Superliga

Ex. utistul Cristi Costin rămâne în SuperLigă: Va juca la Dinamo!





După 4 ani, Cristian Costin și-a încheiat conturile cu FC Voluntari și se părea că va ajunge în străinătate. Se vorbea despre echipe din Slovenia sau din Serie B pentru fotbalistul de bandă dreapta plecat de la UTA la gruparea ilfoveană pentru 50 de mii de euro înainte de sezonul promovării arădenilor în SuperLigă.

Costin a împlinit 25 de ani pe 17 iunie și a fost transferat de UTA de la Salonta la vârsta de 16 ani. Fotbalistul din Beclean (județul Bistrița) era în circuitul primei echipe a UTA-ei din sezonul 2015-2016, bifând 52 de prezențe, toate în Liga a 2-a. În campionatul 2017-2018 a evoluat sub formă de împrumut în Liga 3-a, la Școlar Reșița.

În cele patru sezoane petrecute la FC Voluntari, Costin a adunat 92 de meciuri în elita fotbalului românesc, 6 goluri și 5 assisturi. În curtea „câinilor roșii”, fotbalistul se va reîntâlni cu Alexandru Pop, cu care a fost coleg la UTA, dar și cu un alt fost jucător al „Bătrânei Doamne”, Neluț Roșu, cu care Costin a împărțit același vestiar la FC Voluntari.

Dinamo debutează în noua ediție a SuperLigii luni seară, la ora 21,30, pe teren propriu („Arcul de Triumf”), cu Universitatea Craiova.

Un comentariu

  1. Costin, un slujitor onest al jocului cu balonul rotund. Cândva, la UTA, eram circumspecți cu aceste adjective. Poate, Costin, nu a prins valul de optimism actual privind promovările la echipa. Ca înzestrari tehnice la el nu poți pune degetul pe calități speciale. Extrema și fundaș, concept nou și de succes. Mai ales ca el a dat ceva. Și gol și asist. UTA, cu alte probleme a rămas insensibila la degrevarea de sarcini contractuale la el. Mai curioasa e poziția echipei lui, Voluntari. Se pare ca un interes scăzut extern sa fi pus parafa pe o afacere în pierdere. Costin la Dinamo cobora nivelul lui, chiar intelectual, la nivelul unui fotbalist de tip Nelut Roșu, și el plecat în fotbal calare și… întors pe jos.!!

    0
    1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button