UTA Arad

UTA și U. Cluj se bat pentru trei puncte mari în zona „play-out”, Rednic și Sabău condimentează duelul: „Știu ce poate și are cu să te surprindă”







Odată încheiată prima pauză stagională cauzată de acțiunile echipelor naționale, se reiau și întrecerile în SuperLigă. Etapa cu numărul 9 începe vineri seara (ora 18,30) la Arad, într-un derby de tradiție pentru vestul țării, UTA – Universitatea Cluj. Galeriile celor două formații sunt, la rândul lor, rivale, iar miza punctelor e și ea foarte ridicată în zona play-out. Descoperă oferta de pariuri Superbet pentru partida cu U Cluj!


„Șepcile roșii” nu au mai câștigat la Arad, în Liga 1, de aproape trei decenii


”U” și UTA s-au întâlnit pentru prima dată în sezonul 1946-1947 din Divizia A, primul campionat național organizat după Al Doilea Război Mondial. În dublă manșă, recent înființata UTA (I.T.A. la acea vreme, după inițialele întreprinderii  Întreprinderii Textile Arad) câștiga în fața „studenților” cu 4-0 pe teren propriu și 5-3 la Cluj-Napoca. S-au scris 96 de capitole până acum în istoria înfruntărilor dintre UTA și FC Universitatea Cluj și au fost marcate 262 de goluri. „Bătrâna Doamnă” a marcat 134 de goluri și a primit 131 de la U, câștigând 43 de partide oficiale, remizând în 17 și pierzând 36. „Șepcile roșii” nu s-au mai impus la Arad în primul eșalon din anul 1994, când câștigau cu 2-0. Ulterior au fost nevoie de alți 16 ani pentru o victorie pe Mureș a clujenilor, dar de data aceasta în Liga a 2-a. Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

Rednic: „Am încredere, vedem creștere pe toată planurile și mă bazez și pe aportul publicului”



În primul său sezon de la revenirea în elită, Universitatea Cluj a pierdut ambele partide de la Arad: 1-2, în turul campionatului și 0-2 în play-out, dar „șepcile roșii” au câștigat cel mai important meci al stagiunii în fața arădenilor. Este vorba despre semifinala Cupei României, 1-0 pe „Cluj Arena”, chiar la debutul lui Mircea Rednic pe banca „Bătrânei Doamne”. Pe banca someșenilor stătea tot Ioan Ovidiu Sabău, care plecase de la echipă în debutul acestui sezon, dar care a revenit la timonă după demiterea lui Toni Petrea. „Puriul” și „Moțul” au fost colegi la echipa națională, dar și la Dinamo și Rapid și asta condimentează și mai mult „ciocnirea”. „Am jucat cu el în echipă, am stat cu el în cameră și discutam despre fotbal, despre filosofia fotbalului, deci știu cam ce poate și cum gândește. Pe de altă parte, Neluțu te și poate surprinde pentru că are cu ce. Am văzut că în ultima perioadă adversarul nostru s-a tot întărit, și-a mărit lotul, și-au și permis să joace două jocuri, lucru pe care eu nu am putut să-l fac. Cei de la U. Cluj au rulat tot lotul în astea două amicale, au soluții și ca noi au nevoie de puncte. Dar eu am încredere în echipă, chiar dacă  ultimul joc l-am pierdut cum l-am pierdut, jucând de multe peste cea mai constantă echipă de Liga 1. Iar băieții s-au pregătit foarte bine, sunt pe un drum bun. Vedem creștere pe toată planurile și fizic și ca mișcare în teren, ca circulație a balonului, dar se poate mai mult. De la meci la meci, echipa o să crească. Mă bazez și pe aportul publicului, e un meci acasă, foarte important pentru că noi mai avem de recuperat două puncte. Suntem la -2 la adevăr, e clar că ne dorim foarte mult să câștigăm acest meci”, afirmă Mircea Rednic. Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

Popa și Nistor – pericolele identificate de antrenorul UTA-ei, ultimul nu ar trebui să joace la Arad

Vorbind mai aplicat despre U. Cluj, antrenorul UTA-ei a identificat în Dan Nistor principalul pericol pentru echipa sa, neștiind că Sabău avea să-l dea indisponibil între timp. „Sunt periculoși la fazele fixe și au un jucător care poate să facă diferența. Acesta e Nistor, eu l-am antrenat și știu de ce e capabil. Dacă Dan este într-o zi bună poate să dea pasa decisivă, e capabil să și înscrie. De asemenea, Popa poate să aibă execuții incredibile. Au experiență în lot, sunt mult mai omogeni decât noi. Neluțu a lucrat cu ei, acum el încearcă să folosească jucătorii cu care a terminat sezonul trecut, dar au adus și câțiva jucători care pot să ajute. Este o echipă care trebuie tratată cu foarte mare seriozitate și sunt sigur că de la venirea lui Neluțu sunt mult mai disciplinați. Așa, ca tactică, o să stea mult mai bine decât au făcut-o până acum”, a adăugat Rednic, care nu poate conta pe doi dintre fundașii săi centrali, bulgarul Markov și grecul Stroungis. Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

Sabău: „ Ne interesează să acumulăm puncte, nu cum arătăm”

Ioan Ovidiu Sabău a revenit de trei partide pe banca Universității Cluj și a bifat toate rezultatele posibile: 2-2 la Sibiu, cu FC Hermannstadt și 0-2, pe „Arena”, cu Poli Iași, în SuperLigă și succesul cu 4-2, de la Piatra Neamț, din play-offul Cupei României.

Așadar, „Moțul” caută prima victorie în campionat, mai ales că adversarul e cam de același nivel și  vecin de clasament cu „șepcile roșii”. Pe de altă parte, Sabău lasă să se înțeleagă că o consideră pe UTA e mai omogenă decât echipa sa. „Este un meci pe care l-am studiat destul de bine, un adversar care în momentul de față a legat niște relații de joc. UTA este o echipă care arată bine și din punct de vedere fizic. Au un prim 11 definit, un antrenor cu multă experiență. Ne așteaptă un meci greu, un public care îi va împinge din spate. Dacă le vom da spații, dacă vom face multe faulturi în preajma careului și vom oferi cornere, e clar că se va crea acel entuziasm, acea încredere pe care ți-o oferă publicul. UTA este o echipă omogenă, care s-a definit. În momentul în care în etapa a 9-a  ai același lot, aceiași jucători, contează foarte mult. Noi trebuie să câștigăm ceva, sau din punct de vedere fizic sau tactic. Trebuie să fim mai buni, trebuie să arătăm ca o echipă”, afirmă tehnicianul lui U.

Clujenii vor avea absențe imporante la Arad, în special la mijlocul terenului, poate chiar pe cei mai bine cotați fotbaliști din lot. Unul dintre acești este Valentin Gheorghe, fosta „aripă” a FCSB-ului, dar Sabău i-a mai dat indisponibli pe Nistor, Chipciu și Calcan. „Este o posibilitate pentru ceilalți să arate ce pot, să confirme, să-și găsească locul. La fel, trebuie să înțelegem ce putem face în momentul de față. Ne interesează să acumulăm puncte, nu cum arătăm”, a mai transmis „principalul” formației în alb și negru.

Formații probabile:

UTA: Fl. Iacob – Rodrigues, Stolnik, Benga (Carp), Abeid – Freitas, Marku – R. Pop, Fabry, Micovschi – Cooper

U. Cluj: Gorcea – Peteleu (Oancea), Mitrea, Masoero, Vătăjelu – Bic, Doucoure, PopadiucCîmpanu, Ad. Popa, I. Stoica.

Arbitri: Radu Petrescu – Mircea Grigoriu (ambii din București), Ferencz Tunyogi (Zalău). Rezervă: Szabolcs Kovacs (Carei-Satu Mare)

Camera VAR: George Vidican și Marius Omuț (ambii din Satu Mare).

Observator FRF: Octavian Șovre (Satu Mare)

Observator LPF: Romulus Gabor (Hunedoara)

4 comentarii

    1. As tempera aportul de Freitas in echipa si nu as lasa sa depaseasca 9.09% (din total echipa pe teren), si cel putin in locul celui de-al 2.lea Freitas as merge cu slovacul nostru, Fabry. De acord? 🙂

      2
      0
  1. Bine ca, nu joaca la U, Cluj ,Nistor care era un pericol pt. UTA., Chipciu si mai nou Vali Gheorghe ,jucatori de baza. Deci UTA., baietii ,nu are cum sa rateze victoria atat de necesara. Sper ca, va-ti antrenat destul de bine . FORTA UTA Arad , VICTORIE !!!

    1
    1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button