget. In cazul asta nu-i inteleg deloc pe Meszar si conducerea de ce nu reiau negocierile cu grupul Apreutese !

    0
    0
    1. Da, nu putem compara situația de acum cu cea de atunci! Atunci clubul avea datorii de 500000 euro iar acum avem cel puțin 3000000 oficial, plus datoriile neoficiale așa că sunt pe puțin 5000000 euro….mda nu putem compara, e doar diferența de un 0. Treziti-va oameni buni! Până nu e prea târziu…Soani trebuie sa plece sau iar vom juca prin județ. Mai are și tupeul sa îl pună pa jegul de Scridon sa scrie articole despre Balint care așa cum a fost, cu bune cu rele trebuie platit pentru ce a muncit.

      0
      0
  3. Ăștia își bat joc de toată lumea cu care lucrează.

    Aduceri aminte cazur Gligor și multe altele.

    Tot mai multe semne că suntem praf, acolo sus, atât managerial, cât și uman.

    0
    0
  4. Chiar daca am crezut in Balint,recunosc total,ramane antrenor de maxim Liga a 2-a…Il tradeaza caracterul..As fi foarte curios sa vad un bilant Balint&Apostu,jucatorii adusi,performanta versus calitate…Ce promovare si-a trecut in cont?UTA a promovat cu mare noroc sub obladuirea sa si al habarnistului Panzariu,adica despre ce discutam?
    A scapat mereu vestiarul de sub control,interesele personale au fost mereu peste interesele clubului..Razbunator,orgolios,batut in cap…De la el au pornit scandalurile…
    Oare din ce cauza nu isi asuma Balint si Apostu si mare parte din datorii,doar au fost adusi jucatori doriti de catre ei!!!
    Era gata,gata sa ne retrogradeze de doua ori si acum ne reclama pentru 8000 Euro?
    Jenantul jenantului…Oricum ii ia,mai devreme sau mai tarziu dar pentru mine Balint nu mai exista!

    0
    0
    1. Mai mult ca perfect,ma refer la opinia lui Giro,totusi,pasivitatea conducerii si datul de mana libera au dus la situatia in care suntem acum.Si Gyuszi si Poenaru au beneficiat de „libertate”.
      S-a dovedit a fi o politica,sper,nu falimentara.

      0
      0
    2. 3 salarii are de primit 24 mii de euro plus cele staff-ului și urmează încă 14 jucători cu memorii la FIFA suntem pe buza prăpastiei și tu încă eviți realitatea ca să sugi ciorapii lui Meszar.

      0
      0
    3. Dacă toti ar gândi așa ca dumneata Giro ! Ăștia au fost țeparii și groparii clubului Apostu-Balint -Meszar fiind prostul ! Eu unul nu cred ca clubul mai are șanse la ce datorii a avut și datoriile ce vor venii in urma memoriilor ! Meszar cred ca va arunca mănușa , dar nu se va mai încumeta nimeni sa se implice la club . Meszar trebuie denunțat pt delapidare și trimis in judecată , pina la urma cred ca așa va sfârși Meszar ! Îmi vine să-i f@t un pumn in cap !!!! ???????

      0
      0
    4. De ce să își asume Balint, ori chiar Poe, jucătorii aduși?
      Meszar trebuia să-i spună clar, aduci ce vrei dar până în X ani, și Y salar.

      Trebuia mers pe o idee coerentă și realistă, nu chestii de genu’ că prindem play-off-ul și recuperăm din drepturile TV.

      D-aia ești în conducere, să impui o politică de transferuri viabilă. Nu îi spuo antrenorului să bage pe Ion sau pe Vasile, ori să cumpere pe Gheorghe sau Manole. Îi spui între ce limite să caute, mai departe treaba lui.

      Atunci da, era vina antrenorului, dar așa este în totalitate a conducerii.

      0
      0
  5. Datorii la antrenori ,jucatori au fost sunt și vor fi la toate cluburile din fotbalul românesc !!!
    Interesant ca Balint nu ne spune cit a cistigat la Arad ,de ce nu ne spune ca in primul an avea cel msi mare salar din club,nu ne spune de comisioane primite pe jucatori in cârdășie cu Apostu ,jucatori care nu ii folosea dar ii accepta deoarece erau a lui Apostu ……!!!!
    Gyusi este atit de perfid,ipocrit ,egoist șamd incit sincer am nevoie de o lămâie cind vb de tine!!!
    Rusiiiiiiiinnnnneee!

    0
    0
  6. GIRO,poate ca, ai si tu dreptatea ta dar nu MESZAR la adus inapoi la UTA. dupa ce si-a depus demisia ? Are si el dreptatea lui . Nu a fost corect partea lui Meszar sa il demita fara sa stea de vorba cu el. A facut contracte cu jucatorii pe salarii destul de mari si asta la costat si il costa in continuare . MESZAR trebuie sa inteleaga ca, nu mai poate conduce singur UTA. !!! Daca nu vrea sa inteaga , UTA. va avea mari probleme pana nu este prea tarziu !!! FORTA UTA Arad.

    0
    0
    1. Nelule,salariile le-a impus Balint,nu Meszar,nu eu,nu tu!In plus de asta,Balint si-a cerut marire de salariu de doua ori,motivand ca el nu poate capacita un jucator cu leafa mai mare decat el!Serios?
      In fotbalul romanesc NU EXISTA INVESTITORI CI DOAR CAMATARI pe anumite interese,in principiu cautatori de oportunitati si imagine!
      Sau ce crezi, ca Hagi face asta de dragul fotbalului si isi pierde banii proprii investiti?Crezi ca Sucu se uita cum cheltuie Rapidul banetul?Pe naiba!Deja este actionar majoritar,in conditiile in care nu are habar de fotbal…Sau tu vrei sa-mi explici mie ca grupul Apreotesei ii este atat de drag de UTA?Atunci cum de vrea cand la CSA,cand la FCSB,cand la Minamo…Hai sponsor principal la UTA cativa ani si apoi mai vedem ce si cum……In Bara as fi avut totusi incredere dar…RIP!

      0
      0
  7. Au apărut și în gazetă declarațiile lui Balint va dați seama cât de bine ne pică în contextul transferurilor nimeni nu vrea sa semneze cu un club unde sunt probleme cu banii. Pare ca Meszar în fiecare zi mai bate un cui în cosciugul acestui club de tradiție devalizat și reînviat în mod repetat după revoluție.

    0
    0
  8. Haideți să nu judecăm omul să judecăm situația sau situațiile:
    – este vorba despre un contract ce nu a fost sau nu este încă respectat și s-a apelat la pârghia legală (și eu mi-aș cere dreptul salarial la fel ca oricare altul presupun)
    – managerul a declarat că a greșit când l-a lăsat să plece prima dată…dar cu toate acestea l-a cam „lucrat” pe la spate pe Balint (uman imoral, sportiv justificarea a fost… nu putem ști sau asuma că echipa se scăpa cu Balint)
    – altele: ce poți să aștepți de la cineva care își aduce în club „spatele” și face pipi pe umanul și moralul situației actuale din club, club ce este al tuturor utiștilor) dar care pare jucăria unora
    – s.a.m.d.

    0
    0
  9. Aoleo, deci urmeaza mocirla din nou. Trece viata și nu avem nimic de sărbătorit, un titlu, o cupă, de 50 de ani, nu 10, 15 sau 20. Rămânem cu amărâta promovare care oricum aduce la suprafață incredibila incompetență ce se întâmplă în spate. Nu poți să-i zici nici măcar mediocritate. E ură împotriva clubului, nu există nici un fel de sentiment fata de culori și club dacă acționezi așa că și conducător. Îți vine să regreți ca ești din Arad doar ca nu poți să-ți schimbi inima și clubul.

    0
    0
  10. O lectie de viata pentru Gusy si co.

    Clubul UTA i-a dat o a doua sansa sa scoata echipa din mlastina retrogradarii acolo unde tot el a dus-o. Mare gresala a lui Meszar, s-au ma rog, mai mult o dorinta a acestuia de a-l reabilita pe Balint dupa esecul acestuia cu Craiova.

    Apostu s-a zbatut din toate puterile sa-i puna pe masa lui Gusy o gramada de jucatori, dar alegerea si ultimul cuvint a fost tot la Gusy ! Meszar a platit toata nota de plata fara sa miriie si astfel si-a adus contributia, involuntara totusi, la declinul sportiv accelerat al UTA-ei.

    Dar spre final a venit si momentul „adevarului” in clasament, si anume perspectiva clara a „retrogradarii directe”

    In disperare, Meszar a realizat ca singura lui optiune este sa organizeze o ruleta ruseasca de totul sau nimic.

    I-a luat pistolul lui Balint si i l-a dat lui Rednic sa-i tinteasca timpla si sa apese pe tragaci cind vine timpul.

    Meszar a fost foarte norocos de aceasta data, a scapat cu viata !

    Din momentul in care si-a pierdut jobul, Balint si co., n-au mai fost o prioritate la „plati”, normal as zice prin prizma datoriilor clubului, dar cu siguranta clubul UTA trebuie sa ii plateasca drepturile banesti cuvenite pina la ultimul cent, cit mai repede cu putinta.

    0
    0
    1. Era simplu.
      Meszar îi spunea clar lui Balint, aduci pe cine vrei dar cu condiția să nu îi dai mai mult de, să zicem 7.000 euro.
      În Anglia, managerii au mână liberă să aducă pe cine vor, dar în anumite condiții. Dacă ai pus ochii pe cineva, dar nu intră în condițile impuse, mai cauți.

      Și tu, când îți trimiți pruncii după înghețată, le dai 10 lei. Că ei cumpără de 5 sau 8 sau 10 e problema lor. Dacă le dai cardul fără limită, degeaba te plângi că au golit magazinul, e gafa ta.

      0
      0
  11. Ar trebui sa se facă o chetă,sa se strângă banii pt Balint și acoliții lui și sub blestemul sa nu aibă noroc in ei , dați,și dacă mai dă pe la Arad ca antrenor, aruncat cu pungi cu p–-t in el din tribună

    0
    0
  12. GIRO,pai atunci de ce a acceptat MESZAR doleantele lui BALINT ? Meazar s-a pacalit cu banii prima data dar si a doua oara ? Menegementul slab,hai ca, prima data a crezut in el oferindu-i toate conditiile prin promisiunile lui Balint de a face mare performanta,apoi a doua oara il chemi inapoi si ii creezi aceleasi conditii foarte bune impuse de el stiind ca, te-ai fript cu el prima data ? Tu zici ca, in fotbal nu sunt investitori ci numai camatari ? Dai ex. pe Sucu de la Rapid ? Pai ce este el ? Nu investitor, uite-te cati bani a bagat in Rapid si baga in continuare, Roraru la fel baga bani la greu de cativa ani buni. Sunt oameni prosperi de afaceri care le plac fotbalul si ca, au interese ? Normal ca, au si ei interese dar important este ca, CSU. Craiova, FCU, Craiova, Rapid, sunt tinute in viata datorita acestor oameni. MESZAR nu mai poate tine de unul singur sa tina pe UTA. la infinit in Superliga, trebuiesc bani multi de an la an, el nu este de teapa acestor oameni enumerati de mine.Acuma este la mana lui REDNIC de a aduce jucatori mai iefteneala, pe relatiile lui in strainatate. Asata este adevarul, nu este un profesionist in ale fotbalului, nu se pricepe,vezi increderea pe care a avut-o !!! Sanatate si multi ani, FORTA UTA Arad !!!

    0
    0
  13. GIRO !!! SUCU, asa este,habar nu are de fotbal dar este destept, a luat pe langa el consilieri foarte buni, fosti jucatori emblema care stiu ce inseamna Rapid. Zici de HAGI ? Nu ai dreptate, HAGI a investit foarte multi bani in Academia lui, si-a ricat banii si a reusit, este un profesionist, a produs valori, talente tinere si acuma isi culege roadele. MESZAR, sune-mi si mie, ce fosti jucatori mari ai UTA-ei are pe langa el sa ii dea sfaturi cum are Sucu ? De ce nu a luat langa el un DOMIDE, AXENTE, METCAS CORAS etc.? Vezi GIRO, asta este problema la UTA., nu sunt lasati meseriasi sa isi dea cu parerea , asta este adevarul pur !!! Daca nu stii cu ce se mananca fotbalul, ce faci , arunci cu banii aiurea pe inredere ,ii pierzi si dupa aia strangi cureaua ca, este groasa ?

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button