UTA Arad

Reghecampf a făcut referințe la City – Sevilla înainte de U. Craiova – UTA: „Pe hârtie suntem favoriți, dar am trăit mult lucruri ciudate în cariera mea”







În etapa a 6-a a Superligii, UTA se deplasează, vineri, de la ora 21.30, pe stadionul „Ion Oblemenco”, unde o așteaptă Universitatea Craiova. De la revenirea arădenilor în SuperLigă, aceștia au pierdut mereu în fața echipei din Bănie cu excepția sezonului 2021-2022, când echipa pregătită și atunci de Laurențiu Reghecampf pierdea cu 1-0 la Arad și remiza (0-0) la Craiova.


„UTA are tot respectul nostru, dar targetul este să luăm trei puncte”


Așadar, tehnicianul oltenilor e pățit în meciurile cu „Bătrâna Doamnă” și pare pus în gardă. „Atmosfera este bună, venim după un meci câștigat în deplasare, dar în care am avut și anumite probleme, mai ales în prima repriză. Probleme pe care ni le-am făcut singuri, pentru că nu am jucat ceea ce trebuia să jucăm, fără a avea reacția din partea a doua a jocului.  Am discutat cu jucătorii și am clarificat anumite lucruri, sper ca mâine seară reacția să fie bună, încă din primul minut. Jucăm acasă, ne dorim foarte mult să câștigăm meciul. Trebuie să fim atenți, UTA nu este o echipă ușoară, ci una dificilă, cu jucători care pot face diferența dacă au spațiu și timp și nu sunt puși sub presiune. Au un antrenor cu mare experiență, deci din partea mea, din partea noastră, vor avea tot respectul, dar, așa cum v-am spus, targetul nostru este să luăm trei puncte. Suntem pregătiți, jucătorii sunt bine și mâine seară, împreună cu fanii, care sunt sigur că vor veni de la meci la meci în număr tot mai mare, vom reuși să ne impunem și să facem un joc bun, care să ne aducă cele teri puncte”, susține Reghecampf. 

„Vi s-a părut că aseară a fost o diferență mare între City și Sevilla?

Provocat de jurnaliști cu privire la diferența de buget și valoare între U. Craiova și UTA, antrenorul „alb-albaștrilor” a făcu referințe la finala Superligii Europei, câștigată de englezii de la Manchester City la penalty-uri contra spaniolilor de la FC Sevilla. „Vi s-a părut că aseară a fost o diferență mare între City și Sevilla? Din punct de vedere al lotului și al valorii, diferența era de un miliard, nu cred că diferența dintre noi și UTA este atât de mare. Putem să spunem că la Universitatea Craiova s-a investit mai mult, există jucători care joacă de patru-cinci ani, jucătorii au valoare și demonstrează asta meci de meci, dar în fotbal orice este posibil. Echipa este mult mai importantă decât valoarea individuală a unui jucător. Trebuie să fim concentrați la fiecare partidă, trebuie să ne respectăm adversarii, indiferent de numele lui, indiferent de problemele pe care le are. Eu am trăit foarte multe lucruri ciudate în cariera mea, nu trebuie să facem comparații de genul acesta. Pe hârtie, da, putem spune că noi suntem echipa care ar trebui să câștige, dar mai rămâne și jocul pe teren și cum vom face acest lucru”, au fost cuvintele „principalului” craiovenilor.



„Toate echipele care vin la Craiova vor să se afirme”

UTA nu a jucat în etapa a 5-a a SuperLigii, dar „Reghe” nu vede neapărat asta ca pe un avantaj. Pe de altă parte, fostul fundaș de bandă e sigur că echipa arădeană își va vinde scump pielea în lumina reflectoarelor de pe „Ion Oblemenco”. „E și bine, e și rău că nu au jucat. Poate că au avut timp să pregătească acest meci, dar partidele oficiale sunt mereu mai bune, pentru că poți vedea problemele pe care le ai cu adevărat. Nu cred că UTA are un avantaj, pentru că și noi am avut foarte mult timp la dispoziție după meciul jucat la Iași să pregătim această etapă. Clar, meciul se va juca deschis, sunt sigur că jucătorii noștri vor fi montați și vor avea o determinare foarte mare să câștige. Dar, asta e valabul și pentru UTA, căci toate echipele ce vin la Craiova vor să câștige, să joace un fotbal cât mai bun și să se afirme. Este normal, au o ambiție în plus, întotdeauna echipele pe care întâlnim pe <<Oblemenco>> vin să arate că au valoare, iar stadionul te aduce la nivelul la care vrei să joci fotbal, pentru că ai toate condițiile necesare. Mai ales dacă ai și spectatori, ai o ambiție în plus, deci trebuie să fim pregătiți”, a mai afirmat Reghecampf.

Slovenul Kurtic va debuta cu UTA

Anunțând absența lui Koljic, tehnicianul trupei din Bănie susține că îi va da minute cu UTA transferului de 24 de karate, slovenul Jasmin Kurtic. „Mâine îl veţi vedea pe Kurtic, va intra cu echipa şi o să vă faceţi o părere. În curând îl vom avea şi pe Koljic, a început să alerge, probabil ne vom baza pe el după pauza competiţională, deşi încercăm să-l avem pe bancă şi până atunci. Dorinţa mea este să devenim o echipă care va fi urmărită de celelalte, să jucăm cât mai bine şi să pierdem cât mai puţine puncte. Să ajungem noi pe primul loc şi vom vedea atunci cum ne vom descurca. Avem un mix bun între jucătorii tineri şi cei cu experienţă, până şi cei tineri au multe meciuri, precum Baiaram. Sper să nu avem surprize, sper să fie determinaţi, pentru că au valoare şi trebuie să arate acest lucru pe teren”, a mai punctat Laurențiu Reghecampf.

Markovic: „Intrăm concentrați, ne uităm la ceea ce am făcut greșit cu echipele mai slab cotate”

La conferința de presă ce precede meciul cu UTA a participat și Jovan Markovic (22 de ani). „O să fie un meci frumos, în care noi o să dăm tot ce putem ca să luăm cele trei puncte. Sperăm să jucăm cum am făcut-o la Iași în a doua repriză. Nu contează cine joacă, ci doar ca echipa care va intra în teren să-și facă treaba și să câștige fiecare meci. Ne înțelegem din ce în ce mai bine, ne cunoaștem și asta se vede pe teren în timpul meciurilor. Intrăm concentrați, ne uităm la ceea ce am făcut greșit cu echipele mai slab cotate și în meciurile ce urmează să facem din ce în ce mai bine. Sper să joc și să marchez cât mai mult și să-mi ajut echipa”, a spus atacantul din circuitul echipei naționale”, pentru care Reghecampf are planurile făcute: „La calităţile pe care le are, Markovic trebuie să marcheze 20-25 de goluri în orice campionat, dar trebuie ajutat. Eu vorbesc zi de zi cu el, trebuie să crească la nivelul fitness şi mental, dar nu e uşor, fiindcă a avut şi el destule ghinioane în carieră. Eu am un target pentru Markovic, minim 15 goluri în acest sezon. Dacă va fi golgheter, normal că va fi la echipa naţională”. 

După 5 meciuri disputate în prezenta ediție a SuperLgii, U. Craiova a adunat 11 puncte și e pe locul 2 în clasament, în timp ce arădenii sunt la borna 4 puncte, pe poziția a 12-a, dar după doar patru meciuri jucate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button