Fotbal judeteanȘoimii Lipova

Lipova a întors-o spre final pe Viitorul și încheie o săptămână cu trei succese în meciuri de verificare





Lipova încheie o săptămână cu trei succese în meciurile de pregătire, dar cea de astăzi, cu Viitorul, a fost cea mai muncită. „Șoimii” au trecut cu 3-1 de Felnac și Poli, de timișoreni chiar pe „Dan Păltinișanu”, în timp ce pe trupa lui Giovanni Catanzariti au răpus-o de abia în ultimele 20 de minute când aceasta avea teren deja mulți copii.

Viitorul s-a descurcat bine în noul sistem de joc, 352 și a avut ocazii încă di primele minute, prin S. Popa și Al. Catanzariti. Așadar, golul din minutul 29 nu a căzut întâmplător. Fl. Gîlcă și S. Popa au combinat la mijloc, ultimul i-a trimis lui Stoianovici, care l-a executat pe Iliescu cu un semi-lob la colțul lung.

0-1 a fost scorul pauzei, dar și al următoarelor 25 de minute. De abia în minutul 72, Lipova a egalat la o fază norocoasă. Dinu a șutat bine de la 25 de metri, mingea a lovit bara și a căzut în careul mic, iar Șimăndan, pe fază, a marcat cu capul. La 1-1, Kocsis și Zvenca au avut două situații importante pentru „roș-albi”, dar concluzia partidei a scris-o un lipovan. Ex. -ul Bulboacă a centrat din stânga, iar Dinu a pus latul din doar 5 metri.

„Alb-albaștrii” sunt conștienți că nu au făcut un meci foarte bun, dar justificări există. „Ajungeam la acest meci pe fond de obosoeală, după o săptămână cu câte două antrenamente pe zi, mai puțin ieri și trei meciuri de pregătire. Am marcat două goluri și au mai fost cinci-șase ocazii mari de tot, prin Șimăndan, Gavra sau Vlad, dar nu asta a fost important ci antrenamentul bun, contra unei echipe solide de Liga a 4-a. Au și destui jucători cu experiență, care ne-au pus câteva probleme, au avut și ei câteva ocazii mari. Urmează un meci sâmbăta viitoare cu Socodor și peste 10 zile vom intra în turul doi al Cupei României”, afirmă Norbi Polgar, „secundul” lui Cristi Todea la Lipova.

În urmă cu o săptămână, Viitorul pierdea finala regională a Cupei României, cu Geoagiu, după o prestație palidă. Astăzi, însă, stafful tehnic al prim divizionarei județene au fost mulțumiți. „Dacă am fi jucat precum azi în Cupă ne-am fi calificat 100% în turul întâi al Cupei. Băieții chiar au făcut un meci bun într-un sistem nou de joc, am avut și 4-5 ocazii mari de tot. Nu am marcat și am pierdut acest amical pe final, când aveam 6-7 copii pe teren. Rămânem cu un antrenament bun, din păcate cred că va trebui să ne descurăm o perioadă fără Bier și Adi Popa, care au probleme la genunchi. Azi a mai lipsit și Vezan, care a avut niște probleme personale”, a spus Flavius Pavel, care o antrenează pe Viitorul alături de Flavius Moisă.

Formații:

Lipova: Iliescu – Cristiu, D. Petruț, Bain, Puta – Vlad, Jichici, Salka, Bickling – D. Ciubăncan, Gavra. Au mai intrat: Buta – Dinu, Said, Bulboacă, Șimăndan, Chelea, Szabo.

Viitorul: Vasi – Pantea, Cr. Munteanu, I. Pașcu – Cl. Popa, Stoianovici, Fl. Gâlcă, Kocsis, Topai – S. Popa, Al. Catanzariti. Au mai jucat: C. Gâlcă, Zvenca, Ghergar, Homonea, Șușcă, B. O. Sterciuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button