UTA Academie

9 puncte din 12 posibile pentru Academia UTA cu LPS Bihorul și golaveraj 21-2! „Roș-albii” au debutat cu stângul în Liga Elitelor U14

Odată cu acest final de săptămână, numărul competițiilor în care Academia UTA ia startul la nivel național a crescut la 5. Federația Română de Fotbal propune, în premieră, o întrecere pe puncte și la U14, rezervată jucătorilor născuți în anul 2010 și mai mici. „Roș-albii” au debutat cu eșec intern, cealaltă echipă învinsă fiind cea mare, din Liga de Tineret. În rest, utiștii au bifat victorii pe linie.

Liga Elitelor U14: UTA – ACS Kinder Sângeorgiu de Mureş  2-5

Debut absolut în Liga Elitelor pentru grupa lui Mircea Aslău. Sâmbătă dimineață, pe arena „Șega”, arădenii au condus prin golul lui Popov echipa din Sângeorgiu de Mureş, dar la pauză oaspeții aveau 3-1 pe tabelă. În partea a doua pentru UTA a mai marcat doar Bandrabur, în timp ce formația din județul Mureș a mai înscris de două ori și scorul celor 70 de minute a fost 2-5. La 1-3, gazdele au ratat și un penalty, prin Vidac.

UTA: Molnar – Vîrciu, Popov, Istrate, Cătană – Achim, Oraș, Benea, Vidac – Aslău, Buțiu. Au mai jucat: Vesa – Terpea, Bandrabur, Sandu, Pantea, Cean, Muntean.

Liga Elitelor U15: UTA – LPS Bihorul  7-0

Formația pregătită de Dinu Donca și Alexandru Nistor a reușit al doilea 7-0 consecutiv în Liga Elitelor U15. De data aceasta, victima a fost LPS Bihorul, iar golurile au fost marcate de Pârvu, Pelău, Mărgan, Barbu, Orădan, Tomoioagă și Antochi. Primul „unsprezece” al arădenilor a fost alcătuit din Suli – Pârvu, Tănăsie, Sherzad, Mărgan, Zachar, Spătariu, Pelău, Barbu, Orodan, Ile. Pe parcurs au mai jucat Vida, Burta, Tomoioagă, Băeșu și Antochi.

Arădenii au maximum de puncte după 4 etape, ca și Universitatea Craiova, de altfel.

Liga Elitelor U16: UTA – LPS Bihorul  9-0

Nici băieții lui Gaica-Ungur-Bogoșel-Mărginean nu au avut milă de adversarii din Liga Elitelor U16. Roș-albii i-au învins pe cei de la LPS Bihoul cu 9-0. Tabela a fost modificată în urma hattrick-urilor reușite de Iancu și Baba, „dubla” lui Glevan, respectiv golul lui Tolcea. Cutean – Vereș, Ancateu, Ene, Berar, Hodoșan, Corchiș, Glevan, Tolcea, Baba, Iancu a fost primul unsprezece al UTA-ei. Au mai jucat Bokse, Dolga, Cîrlan, Ronai.

„Roș-albii” sunt lideri în seria a 3-a, cu 10 puncte acumulate din 12 posibile.

Liga Elitelor U17: LPS Bihorul – UTA 0-4

Dacă colegii lor mai mici au jucat la Arad, cele mai mari echipe ale Academiei UTA s-au deplasat la Oradea cu rezultate diferite. Echipa U17 s-au impus fără probleme, cu 4-0, după reușitele Dragoș (revenit de la CSA Steaua acasp, în minutul 19), Calotă (25), Chiș (65) și Marinescu (77). Victoria elevilor lui Costel Bogoșel și Mihai Petcuț e cu atât mai prețioasă cu cât Felea a fost eliminat după o jumătate de oră de joc, iar Nițu, și el, în minutul 80.

L. Roșu – Chiș, Marinescu, Goja, Măgulean – Rusu, Salka – Felea, Dragoș, Șiclovan – Calotă a fost formula de start a UTA, de pe bancă mai venind: Centye, Indreica, Nițu, Munteanu și Tăutan. UTA are 6 puncte după patru meciuri.

Liga de Tineret: LPS Bihorul – UTA 2-1

În final, ajungem la meciul din Liga de Tineret, acolo unde UTA nu a reușit eușește să cunoască gustul victoriei nici după etapa a patra. Mai mult, LPS Bihorul i-a bătut pe arădeni cu 2-1 în fața jucătorilor antrenați de Marius Ciubăncan și Sorin Botiș. Singurul gol al arădenilor a fost înscris de Murgu, în repriză secundă.

UTA a început cu Neag – Curtuiuș, Iurasciuc, Joldea, Hara – Vâlcu, Bărbat – A. Nica, Blaga, Buză – Kyrychenko. Au mai intrat Ilie, Ștef, Ene, Busu, Murgu.

Week-end-ul viitor, UTA primește vizita celor de la CFR Cluj în Liga de Tineret și Liga Elitelor U17, în schimb ce echipele din Liga Elitelor U15 și U16 se deplaseaza la Cluj, pentru întâlnirile cu Viitorul. UTA U14 joacă tot acasă, cu LPS Bihorul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button