Stranieri aradeni

„Arădeanul” Raul Alexander Florucz a pasat decisiv în preliminariile Champions League și e pregătit să îmbrace tricoul naționalei: „Ar fi o onoare”





Prima săptămână rezervată preliminariilor Champions League a programat, printre altele, și duelul dintre slovenii de la Olimpija Ljubljana și letonii de la Valmeira. Gazdele s-au impus cu 2-1, assistul de la reușita cu numărul doi fiind opera unui fotbalist „arădean”.

Acesta se numește Raul Alexander Florucz (22 de ani) și provine dintr-o familie de sportivi. Bunicul său a fost suceveanul Mihai Mironiuc, celebrul handbalist de lot național și antrenor în sportul cu mingea pe semicerc inclusiv la echipele din orașul nostru, Constructorul, Vagonul și Arbema, iar mama sa a practicat înotul. Mădălina Mironiuc s-a căsătorit tot cu un arădean, Zoltan Florucz, împreună cu care a plecat in Austria unde s-a născut Raul. Acesta a îmbrățișat cariera de fotbalist și a crescut la mai multe academii din Țara lui Mozart până la vârsta de 17 ani.

În 2019, mijlocașul de bandă a ajuns la echipa U19 a celor de la Lokomotiva Zagreb, iar formația din capitala Croației l-a împrumutat la trei echipe din divizia secundă, NK Sesvete, NK Hrvatski Dragovoljac şi NK Jarun. Aici s-a remarcat în ultimele două sezoane cu 18 goluri și 6 assist-uri în 37 de partide, după care a reuşit să strângă şi 8 prezențe în prima ligă croată, în tricoul Lokomotivei Zagreb.

Assist în preliminariile Champions League pentru Olimpija Ljubljana

În vara acestui an, a fost achiziționat pentru 100 de mii de euro de campioana Sloveniei, Olimpija Ljubljana, iar marți seară a debutat pentru noua sa formație cu pasa decisivă de la golul portughezului Rui Pedro, din minutul 74 al confruntării cu Valmeira. Returul din Letonia pleacă de la scorul de 2-1 pentru sloveni, iar Florucz e încrezător în șansele echipei sale. „Jucăm în cea mai tare competiție europeană și ar fi o performanță extraordinară să ajungem în grupe. Știm că drumul e greu, dar o vom lua meci cu meci, avem echipă bună și avem foame de fotbal și de rezultate bune. În Slovenia vom juca pentru titlu și cupă, asta e sigur, vrem să debutăm cu un succes sâmbăta viitoare”, spune fotbalistul.

Îi place Messi, dar e comparat cu Cristiano Ronaldo

Fotbalist de picior stâng, românul de 1,82 metri e fan Lionel Messi, dar e comparat de prieteni cu Cristiano Ronaldo pentru fizicul său: „Nu mă las dus de val, eu sunt eu, știu că mai mult de muncă pentru a ajunge și mai sus în carieră. Azi se pune mult accent pe rezultate, mie îmi place puțin fotbalulul de ce practica în alte vremuri, bazat pe tehnică, pentru spectatori. Dar – bineînțeles – fac ce-mi cer antrenorii, căci ei știu ce e mai bine pentru echipă, iar eu trebuie să-mi ajut echipa de câte ori se va apela la mine”.

O urmărește de la distanță pe UTA, dar nu a fost la meciurile din SuperLigă

Raul Alexandru Florucz a debutat jucat trei meciuri și pentru naționala U19 a Austriei, dar – dacă își va lua și cetățenia română – ar putea juca și pentru reprezentativele „tricolore”. „Dacă aș primi cetățenia română și aș fi chemat la echipa națională aș veni cu mare plăcere, ar fi o onoare. În primul rând, trebuie să merit această convocare, dar sunt deschis. Urmăresc de la distanță și fotbalul românesc, știu că la Arad UTA este din nou în Liga 1, din păcate nu am avut ocazia să vin la meciurile ei. De fapt, nu am mai fost pe la Arad de vrei 6-7 ani, pur și simplu nu mai am timp, și nici nu mai am rude acolo, ci doar prieteni de familie ai părinților mei. Unul dintre aceștia este Roberto Bodea, care a apărat și poarta UTA-ei în urmă cu câțiva ani, cu el țin legătura acum mai mult pe internet. Când am timp, adică în vacanțe, mă duc la părinți, în Austria, la Linz”, ne-a mai mărturisit tânărul fotbalist.

În acest moment, fotbalistul „arădean” este evaluat de transfermarkt la 600 de mii de euro, dar pe finalul anului trecut a atins o cotă de 850 de mii de euro.

Rezumatul video cu meciul dintre Olimpija Ljubljana și Valmeira

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button