UTA Arad

Rednic: „Când greșești, mai ales cu echipele bune, plătești! Sunt supărat pe toată lumea…Dacă vorbim după etapa a doua despre răbdare”







UTA a pierdut primul meci al noii ediții a SuperLigii, 1-3, cu CFR Cluj, la capătul unui meci pe care l-a început bine, dar l-a continuat și terminat prost. Golul lui Cooper a fost anulat repede de Birligea, până la pauză Carp și-a dat autogol la un minut după ce Iacob apărase un penalty comis tot de fundașul basarabean, iar reușita lui Yeboah din minutul 85 nu a venit decât să consfințească o repriză secundă modestă a gazdelor, de tipul celei făcute la Galați.


Sunt dezamăgit de ceea ce s-a întâmplat, nu de jocul echipei”


La finalul partidei, Mircea Rednic a insistat pe momentul primirii golului egalizator atât de repede de la reușita ce a aruncat un întreg stadion în aer. „Sunt dezamăgit de ceea ce s-a întâmplat, nu de jocul echipei. Am început foarte bine, i-am blocat, nu și-au creat nicio ocazie. Am și reușim să înscriem, toată era lumea entuziasmată. Dar nu ai voie să iei așa gol, cu lipsă de agresivitate la duel, echipe de genul lui CFR, cu jucători care au experiență și calitate, te taxează imediat. E de ajuns să faci o jumătate de greșeală și iei gol. Păcat că ne-am relaxat când nu trebuia să ne relaxăm, căci până atunci am stat foarte bine grupați în teren. Ne-am acoperit zonele și, la o centrare din lateral am ezitat să sărim cu capul, după aceea i-am pierdut din marcaj și au dat gol. Ai penalty care se apără și, la fel, după aceea, pe un corner am luat golul pe care l-am luat. Păcat, au fost și condiții foarte grele. Eu zic că dacă nu făceam greșelile pe care le-am făcut…Dar știm cum e în fotbal, când greșești, mai ales cu echipe bune, plătești”, a spus antrenorul „roș-albilor” la flash-interviuri.

„Carp a fost surprins, nu avea ce să facă, Cooper nu trebuia să-l lase pe jucătorul lor care a deviat de la clțul scurt”

Cum Isac a fost „oaia neagră” a UTA-ei cu Oțelul, tot așa Carp a fost jucătorul ce a înclinat balanța în favoarea adversarilor cu 5 minute în care a făcut două erori grave. „Sunt supărat pe toată lumea, când pierdem, pierdem cu toții. Păcat că el a fost implicat în ambele faze, vorbesc de penalty și autogol. La autogol nu are ce să facă, nu aveau voie să devieze de pe colțul scurt, știam foarte bine că ei acolo bat. Nu trebuia Cooper să-l lase pe jucătorul lor care a venit și a deviat mingea. Carp a fost surprins, n-a avut ce să facă. Nu un jucător a pierdut meciul, noi l-am pierdut pentru că am făcut greșelile pe care le-am făcut”, a adăugat Rednic, luându-i practic apărarea fotbalistului pe care l-a antrenat și la Dinamo.



Am încercat și în repriza a doua, pe un teren impracticabil

„Puriul” a adus în discuție și terenul greu după ploia torențială căzută în această seară la Arad, dar a mers pe linia regretelor legate de faza golului egalizaror. „E păcat de jocul nostru bun, de golul înscris. Trebuia să fim mai prezenți, mau disciplinați în astfel de momente. Ar fi trebuit ca jucătorii să vorbească mai mult, pentru că ne-au surprins. În loc să facem fault în banda dreaptă, am lăsat jocul liber, ne-au surprins cu Manea. Ne-am dus târziu să blocăm, a fost centrarea, a dat Betancor fără să-l jeneze cineva și apoi Bîrligea a fost singur acolo. Păcat, era și entuziasm și chiar a fost un gol meritat, după un joc bun. A venit și ploaia și – totuși – suntem o echipă care pasăm sau încercăm să pasăm. Am încercat și în repriza a doua, pe un teren impracticabil, în unele perioade. Am fost obligat să îl schimb pe Cooper, a avut o problemă musculară și asta s-a simțit pentru că el astăzi a făcut o primă repriză foarte bună”, a mai punctat Rednic, care a recunoscut că – din nou – echipa sa a căzut după pauză și și-a expus și motivele: „Nu mă îngrijorează că nu ne menținem nivelul. E normal, avem două săptămâni de când ne pregătim, sunt doi jucători care au venit acum cinci zile. Chiar mă bucur că au intrat și au intrat foarte bine. Trebuie să avem grijă, fiecare săptămână e importantă, din punct de vedere fizic noi vom crește. Am zis că în două-trei săptămâni echipa va arăta mult mai bine din punct de vedere fizic”.

„Trebuie să avem răbdare, s-a schimbat aproape jumătate de echipă”

Întrebat de reporter dacă crede că va beneficia de încrederea conducerii după startul de campionat cu un punct din 6 posibile, Mircea Rednic a spus: „Dacă vorbim după etapa a doua despre răbdare… Trebuie să avem răbdare, s-a schimbat aproape jumătate de echipă, nu toată echipa. Știți motivele care au fost și e greu, vin unii jucători, le trebuie timp să se acomodeze. A venit Freitas, care și acum doarme ziua și noaptea umblă prin Arad să cunoască Aradul. E un oraș foarte frumos, cu oameni inimoși care și astăzi și-au încurajat echipa. Chiar dacă am pierdut ne-au felicitat pentru prestație. Nu a fost o prestație rea, au fost trei greșeli, de care cei de la CFR au profitat”.

UTA va juca din nou în SuperLigă sâmbătă, 29 iulie, la Sibiu, cu Hermannstadt, iar în etapa a patra din nou acasă, cu Poli Iași, vineri, 4 august, de la ora 18,30.

10 comentarii

  1. Apararea a fost dezastru ! Si nu vorbim doar de greselile de la goluri, am aratat rau chiar si la ultimele actiuni ale CFR-ului, de la sfarsitul partidei. Inteleg ca Rednic nu vrea sa-l critice pe Carp in public, dar Carp e ca pixu’, asta-i adevarul. I-am vazut slabiciunile din prima etapa, dar azi a fost dezastru. Nici Benga nu mai e cel din sezonul trecut, e moale, greseste mult. In general apararea a fost dezastru. Iacob saracul, era frustrat. Dupa ce a aparat 11 m sa fie tradat de colegii din defensiva. Nu cred ca pot sa-i imput vreun gol. Mai e foarte mult de lucru, dar se vede ca unii jucatori chiar nu sunt de UTA.

    13
    1
  2. Benga nu mai e ce a fost ,de vreun an de zile…Carp? Ei bine, pare copilul de suflet a lui Rednic,da’ mi-e teama ca daca-l forteaza prea mult, ii va aduce si debarcarea….
    HAIDE UTA!!!

    5
    10
  3. Sper ca lui Carp i s-a semnat contractul doar in creion…As fi curios daca l-ar vrea Stupar la Pecica…Am scapat de Dobrescu si a venit Carp…Imposibil de inteles acest baiat nevinovat…
    Benga arata ca este din ce in ce mai obosit,din pacate…
    Nu cu sustinutii ne masuram….Echivalenta o vom vedea curand fata de echipe pe care trebuie sa le invingem neaparat!
    Meciul nu a mai contat oricum din cauza orezariei…Gaman nu se dezminte,iar si din nou..doar ca nu trebuie gasite alibiuri….
    Cel mai bun de la noi?Pe departe Abeid!

    16
    3
  4. Redneck …nu poți să îi împuți niciun gol lui Iacob ? Pai la golul 3 in careul de 6 metri sare sa prindă mingea cu brațele întinse și Yeboah cu capul lovește balonul și se afla cu jumatate de metri mai sus decât el ..Degeaba aperi 11 metri ..un 11 metri îl aperi la 10-15 meciuri în medie și faze de genul la golul 3 se întâmplă cu zecile meci de meci .Un portar trebuie sa de-a încredere echipei .Și al nostru prin statura sa (mica)nu o da ..Uitati-va la portarul CFR-ului de exemplu și apoi mai discutam ..In rest numai de bine ..Poate ne trezim și noi ..

    6
    11
    1. Nu aia a fost vina la golul 3 ca e mic portarul. El saracu a ajuns tz ca de aia nu a prins mingea. Unde sunt mijlocasii centrali ? Care jucator de la UTA a sarit cu ala la cap? Putea sa aibe 3 m ca portarul venea dupa un reflex jos la nivelul pamantului. Hai sa vedem adevaratii vinovati. Exact ca la 11m . Daca respingea in fata si dadaeau clujenii mingea in poarta te pomenesti ca tot el era vinovat nu cei care erau pe recuperare ca nu au dat in minge.

      12
      0
  5. Răbdare nu va fi niciodată la Arad!! Nu avem de ce să fim toleranți cu voi! Daca nu sunte-ti in stare plecați cu toții și gata! Am fost de acord după prima etapă că Isac trebuie sa plece, de aceea acum e normal sa fiu turbat când văd că strâmbu îl apara pe moldoveanul ăla…ne-am convins după două meciuri, iar daca nu îl dă afara înseamnă că își bate joc de noi. Daca în următoarea perioadă nu se fac macar 5 transferuri de calitate vom rămâne o candidata certă la retrogradare! Vedem că Benga nu mai e ce a fost…dar cum ar putea fi cu o asemenea pregătire cum are echipa noastră?

    6
    2
  6. corect benga nu mai este ce a fost parca obosit fara chef sper sa nu îl mai vedem pe carp dar ca și anul trecut la noi buba mare este mislocul terenului azi sa văzut că și la Galați dezastru sincer este mai slab ca anul trecut mislocul și o întrebare la Mircea pe ce criterii l-ai adus pe Leidsman la UTA sincer nu cred nici în liga treia nu are loc sper să mă înșel cu acest lot suntem principala candidata la retrogradare sper sa mă înșel pe Mircea m-aș mira sa îl prindă returul la Arad va pleca daca nu face puncte

    2
    2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button