UTA Arad

Rednic poate găsi echilibrul la mijlocul terenului cu danezul Holst și posibila avansare a lui Mihai, dar mai cere cel puțin trei transferuri!




UTA respiră după victoria cu Poli Iași (1-0), dar e departe de a-și fi găsit echilibrul tehnico-tactic în noua formulă propusă de Mircea Rednic. Antrenorul „roș-albilor” are mai multe certitudini decât acum o lună de zile, când formația sa debuta în noul sezon al SuperLigii la Galați, dar acum trebuie să lucreze în jurul lor. Totodată, „Puriului” îi lipsesc doi titulari, un fundaș central mai puțin predispus greșelilor și un mijlocaș de bandă stânga, cu viteză și execuție. Ar fi și atacantul, dar la tipul de joc al arădenilor, acela bazat pe un vârf de forță, cel puțin locurile lui Cooper și al rezervei Leidsman nu sunt cu adevărat puse în discuție. E clar că experimentatul tehnician mai caută un atacant de spații, de genul lui Postolachi, pe care spera și încă speră să-l identifice în Claudiu Bălan, dacă fostul craiovean își reduce pretențiile salariale.


Se mai bazează UTA pe Stroungis?

Arădenii așteaptă chiar în această seară verdictul final în ceea ce-l privește pe Stefanos Stroungis. Fundașul a făcut investigații suplimentare în Grecia la inimă și astăzi revine la Arad. Dacă elenul va fi bine și mai ales va putea reveni rapid în circuit, Rednic ar avea numărul potrivit de fundași centrali, aici luând în calcul și faptul că basarabeanul Carp nu ar trebui să mai fie forțat la mijlocul terenului, odată cu transferul lui Holst și intrarea în formă a albanezului Marku și a brazilianului Freitas.

Holst – Marku, pentru moment cel mai potrivit cuplu de mijlocași centrali 

Apropo de debutul lui Frederik Holst, de ieri, în amicalul câștigat de UTA cu 4-1 în fața celor de la Gloria Lunca Teuz Cermei, a fost evidentă cadența bună a danezului. Se vede că acesta are ritmul competiției oficiale pe care a jucat-o până în urmă cu o săptămână, în liga a doua suedeză, caută mult mingea și combinațiile cu colegii săi și e și tipul de jucător care știe să fragmenteze jocul adversarilor. În acest moment, și datorită pregătirii bune fizice, pare noul titular în centrul liniei mediane, alături de Marku, cu Freitas prima rezervă a celor doi.

Asta înseamnă și s-a văzut și ieri, că Dumitrașcu și Carp, cu destule minute în startul sezonului în centrul liniei de mijloc, revin pe pozițiile lor naturale. Așa cum vă spuneam, Carp devine o bună rezervă de fundaș central sau cel puțin își joacă tricoul de titular cu Markov, în timp ce Dumitrașcu își ia locul în banda stângă. Ieri a jucat fundaș, dar, cel puțin până la transferul și unui winger stânga, ar trebui să joace în fața lui Abeid.

 

Mihai, lângă Fabry până la revenirea în formă a lui Pop?

Diogo Rodrigues e noul „senator” al postului de fundaș dreapta, iar mai sus Rednic are sarcina să găsească antidotul pentru conul de umbră în care a intrat Rareș Pop. Vestea bună ar fi că Mihai dă randament (și) ca mijlocaș central la creație, cam acolo unde joacă Fabry, iar slovacul poate fi folosit la nevoie, în special pe finalurile de meci și în banda dreaptă. Sau, tot la nevoie, UTA poate trece la un sistem joc de tip „brad de Crăciun” 4321, cu Mihai și Fabry în spatele unui atacant de careu și trei mijlocași centrali care să asigure echilibrul tactic.

Calcule date peste cap privind transferurile și amicalele

În fine, e evident că pașii nu i-au ieșit lui Mircea Rednic privind întăririle de care a vorbit la finalul săptămânii trecute. Azi, fiind miercuri, ar fi trebuit să sosească la Arad ceilalți doi jucători, dintre cei patru, cu care „Puriul” a anunțat vineri că s-a înțeles clubul. Luni era ziua de prezentare a celorlalți doi, dar ia-i de unde nu-s.  Nici planul cu partidele de verificare nu a ieșit întocmai, căci după Cermei (marți) și Periam (joi), arădenii ar fi trebuit să joace duminică, la Cluj, cu CFR, dar programarea pentru ziua de vineri a deplasarii de la Craiova, cu Universitatea, practic anulează disputa. Și e pentru a doua oară în această vară când cele două echipe nu se mai duelează după ce fixaseră un test, primul motiv al anulării fiind cel al duelului din cadrul rundei secunde, pe care trupa lui Mandorlini l-a câștigat cu 3-1 la Arad.

3 comentarii

  1. Din articol: „Diogo Rodrigues e noul „senator” al postului de fundaș dreapta”

    De acord, in sfirsit am vazut o centrare inteligenta de pe linia de fund inapoi in preajma careului de 16 m de unde Fabry a sutat plasat pentru un gol de 3 puncte.

    Din articol: „Rednic are sarcina să găsească antidotul pentru conul de umbră în care a intrat Rareș Pop”

    Rares Pop trebuie in continuare sa joace meci de meci, poate nu chiar in formula de incepere ci mai degraba sa vina de pe banca in a doua parte a jocului cind apararea adversa incepe sa pierda din conditia lor fizica de start, astfel incit Rares la cei doar 17-18 si- ar putea etala superioritatea talentului sau nativ in joc, in conditiile unei paritati fizice egale.

    Din articol: ” Apropo de debutul lui Frederik Holst, de ieri, în amicalul câștigat de UTA cu 4-1 în fața celor de la Gloria Lunca Teuz Cermei, a fost evidentă cadența bună a danezului. Se vede că acesta are ritmul competiției oficiale pe care a jucat-o până în urmă cu o săptămână, în liga a doua suedeză, caută mult mingea și combinațiile cu colegii săi”

    Aici ai lovit perfect cuiul cu ciocanul , avem nevoie ca de aer de jucatori combinativi la mijloc care cunosc jocul fara minge, care dau si se demarca, care cer balonul pe demarcari, care nu le este frica de posesie, care sint capabili sa scoata din joc 1-2 jucatori adversi, care sint capabili de pase precise dintr-o atingere si/sau deviere.

    4
    0
  2. Unde sunt cele 4 transferuri anunțate de antrenor? Sau cele 2,sigure?
    Cum poți să spui ceva fara un argument solid in spate…sincer,amatorism din partea lui Rednic.
    Eu oricum îl apreciez in continuare…și sper sa ducă UTA departe de zona ROȘIE.
    Baftă in continuare!!

    P.S.
    Fara declarații care nu sunt 100% singure

    4
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button