Fotbal judetean

Ce lovitură pentru „sămădăii” lui Filipaș, Ciba nu-și recunoaște elevii: Victoria Felnac – CS Beliu 1-3




Eșecul din runda inaugurală (1-3 la Șiria, cu Păulișul) nu a fost neapărat un accident pentru Victoria Felnac, care și-a început prost parcursul și pe teren propriu. Băieții lui Lucian Ciba plătesc tribut unei prime reprize slabe, dar nici în partea a doua nu a reușit să desfacă o formație ce a jucat în zece oameni.


Startul de meci a fost de-a dreptul exploziv, cu trei goluri în primul sfert de oră. Primii au „lovit” oaspeții, în mintul 5, după acțiune personală a lui Denis Mâneran, care a driblat doi adversari, a pasat în 7 metri, de unde Zamă a marcat cu șiretul. Doar două minute a durat avantajul belenilor, căci Mitu și Leucuța au dus mingea la 20 de metri la Tomuț, care a înscris cu un șut puternic. Echipa vizitatoare nu s-a destabilizat la următorul atac a făcut 1-2. Era minutul 12, când Băd și Purtan au combinat în stânga și i-au făcut loc lui Cohan, care a scăpat singur pe zonă centrală și a trimis pe lângă Rusu. Replica amfitrionilor a venit de la Pasăre și Drîglă, iar când Denis Mîneran a văzut cartonașul roșu pentru că l-a lovit cu cotul pe Măgulean, lucrurile păreau să decurgă în favoarea lui VI-FE. Nu a fost deloc așa, căci trupa lui Filipaș s-a dus cu avantaj de două goluri la cabine. În minutul 41, Băd a deviat excelent un balon pentru viteza lui Zamă, care l-a bătut și el pe goal-keeperul lui Ciba din poziție de unu la unu cu acesta.

Filipaș a refăcut strategia la pauză pentru un joc în inferioritate numerică și Beliu s-a apărat și mai bine, chiar dacă a renunțat la intențiile ofensive. Posesia a fost clar de partea gazdelor, Ciba a forțat și cu Țugulescu în atac, a jucat vârf la felnăcani, dar s-a născut o singură ocazie foarte mare de gol, prin Pasăre. De partea cealaltă, vizitatorii au avut câteva contre tăioase, dar punctele erau – oricum – la adăpost.

Ciba: „Am luat goluri ca la Liga a 6-a, parcă am fost drogați în unele momente”

Așadar, eșecuri în oglindă (1-3) pentru Felnac în startul unui sezon ce-i vedea și încă îi vede printre echipele cu pretenții de podium. „Am început bine, am ratat și apoi, imediat, am luat gol. Am revenit am egalat, dar iar am luat gol pe minge lungă. După cartonașul roșu au stat pe două linii și doar pe contraatac au mai ieșit. Am luat goluri ca la Liga a 6-a, avem aceiași fundași de un an și jumătate și parcă nu se cunosc între ei. Am și ratat ocazii importante, mai ales în prima repriză, în timp ce în a doua, adversarii au jucat cu cinci fundași și nu am avut multe reușite reușite. Nu am avut ritm, parcă am fost drogați în unele momente. Trebuia să le detabilizăm apărarea în 11 contra 10, am forțat și cu Țugulescu în față, dar am rămas un pic încuiați. Asta a fost, sâmbătă mergem la Viiroul, e un meci greu, dar toate sunt grele. Parcă nu ne dăm seama că a început campionatul, nu avem ritm, responsabilitate, dar sper ca ușor-ușor să intrăm în joc”, a spus Lucian Ciba, antrenorul Victoriei.

Filipaș: „Am bătut la o echipă foarte bună care nu prea pierde acasă”

Belenii s-au considerat nedreptățiți de rezultatul primei etape (1-3 cu Sântana), acuzând și arbitrajul, dar și-au recuperat rapid punctele pe un teren greu. „Am început foarte bine, ca și cu Sântana, după care ne-am retras un pic și au egalat pe greșeala noastră, dar am revenit în joc și conduceam cu 2-1. Din păcate, frustările lui Denis Mâneran l-au făcut să dea cu cotul și a luat un cartonaș roșu de necontestat. Am  jucat mai bine de o oră în 10 oameni, noroc că am intrat la cabine cu 3-1 după o nouă fază frumoasă. În repriza a doua ne-am apărat pe două linii și am ținut de rezultat. Am jucat pe contraatac și am mai avut două ocazii bune prin Zamă, Băd și Purtan. Sunt mulțumit de rezultat, am bătut la o echipă foarte bună care nu prea pierde acasă. Muncim în continuare, ne creștem copiii, marcatorii de  astăzi sunt de 2004, 2003, ăsta este obiectivul. Păcat de prima etapă cu Sântana. Felicit gazdele pentru joc, pentru fair-play, și noi am fost felicitați după joc de către Marius Bătrân. Urmează o partidă acasă, cu Ineul, o echipă foarte bună, de ligă a treia, cu un antrenor dedicat dar, ne vom concentra și sperăm să obținem victoria”, a spus Costel Filipaș, antrenorul „sămădăilor”.

Formații:

Felnac: Fl. Rusu – Mocan, Tugulescu, Istin, Morariu, Mitu (78 Beracko), Tomuț (46 Lasc), Măgulean, Drîglă (73 Rădulescu) – Pasăre, Leucuța (59 Dancă). Antrenor: Lucian Ciba

Beliu: Soltesz – B. Rusu (74 Cotoc), Călăcean, Bogdan , Hulbăr – Onoc, Cohan, Purtan, D. Mâneran – Băd (61 Bărdan), Zamă (61 Jurcă). Antrenor: Costel Filipaș.

Cartonaș roșu: Denis Mâneran (Beliu) – min. 32

Arbitri: Tudor Jurcă – Andreea Şuşcă, Sebastian Pantea

Observatori: Romulus Tănăsescu, Marcel Vida

Un comentariu

  1. Felicitari Filipaș pt rezultat si mai ales pt grupul bun adus , un mare atuu vei avea prin aducerea lui FLavius Bad ,cat despre ca e dedicat antrenorul de la ineu nu puteai spune doar de mine lucrand la clubul ineuan

    1
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button