Minifotbal, futsal

Șimandul îmbracă haine de gală pentru vizita campioanei naționale de futsal, United Galați! Mărcuș: „O cursă între o Dacia și un BMW”


Ziua de gală a futsalului arădean se apropie. Sâmbătă, cu începere de la ora 11, Șoimii Șimand debutează în Liga 1 și o face în compania campioanei României, proaspătă câștigătoare și a Supercupei. Miercuri seară, la Sfântu Gheorghe, United Galați a ridicat deasupra capului supercupa după o victorie clară, cu 4-0, în fața celor de la CSM Deva, iar peste două zile descinde în cocheta sală de sport din comuna Șimand.

Mărcuș: „Așteptăm lumea la sală, să ne bucurăm de fotbal”

Aici îi așteaptă trupa lui Daniel Mărcuș și Dumitru Buruiană, care e conștientă de dezechilibrul existent și –  probabil – va dori să țină scorul în limite normale. „Ca să descriu pe scurt duelul nostru cu Galațiul pot spune că e o cursă între o Dacia și un BMW. Așadar, deznodământul e – oarecum – previzibil, dar pentru Dacia, adică pentru Șoimii Șimand, e o mândrie că se poate întrece cu BMW-ul din Galați. Asta e, știam când am acceptat să jucăm în prima ligă că vom da și peste echipe 100% profesioniste, cu jucători străini, internaționali și antrenori care au cochetat și ei cu loturile naționale și am zis să luăm aer în piept și să încercăm să ne batem cu ele. Câștigul este și al spectatorilor, al iubitorilor de fotbal în sală din județul nostru, care au ocazia să vadă pe viu aceste echipe profesioniste, iar United Galați e prima dintre ele. Sunt pe locul 11 în Europa, în România a luat titlul și supercupa și vor juca la Șimand sâmbătă dimineața. Chiar dacă aveam tot lotul la dispoziție, ca să pot alege cea mai bună formulă de joc, plus rezervele, era un duel dezeechilibrat, darmite așa că – probabil – nu voi putea conta pe niciunul dintre jucătorii care evoluează și la Liga a 3-a. Asta e, ne-am asumat totul, mai departe tot ce putem spera este să ne bucurăm cât putem de mult de joc, de fotbal, iar eu voi avea întotdeauna încredere în băieții mei”, a spus profesorul Daniel Mărcuș.

Lotul Șimandului pentru ediția 2023-2024 a Ligii 1 la futsal, gălățenii se prezintă cu trei sud-americani!

Pe parcursul ediției 2023-2024 a primii ligi la futsal Șimandul contează pe nu mai puțin 38 de fotbaliști, după cum urmează: Florian Albu, Bogdan Bozian, Dumitru Buruiană, Alin Ciornei, Daniel Clej, Denis Cordoș, Andrei Dagău, David Florea, Andrei Haloș, Georgian Hulbăr, Narcis Jurj, Jasper Laurovics, Daniel Malița, Raul Malița, Daniel Mărcuș, Dan Morariu, Georgian Micula, Laurențiu Onaca, George Pirtea, Adrian Puie, Orlando Roza, Toader Sechel, Claudiu Ujoc, Paul Ujoc, Daniel Albu, Aurelian Borod, Dominic Cheta, Andrei Cordoș, Darius Găleancu, Andrei Ille, Leonardo Munteanu, Florin Năstase, Raul Tomuța, Andrei Trif, Daniel Ujoc, Flavius Ujoc și Marius Ujoc. Probabil, la jocul cu gălățenii, „șoimii” vor conta pe un lot foarte tânăr, plus noile achiziții Florea, Hulbăr și  Laurovics. Andrei Haloș oricum e suspendat în primele două runde ale noului sezon, iar Andrei Cordoș este accidentat.

Gălățenii se deplasează direct de la Sfântu Gheorghe în județul nostru pentru duelul cu șimăndanii și tocmai de aceea gazdele au fost de acord să joace sâmbătă dimineață. Echipa campioană a lui Florin Ignat se bazează, printre alții, și pe trei sud-americani, brazilienii Sasse și Araujo și columbianul Deiby. Disputa începe sâmbătă, la ora 11, în noua sală din Șimand, iar intrarea spectatorilor este liberă.

După campioana României, la Șimand vine și deținătoarea Cupei

Liga 1 Futsal Fortuna va începe sâmbătă, 26 august și se va juca în sistem tur/retur, rezultând 18 etape, urmate de play-off și play-out. Runda inaugurală mai propune meciurile: CSM Deva – ACS West Deva, FK Odorheiu Secuiesc – Luceafărul Buzău, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe – Mausoleul Mărășești și CFR Timișoara – CSM Târgu Mureș. În etapa a doua, arădenii vor evolua tot pe propriul teren, pe 3 septembrie, de la ora 17, de data aceasta împotriva deținătoarei Cupei României, CSM Deva.

Dar, Șoimii Șimand va lua startul și în noua ediție a Ligii Elitelor U19, echipa urmând să primească finanțare și de la Centrul Cultural Județean Arad. Primăria din comună susține prim divizionara de futsal cu 60 de mii de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button