UTA Arad

Rareș Pop – convocat de Pancu la naționala de tineret, unde mai ajung și Vulturar și Roșca! Mihai va juca pentru naționala U20





Selecționerii naționalelor U21 și U20, Daniel Pancu, respectiv Costin Curelea, au anunțat pe ce jucători se vor baza la acțiunile din această lună și printre aceștia se află și jucători de la UTA sau arădeni.

Pancu a optat pentru arădenii Pop, Vulturar și Roșca 

Selecționata de tineret debutează în preliminariile pentru Campionatul European din 2025 cu o partidă în deplasare contra Albaniei, care se va disputa marți, 12 septembrie, de la ora 19:30, pe Elbasan Arena. Aflat la prima acțiune ca selecționer al acestei reprezentative, Daniel Pancu a convocat doi fotbaliști arădeni, pe utistul Rareș Pop și pe Cătălin Vulturar, mijlocașul lui Lecce.

Dacă vor intra pe teren, cei doi vor debuta în tricoul naționalei U21. Până acum, cel mai înalt nivel al lui Pop a fost U20, tot cu Pancu pe banca tehnică, fostul atacant al lui Besiktas lăudându-l de fiecare dată pe fotbalistul arădean. De partea cealaltă, Vulturar a jucat ultima oară pentru echipa U19. În fine, din lotul „tricolor” face parte și portarul Alexandru Roșca, împrumutat de UTA în Liga a II-a, la CSC Șelimbăr. La gruparea sibiană încă nu a luat gol în patru meciuri oficiale disputate în campionat.

Lotul României U21 pentru meciul cu Albania:

PORTARI: Răzvan Sava (CFR Cluj)Alexandru Borbei (Lecce / Italia)Alexandru Roșca (CSC Șelimbăr);

FUNDAȘI: Alexandru Pantea (FCSB)Dan Sârbu (Farul Constanța)Cristian Ignat (Mioveni)Răzvan Pașcalău (Lecce / Italia)Umit Akdag (Göztepe / Turcia)Matei Ilie (Padova / Italia)Andrei Borza (FC Rapid 1923), Costin Amzăr (Dinamo);

MIJLOCAȘI: Marius Corbu (Akademia Puskas / Ungaria)Robert Filip (CFR Cluj)Constantin Grameni (Farul Constanța)Cătălin Vulturar (Lecce / Italia)Cătălin Cîrjan (FC Rapid 1923)Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova)Rareș Pop (UTA Arad)Rareș Ilie (Lausanne / Elveția)Alexi Pitu (Bordeaux / Franța);

ATACANȚI: Adrian Mazilu (Farul Constanța)Louis Munteanu (Farul Constanța)Rareș Burnete (Lecce / Italia).

Cristi Mihai, după trei ani în tricoul naționalei

Echipa U20 va juca două partide în această perioadă, în cadrul turneului amical U20 Elite League: pe 7 septembrie (ora 17:45), la Târgoviște, împotriva Cehiei, și pe 12 septembrie (ora 19:30). în deplasare cu Portugalia. La prima sa acțiune ca selecționer, Costin Curelea l-a convocat pe utistul Cristian Mihai, care revine în circuitul echipelor naționale după o absență de peste trei ani. În 2020, mijlocașul juca la echipa U16.

Lotul României U20 pentru partidele din Elite League:

PORTARI: Robert Popa (U Craiova 1948), Ștefan Lefter (Corvinul Hunedoara), David Dincă (CSM Slatina)

FUNDAȘI: Sergiu Pîrvulescu (Gloria Buzău), Tony Strata (Ajaccio FC / Franța), Gabriel Dănuleasă (Farul Constanța), Botond Gergely (AFK Csikszereda), Sergiu Rimovecz (CSM Reșița), Dorin Pop (Corvinul Hunedoara), Alexandru Șuteu (FC Unirea Dej), Robert Sălceanu (Gloria Buzău)

MIJLOCAȘI: Aurelian Ciuciulete (FC Unirea Dej), Tudor Lucaci (CFR Cluj), Cristian Mihai (UTA Arad), Szabolcs Szilagyi (Vasas Budapesta / Ungaria), Eduard Radaslavescu (FCSB), Alin Boțogan (Chindia Târgoviște), Andres Șfait (US Salernitana / Italia), Alexandru Musi (ACS Petrolul 52), Doru Andrei (FC Voluntari), Ștefan Bodișteanu (Oțelul Galați)

ATACANȚI: Atanas Trică (Universitatea Craiova), Ionuț Cojocaru (ACS Petrolul 52)

Încă trei internaționali utiști

Vă reamintim, că dintre seniorii „Bătrânei Doamne” Aly Abeid a fost convocat de naționala Mauritaniei, pentru partida cu Gabonul, de pe 9 septembrie, din cadrul etapei cu numărul 6 a Cupei Africii pe națiuni. La naționala U 19, pentru dubla amicală din Israel, ajung până la urmă Cibi și Anișorac, juniori utiști împrumutați la Dumbrăvița, respectiv Chindia.

2 comentarii

  1. din cei 3 de la U21 mi se pare ca doar RARES are sanse sa joace mai mult…ROSCA nu o fi luat el gol in liga 2 ,dar SAVA apara ca titular totusi la CFR..,sper ca alegerea federatiei a unor antrenori fara vreo performanta in CV sa nu fie un impediment in calea dezvoltarii acestor copii talentati..dupa prestatia jenanta la europeanul gazduit in Romania era necesara o schimbare si la acest nivel..

    7
    0
    1. Rosca si hrezdac sunt piesa in liga 2 ,daca continua sa joace ca si pana acum avem viitor. Bietul isac mare prostie a facut ca nu sa dus sa joace constant in alta parte.

      5
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button