Progresul Pecica

Să vină FCSB, Dinamo, Rapid sau U. Craiova la Pecica! Progresul savurează calificarea în grupele Cupei și parcă ar dori să evite un duel cu „sora” UTA!

Aradul are șansa să ajungă cu două echipe în grupele Cupei României dacă UTA își respectă statutul de mare favorită în meciul cu CSC Dumbrăvița din această seară, de pe arena „Francisc Neuman”. Până una alta, Progresul Pecica a ajuns deja acolo, după succesul cu 4-1 cu Viitorul Șimian, tot o echipă de Liga 3-a. La meciul de pe arena „Pădurice” au asistat aproximativ 300 de spectatori.

Deși formația din Mehedinți a dat o replică bună cel puțin în prima parte, pecicanii au știut mereu ceea ce-și doresc și taxat greșelile mari din defensiva adversă, prin Aldan (min. 34), L. Bodri (49 și 72) și Răchită (51). Pentru Viitorul a înscris fostul lipovan, Fabio Trip, dar calificarea era jucată.

Pilan: „Ne-am autodepășit și obiectivul inițial era să trecem de primele două tururi”

Membru Comisia FRF pentru Liga 3-a, Cristian Pilan așteaptă duelurile cu cei mari. Directorul sportiv al celor de la Progresul Pecica nu ar dori să o aibă ca adversar pe UTA, dar – în schimb – le așteaptă pe FCSB, Dinamo, Rapid sau U. Craiova în județul nostru. „Cu toate că azi ne-am autodepășit, am avut emoții tot timpul, chiar și la 3-0. Am primit un gol, dacă mai marcau o dată am fi tremurat pe final, mai ales că echipa din Șimian nu a abandonat nici un moment lupta. Dar, Dan Stupar a făcut schimbările potrivite, am făcut 4-1 și atunci m-am liniștit. Mai sunt câteva zile de mercato, mai încercăm să luăm dacă nu doi, măcar un jucător bun de Liga a 3-a. Avem acum o pauză de la Cupă după această lună august solicitantă. O să mai jucăm în 27 septembrie, apoi pe 1 noiembrie, iar al treilea meci din grupă de abia pe 6 decembrie. Avem timp să ne pregătim, să ne refacemn puțin și forțelem dar – totodată – să ne luăm punctele în campionat, unde țintim play-offul. Până la una alta, vreau să-i felicit pe băieți, ne-au făcut să trăim un vis al clubului nostru, al orașului Pecica. Mai departe, nu aș vrea să jucăm cu UTA. E sora noastră mai mare, o primim cu drag la un amical la Pecica, dar ne-am dori ca ei să fie în altă grupă. Poate, cu două victorii, am putea să avansăm și noi…deși știu că mă hazardez. Cum am spus, ne-am autodepășit și obiectivul inițial era să trecem de primele două tururi, căci ne opream mereu în cel de-al doilea. Dar, după ce am trecut și de Lipova și am căzut în play-off tot cu o echipă de Liga a 3-a și mai jucam și acasă era clar că ne-am dorit mult să ajungem în grupe. E clar că aici vom prinde cel puțin o echipă din primele 7-8 clasate în sezonul trecut al SuperLigii. Și chiar aș vrea să jucăm cu FCSB, Rapid, Universitatea Craiova, Sepsi, de ce nu, Dinamo. Știm de pe acum că, probabil, vom avea problema stadionului pe care vom juca, e clar că atât noi, cât și UTA vom suferi de pe urma problemei schimbării gazonului. Va fi o situație neplăcută, s-ar putea ca și noi și UTA să jucăm pe terenurile adversarilor”, a spus Pilan după meciul de ieri.

Bozian: „Lumea vorbea de meciul cu Steaua din 1999, acum le dăm ocazia să vorbească și despre prezent”

În lipsa lui Puie și cu Novac sau Matyus pe bancă, Bogdan Bozian s-a sacrificat pe postul de vârf fals în disputa cu Șimianul. A oferit assistul de la golul trei semnat de Răchită, iar apoi a trecut pe bancă lângă Dan Stupar. „Un parcurs frumos în Cupă, orașul merită. Chiar le ziceam la băieți înainte de meci că lumea vorbește de meciul cu Steaua din 1999, acum le dăm ocazia să vorbească și despre o preformanță din prezent, adică să fie mai vie amintirea meciurilor cu echipe de Liga 1. Într-adevăr, din punctul nostru de vedere, lotul ar trebui să fie mai numeros. O să jucăm pe două fronturi, nu ne putem face de râs nici în Cupa României, iar în campionat vrem să intrăm în primele patru. Ar fi o prostie să sacrificăm una dintre competiții, pentru că am tras tare să ajugem până în grupe și în Cupă. Ce ne bucură în acest moment este că marcăm destul de mult, se vede și valoarea individuală la colegii mei, deși suntem conștienți că o să vină meciuri și cu realizări mai puține, căci adversarii își vor lua măsuri împotriva noastră”, a spus mijlocașul ofensiv, care-și împarte și atribuțiile de antrenor cu Dan Stupar.

Arsene: „Pentru mine e maximum ce am putut realiza cu echipa din orașul natal”

Mirel Arsene (34 de ani) locuiește chiar în Pecica și cu o mică paranteză la echipa din Chișineu Criș a jucat mereu doar pentru echipa de fotbal din orașul natal. A făcut-o la toate nivelurile fotbalului județean, iar acum, spre finalul carierei, primește șansa să-și măsoare forțele cu formațiile de top ale fotbalului românesc. „O perfomanță unică, ce ne încântă pe toți și la care nu cred că se așteptau mulți. Am reușit această calificare împreună, cu conducerea clubului, autorități locale, suporteri, care au și venit în număr mare la acest meci. Pentru mine e maximum ce am putut realiza cu echipa din orașul natal și vreau să mă bucur mai departe de această competiție și la fel și băieții. A mai fost Steaua la Pecica în anul 1999, personal mi-aș dori ca ei să vină din nou aici, adică FCSB-ul. Nu se știe, poate vom juca și cu UTA, așa ca între vecini și profesioniști, iar cei mai buni vor câștiga”, a spus căpitanul pecicanilor.

Progresul Pecica își va afla adversarii din faza grupelor Cupei României pe 6 septembrie. Atunci, de la ora 15,30, va avea loc tragerea la sorți de la Casa Fotbalului, acolo unde cel mai probabil va fi prezent și Cristi Pilan.

FOTO: Sorin Dan Cârstea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button