UTA Arad

UTA și-a luat mijlocaș brazilian care la 29 de ani evoluează în premieră pe scena unui prim eșalon: Freitas ajunge la Arad în săptămâna meciului cu Oțelul!







După despărțirile de Bautista Cascini, Paul Anton și și Idriz Batha, UTA avea și are mare nevoie de mijlocași centrali. Pe unul dintre ei l-a găsit în Brazilia, se numește Marcelo Freitas (29 de ani) și pare un fotbalist box to box. Fotbalistul revine după trei ani în Europa, precedenta sa echipă de pe „bătrânul continent” fiind National, din liga a doua portugheză.


Marcelo Freitas joacă după trei ani, din nou, în Europa


Până acum, Freitas a bifat 9 echipe în cariera sa, cel mai sus evoluând în Bundesliga 3 și ligile secunde din Brazilia și Portugalia. ”Mijlocașul central Marcelo Freitas este de astăzi jucătorul UTA-ei după ce a semnat un contract valabil pe un an, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon. Marcelo de Freitas Costa, pe numele său complet, s-a născut pe 1 iunie 1994, în Brazilia, la Limeira, Sao Paolo. Brazilianul măsoară 1.83cm și vine din țara natală de la Ituano. A mai trecut în carieră pe la echipa secundă a celor de la Dynamo Dresden, Energie Cottbus, Chemnitzer FC, CD Nacional, Londrina și Chapecoense. Marcelo Freitas se va alătura noilor colegilor săi pe 10 iulie. Îi urăm multă baftă în legendarul tricou roș-alb!” – anunță clubul UTA, care a omis să spună că fotbalistul a mai fost legitimat în Germania și la Inter Leipzig și Oberlausitz Neugersdorf, din ligile 5 și 4 din Germania.

Ajunge doar luni la Arad



Așadar, noua achiziție a „Bătrânei Doamne” va ajunge doar luni la Arad, adică în săptămâna primului meci oficial al noii stagiuni din SuperLigă. Vineri, 14 iulie, „roș-albii” joacă deja la Galați, iar Mircea Rednic e pus în situația de a apela la un fotbalist care nu a făcut pregătirea estivală, nu-și cunoaște deloc coechipierii și se află pentru prima oară în fotbalul românesc.

Cel mai bun sezon: 2017-2018 în liga a patra germană

Cel mai bun sezon făcut de Marcelo Freitas este în tricoul lui Energie Cottbus, în sezonul 2017-2018 în liga a patra a Germaniei. Atunci a bifat 38 de partide, în care a marcat 11 goluri și a reușit 8 pase decisive.

Pe transfermarkt, noul mijlocaș al lui Rednic e cotat la 300 de mii de euro, iar junioratul și l-a făcut la echipe cu nume din Brazilia: Sao Paulo, Gremio și Figueirense.

A șaptea achiziție estivală a arădenilor

Freitas este a 7-a achiziție estivală la UTA, după fundașii Roganovic, Dumitrașcu și Carp, mijlocașii Fabry și Mustacă și atacantul Cooper. Mircea Rednic susținea după amicalul câștigat cu 2-1 la Hunedoara, cu Corvinul că până joi, clubul arădean va bate palma cu un fundaș central, doi mijlocași (unul e brazilianul Freitas) și un atacant.

13 comentarii

    1. Las ca am avut CV la Anton si a fost dezastru.

      Pana nu il vedem la lucru, nu ne putem exprima.

      Din tot lotul de anul trecut, jucatorii cu cele mai slabe CV-uri, (Benga, Pop, Postolachi) au fost cei care s-au remarcat. Restul doar au dezamagit.

      0
      0
  1. Decat cu CV-uri ca si Keseru,Antal,Laukzemis…etc….De parca despre Otele,Postolachi,Abeid… am fi stiut ceva deosebit..
    Mult succes!

    0
    0
      1. Doamne ajuta! Eu, ma refeream, strict la Antal! Personal mi a placut de el!

        0
        0
  2. In ultimele 3 sezoane are peste 25 de meciuri jucate titular in fiecare sezon, chiar daca in serie B la Londrina, Chapecoense si Ituano. Vad ca a jucat titular cu Ituano anul asta in Paulista A1, ori cand ai adversari ca São Paulo, Palmeiras, Botafogo SP, Santos sau Corinthians si nu te faci de ras, eu zic ca slab nu poate fi, sper doar sa nu fie accidentat, ca vad ca nu a mai jucat din 4 mai.

    0
    0
  3. ATÂTA TOT O DĂM LANGA, CĂ VAIII CÂŢI JUCATORI AU PLECAT, CE NU ÎNTELEGEM!??? ACEI JUCĂTORI CARE AU PLECAT AU DUS ECHIPA PE LOC DE RETROGRADARE, AŞA CĂ DRUM BUN!!!! ALŢII, MAI BUNI SĂ VINĂ, CEI CARE AU FOST NE AM CONVINS!!!

    0
    0
  4. Cum de se reușește să se adune așa fotbaliatori , fel și fel de vedete, din toate cele cinci colțuri ale lumii . Unu mai ca unu.

    0
    0
  5. Nu de CV e nevoie , ci de stiinta jocului si de potenta fizica. Dar…studiindu-i traseul brazilianului,…pina.. azi…” nu prea a rupt gura targului”,….pe nici unde, in plus va veni,,cam nepregatit si aproape de inceput ( deci va avea nevoie de minim 3 saptamini de pregatire). Dar pot fi de acord cu @ Giro,..ca mai rau decit : Keseru,Antal,Laukzemis, Wagner, Dangubici, Milosevici..e greu sa fie, fiind brazilian , astept sa …” stie cu mingea”. Dar…mari asteptari…sa nu avem, daca …pina la 29 ani,…mare lucru a demonstrat,..de ce ar face-o la UTA ?. I-as intreba …pe cei care stiu..daca lui Keseru i s-a desfacut Contractul, daca ar mai fi vreo sansa ca Chindris ( mie mi-a placut baiatul, chit ca nu prea sta prea bine…” cu capul”) sa ramana. Deocamdata nu a venit nici un jucator care sa fi produs ceva notabil,..pe unde a jucat. Cum, de felul meu sint mai mult sceptic, decit optimist…ma tem ca UTA va avea un sezon infernal , Rednic e antrenor bun, e profesionist, dar…” e uns cu toate unsorile” ( ba chiar mi-a zis cineva ..ca deja a imprumutat , cu bani clubul), dar nici el nu poate face ,..din …nimic, un ” bici care sa mai si pocneasca”. asa ca , daca vede ca nu poate…va pleca …fara regrete. Ca deobicei, Conducerea UTA ajunge la inceput de campionat si fara pregatire solida si fara lot bine construit. Noroc ca Rednic nu uraste juniorii ( ca Balint). Si asta spune.ceva..cui vrea sa …auda..sau sa vada.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button