Volei

Cadeții Aradului și-au împărțit titlurile naționale la voleiul pe plajă: Westar a luat aurul la fete, iar ProVolei la băieți!

Sibiu Sands, turneu internațional de volei pe plajă încă în desfășurare pe terenul amenajat în piața centrală a orașului transilvănean (perioada 7-16 iulie), adună la start în acest an peste 100 de echipe, record la acest nivel în România. Se joacă la trei categorii, două dintre ele deja încheindu-se: hobby (amatori) și cadeți, categorie de vârstă unde s-a disputat finala campionatului național, atât la feminin cât și la masculin, cu un succes total al Aradului!

În aceste zile se joacă meciurile cele mai așteptate, ale openului internațional de seniori, cu echipe arădene implicate și aici în competiție. Dar revenind la cadeți, să trecem în revistă performanțele frumoase ale sportivilor de la CS Westar Arad, campioane la feminin și CS ProVolei Arad, campioni naționali la masculin. În competiția fetelor, Westar a avut înscrise în concurs nu mai puțin de cinci echipe din cele 12 participante, adică aproape jumătate, iar ProVolei 4, practic trei sferturi din echipe reprezentând Aradul la acest turneu final. Doar Timișoara, Sighetul și Sibiul s-au strecurat printre echipele arădene, clasându-se la final însă în fața multor echipe de pe Mureș, pe pozițiile, 2, 4, respectiv 5.

Fekete și Baciu, campioane la cadete! Bobis și Rif s-au ales cu bronzul național

Într-un asemenea scenariu, succesul Aradului era pe undeva de așteptat. S-au impus și au obținut aurul Briana Maria Fekete și Maria Alexandru Baciu, de la Westar Arad, învingătoare cu 2-0 la seturi (21-12, 21-16) în finala cu reprezentantele clubului CSM Timișoara, Maya Mihaela Rosenfeld-Bugle și Alexia Teodora Micula. Cu bronz național s-au ales fetele de la CS ProVolei Arad, Carla Maria Bobis și Ana Maria Rif, învingătoare cu 2-1 la seturi (18, 22, 9) în finala pentru locurile 3-4, cu CSS Sighet, echipă formată din Patricia Bădan și Rita Andreea Mentel. La masculin au fost prezente tot 12 echipe la turneul final al CN de cadeți, tot cu Aradul având cele mai multe participante, 5 la număr: CS ProVolei a avut 3, iar Westar 2.

Bula și Onofrei au fost cei mai buni, Ursulescu și Schneider au terminat pe 5

Aici s-a impus CS ProVolei Arad, cu tandemul format din Victor Andrei Bula și Adrian Sorin Onofrei, 2-0 la seturi (22-20, 23-21) în finala strânsă pentru aur cu băieții de CSS Viitorul Cluj-Napoca, Horia Adrian Filpisan și Ruben Daniel Boț. Westar s-a clasat cel mai bine, pe poziția a 5-a, cu echipa formată din Andrei Ursulescu și David Schneider. Așadar, succes 100% arădean la turneul final național al cadeților de la Sibiu Sands, cele două echipe, Westar și ProVolei, conduse de profesorii Iosif Wecker și Radu Sabău, împărțindu-și practic titlurile. Cu rezultatele openului internațional de seniori vom reveni.

Foto: Sibiu Sands, facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button