Progresul Pecica

Pecica a întors Periamul în ultimele 20 de minute! Stupar: „Am avut reacție după pauză, arbitrajul – cam 10% pentru gazde”




Progresul Pecica a început bine și noul campionat al Ligii a 3-a, după cele trei succese din Cupa României ce au dus-o la un meci (cu Șimianul, acasă) de grupe. Meciul de la Periam a fost nebun, pe muchie de cuțit, cu „galben-albaștrii” întorcând-o pe formația timișană în ultimele 20 de minute de joc: 2-3!


Progresul a condus după reușita lui Moraru (min. 7), Avântul a egalat prin Gaspar (11) și a preluat conducerea, prin Baranyi (30), doar că Bozian (68) și L. Bodri (75) au adus toate punctele la Pecica. „Un joc greu, dificil, am reușit repede să înscriem și se părea că i-am luat tare. Din păcate, după golul nostru nu am mai avut reacție, am făcut câteva greșeli de poziționare, fundașii centrali au intrat unul peste altul, iar lateralii nu au strâns și am fost egalați. În prima repriză am alternat minute bune cu mai puțin bune, am luat al doilea gol dintr-un penalty ușor acordat, arbitrajul mi s-a părut cam la 10% pentru gazde. Din fericire, am avut reacție după pauză, am crezut până în ultimele minute. O victorie muncită, mi s-a părut că echipa mea a fost mai greoaie față de alte meciuri. Poate și parcursul din Cupa României își pune amprenta, dar a ieșit o victorie meritată, mai ales după repriza a doua. După minutul 70 am avut noi posesia, mai puteam înscrie”, a fost comentariul lui Dan Stupar.

Așadar, pecicanii leagă patru succese consecutive în startul acestui sezon, fiind la încă unul pentru a scrie istorie prin calificarea în grupele Cupei României. „Sper să avem rezultate pozitive în continuare, dar urmează un meci foarte greu, din punctul meu de vedere. Șimianul e o echipă bună, are condiții bune, iar anul trecut a terminat pe locul 4, fiind o nucă destul de tare în play-offul seriei a  7-a. Dar, indiferent de asta, ne dorim victoria. Ne încarcă puțin aceste meciuri de Cupă, numeric nu stăm foarte bine și când joci mereu la victorie nu e simplu. Avem jucători care și muncesc, care nu ajung la toate antrenamentele, mă gândesc la Bozian care ar putea să ne ajute mult mai mult, Arsene la fel sau la Wild, care – din păcate – e nedreptățit că trebuie să folosim trei juniori”, a adăugat antrenorul pecicanilor, care susține că va avea meci greu și peste o săptămână, pe teren propriu: „În campionat vom întâlni acasă Ineul, care sunt convins că va încerca să recupereze punctele pierdute în prima etapă cu Cermeiul”.

Stupar l-a înlocuit în premieră în acest sezon pe fundașul central Abdulahhi Nasiru, autor și a două goluri în meciurilor de Cupă.  „Din dorința de a juca mingea, a mai făcut și un fault de galben și l-am scos ca să nu riscăm ceva mai rău. Dar, una peste alta sunt mulțumit de el, cât și de restul achizițiilor. David (n.a. Shiaondo) s-a comportat foarte bine în repriza a doua, Fredy (n.a. Nortey) a intrat și el destul de bine, iar Ionuț Bălașa a jucat și el binișor, să nu uităm că a contribuit la golul trei”, a mai afirmat „principalul” Progresului.

Avântul Periam – Progresul Pecica 2-3

Cum s-au marcat golurile:

0-1 Min. 7: Raul Moraru înscrie cu un șut din 16 metri, după o pasă primită de la Răchită

1-1 Min. 11:  Greșeală în centrul defensivei pecicane, Ionuț Gașpar scapă singur cu Zamfir și marchează golul egalizator

2-1 Min. 30: Gazdele primesc penalty după o greșeală a lui Aldan, iar Alexandru Baranyi înscrie de la 11 metri

2-2 Min. 68: Arsene pătrunde pe dreapta și centrează pe jos, Bogdan Bozian reia din 6 metri și înscrie

2-3 Min. 75: Bălașa trage la poartă, mingea ajunge la Luca Bodri, care înscrie și-și readuce echipa în avantaj

Formații:

Periam: Gârlea – Gălățan (80 Prața), Mureșan, Cochintu, Spulber – Oancia – Ştefanciuc, Olteanu (80 Toma), Gașpar (65 Kuhn), Viașu (80 Filip) – Baranyi. Antrenor: Răzvan Leuca

Pecica: Zamfir – T. Bodri (46 Bozian), Nasiru (60 Wild), Gomboș, Aldan – Arsene, Shiaondo – Moraru, L. Bodri (86 Nortey), Răchită – Matyus (60 Bălașa). Rezerve neutilizate: Burtic –  Borcea, Bănățan, Belea. Antrenor: Dan Stupar

Arbitri: Cătălin Flonta (Cluj) – Adrian Iancău (Zalău), Tudor Căpîlna (Dej)

Observatori FRF: Cosmin Danciu (Hunedoara), Mihail Boru (Reșița)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button