Progresul Pecica

Progresul Pecica la un meci – cu Șimianul, acasă – de calificarea în grupele Cupei României! Pilan: „Vrem să scriem istorie”




Faza play-offului Cupei României Betano începe astăzi cu 5 meciuri, iar echipele arădene intră în scenă miercuri și joi, ambele pe teren propriu și ambele cu șanse mari de a ajunge în grupe. UTA joacă joi seară cu CSC Dumbrăvița, iar Progresul Pecica o va găzdui miercuri, de la ora 17,30, pe arena „Pădurice” pe colega de eșalon terț, Viitorul Șimian.


Singura echipă mehedințeană ce activează în competițiile de seniori organizate de FRF face parte din seria a 7-a și a început campionatul cu un eșec, 1-2, la Petroșani, cu Jiul. În schimb, în Cupă, oltenii au trecut cu 3-0 de Gilortul Târgu Cărbunești, cu 2-1 de ACSO Filiași și cu 1-0 de divzionara secundă Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Evident acest ultim rezultat poate fi considerat una dintre surprizele turului cu numărul trei al competiției KO, iar Șimianul nu vrea să se oprească aici.

Pilan: „Adversar puternic, dar vrem să facem istorie pentru Pecica”

Doar că o calificare în grupe țintesc și pecicanii, după ce au trecut pe rând de Avântul Periam (1-0), ACB Ineu (3-0) și Șoimii Lipova (2-1). Toate sunt echipe de Liga a 3-a, iar sorții le-au scos în cale și un al patrulea adversar din aceeași categorie, deși erau șanse mari ca Progresul să fie împerecheată cu o echipă din primele două eșaloane. Automat, Cupa devine un obiectiv important și la Pecica, cu atât mai mult cu cât „galben-albaștrii” vor avea susținerea propriilor suporteri. „În luna august am avut multe amicale, meciuri de Cupă, campionat și s-a adunat oboseala. Acest lucru s-a văzut cel mai bine la Periam, dar mergem înainte, vrem să facem istorie pentru Pecica intrând în grupele Cupei. Avem în față un adversar puternic, i-am urmărit pe video la meciul din prima etapă de la Jiul. Au condus cu 1-0, dar gazdele i-au întors și au pierdut cu 2-1. Au o echipă tânără, dornică de performanță, mulți jucători născuți după anul 2000. Antrenorul Alex Stoica contează și pe câțiva jucători cunoscuți publicului arădean, Cristian Poiană, Răzvan Dulap și Fabio Trip, care au jucat la Lipova. Șansele sunt 50-50, cred că suntem echipe apropiate valoric, va decide forma de moment. Avem tot lotul valid, antrenorul Dan Stupar are de unde să aleagă un prim 11 potrivit pentru acest meci. Așteptăm suporterii să vină la meci, întrarea e liberă. Vrem să scriem istorie, să aducem la Pecica echipe de Liga 1 și 2”, a spus Cristian Pilan, directorul sportiv al pecicanilor, care au plecat bine în noul campionat, cu un succes (3-2) pe terenul din Periam.

Sărăcin: „Nu contează că jucăm acasă sau afară, o echipă bună câștigă oriunde”

După ce au jucat în primele trei tururi pe teren propriu, cei de la Viitorul Șimian nu se așteptau ca tocmai în play-offul Cupei să aibă parte de o deplasare și nu tocmai scurtă până în județul Arad. Pe de altă parte, ca și în cazul pecicanilor, adversarul e abordabil și chiar există speranțe pentru o calificare în grupe și în cazul mehedințenilor. „Suntem o echipă tânără, în formare, care ambiția de a trece mai departe și de a juca în Cupă cu cei mai buni. Venim de azi, vrem să ne obișnuim cu oxigenul de acolo și mai ales ca băieții să aibă toate condițiile pentru un joc bun și un rezultat pe măsură. Pecica e favorită pentru că joacă acasă, am înțeles că are și echipă destul de bună, cu câțiva jucători luați de la UTA. Însă, avem atuurile noastre, inclusiv experiența la nivelul conducerii pentru pregătirea unor astfel de meciuri. Nu contează că jucăm acasă sau afară, o echipă bună câștigă oriunde. Din păcate, nu-l avem la dispoziție pe Dulap, dar vom alinia o echipă competitivă”, susține George Sărăcin,  președintele grupării mehedințele. Șimianul e antrenată din acest sezon de Alexandru Stoica, fiul mult mai cunoscutului antrenor Ștefan Stoican, în prezent selectionerul U21 al Moldovei și fost secund al lui Oleg Protasov la FCSB.

Disputa de miercuri după-amiază va fi transmisă în direct pe youtube de colegii de la Radio Zestrea.

Formații probabile:

Pecica: Zamfir – Moraru, Nasiru, Gomboș, Aldan – Arsene, Shiaondo – Răchită, L. Bodri, Bozian – Matyus.

Viitorul: Al. Bunea – Dogaru, Nețoiu, D. Vlad, Hondorocu – Toader, Rupa, Curea, Trancă – Cr. Poiană – F. Trip.

Arbitri: Mircea Salomir (Cluj) – Alexandru Corb (Satu Mare), Patrik Sandu (Timișoara). Rezervă: Narcis Bodocan (Cluj)

Observatori FRF: Nicolae Grigorescu (Timişoara), Ioan Lupșa (Caransebeş)

FOTO: Cătălin Bereș 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button