UTA Arad

Radu Petrescu o arbitrează pe UTA cu U. Cluj, amintiri plăcute (doar) de la baraj cu „ecusonul FIFA” pentru fanii arădeni!







UTA s-a salvat de la retrogradare la ultimul meci al sezonului trecut, după 5-1 în manșa secundă a barajului cu Gloria Buzău. Partida de pe 4 iunie a fost arbitrată de Radu Petrescu, cu care arădenii nu câștigaseră niciodată în SuperLigă, iar bilanțul rămâne același din moment ce duelul cu formația din Crâng nu e considerat tocmai un meci de campionat. Însă, gheața poate fi spartă vineri seara (ora 18,30), când pe arena „Francisc Neuman” formația lui Mircea Rednic dă piept cu Universitatea Cluj.


La fel de adevărat este că UTA nici nu a pierdut cu Petrescu la centru în elită, ci au fost patru remize, cu puține goluri marcate: 0-0 cu FC Voluntari, la căderea cortinei peste play-outul Superligii (2020-2021), 1-1, cu FCSB, la Arad, 0-0 cu Mioveni (în deplasare) și deplasarea de 1-1 de pe „Arena Națională” cu Rapid, de pe 29 ianuarie 2022.


Practic, „Bătrâna Doamnă” a câștigat cu „centralul” de 40 de ani un singur meci, acum 10 ani, în Liga a 2-a, în deplasarea de la Brașov, cu Corona. În rest, doar remize sau eșecuri pentru utiști cu arbitrul bucureștean în Liga a 2-a: 0-4, la Cluj, cu U., 1-1, la Arad, cu FC Bihor (ambele în 2009), 1-3, în returul barajului de promovare cu ACS Poli (2017) sau 1-2 chiar cu Rapidul, în play-offul de promovare în Liga 1 în iulie 2020.

„Ecusonul FIFA” va fi ajutat de Mircea Grigoriu, tot din București și de Ferencz Tunyogi, din Sălaj. Rezerva celor trei va fi Szabolcs Kovacs, atacat la „baionetă” de Gigi Becali după UTA – FCSB 2-1, când fratele lui Istavan Kovacs a luat loc în Camera VAR. Cu U. Cluj, arbitrii video sunt George Vidican și Marius Omuț, ambii din Satu Mare.

Observatorul de arbitri, Octavian Șovre, este orădean, dar activează la AJF Satu Mare. Nici observatorul de meci nu vine de departe, mai precis de la Hunedoara, în persoana lui Romulus Gabor.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button