UTA Arad

Sabău – încântat de echipa sa, dar și de publicul arădean: „Sunt convins că Mircea (n.a. Rednic) va face o echipă foarte frumoasă, la ceea ce am văzut aici”

După 2-2 cu FC Hermannstadt și 0-2 cu Poli Iași, Ioan Ovidiu Sabău a câștigat primul meci în SuperLigă de la întoarcerea pe banca Universității Cluj. Daniel Popa a decis partida de la Arad, cu golul din minutul 71.

Sabău: „Mi-a plăcut foarte mult echipa mea, jucătorii au calitate”

„Moțul” a fost foarte încântat de jocul prestat de elevii săi și e convins că echipa va intra pe o pantă ascendentă în următoarele runde din campionat. „A fost o victorie meritată după raportul ocaziilor, dar și al posesiei balonului. E adevărat că au fost și câteva momente importante de joc în care puteau să înscrie și gazdele. Îmi amintesc de acea ocazie în care a scos foarte bine Gorcea, dar așa – per total – astăzi mi-a plăcut foarte mult echipa mea. În unele momente, jucătorii chiar m-au făcut să stau liniștit, că știu ei ce au de făcut. Controlau jocul, aveau încredere în ei și își doreau foarte mult să câștige. Am văzut jucători cu personalitate, capabili să ia decizii fără să primească tot timpul sfaturi sau indicații de pe margine. Iar asta îmi dă speranțe că în scurt timp vom arăta bine, pentru că jucătorii într-adevăr au calitate. Mulți dintre ei joacă undeva la 50-60 % și asta înseamnă că au potențial și în scurt timp vom arăta foarte multe. Ne-au și lipsit azi Alex Chipciu și Dan Nistor, jucători care și anul trecut și anul acesta au fost cam cei mai în formă, cei mai importanți. Sigur, alături de Ovidiu Bic care și astăzi a făcut un meci senzațional. Nu mai vorbesc despre cei doi fundași centrali care s-au completat, au pasat și au câștigat duelurile. La fel și cei doi mijlocași centrali, Simion și Doucoure, care au și suferit mult penră că au jucat foarte puțin anul acesta. Au jucat o repriză în toate cele nouă meciuri. Iar  Vătăjelu, nu poate să nu fie cel mai bun fundaș stânga din țară. Dacă nu-și propune asta, înseamnă că eu greșesc și nu pot să apreciez calitățile, vitalitatea și ce serios și profesionist este”, a spus Sabău la conferința de presă de după meciul de la Arad.

Câmpanu? „Nu e normal să faci un astfel de gest”

Sabău nu a trecut cu vederea cartonașul roșu încasat de Alexandru Cîmpanu și i-a transmis un mesaj dur jucătorului împrumutat de la Universitatea Craiova. Eu îl apreciez foarte mult, e un jucător cu calități extraordinare. Are tot ce-i trebuie ca să joace la cel mai înalt nivel. Are nevoie de disciplină, mai multă muncă, încredere. În acest moment, este păcat, își anulează tot ce a făcut, ca imagine, nu e normal să faci un astfel de gest”, a mai spus fostul internațional.

Contează foarte mult absența lui Mircea Rednic de pe bancă

Prieteni de 35 de ani, foști colegi la Dinamo, Rapid și echipa națională, Mircea Rednic și Ioan Ovidiu Sabău s-au întâlnit înainte de meci, pe culoarele spre vestiarele arenei „Francisc Neuman” din Arad. Antrenorul UTA-ei a decis să țină cont de sfaturile medicilor și nu a stat pe bancă la confruntarea din această seară, cu U. Cluj. „Contează foarte mult absența lui Mircea Rednic de pe bancă, știm ce înseamnă el pentru UTA. Îmi pare rău că nu a fost pe bancă, pentru că asta înseamnă că nu se simte prea bine, încă este în recuperare. Mă bucur că este din ce în ce mai bine, e un antrenor și un om pe care îl apreciez foarte mult. Ne leagă o prietenie de prin ’88-’89, deci am tot respectul, toată aprecierea. Am apucat să vorbesc cu el înainte de meci, l-am salutat, mi-a explicat în detaliu ce s-a întâmplat, cum se simte și sigur că atunci când stai pe bancă sunt alte reacții, alte stări și era de evitat”, a adăugat „principalul” lui U.

„Un public civilizat la Arad, îl felicit, s-a comportat sportiv”

Sabău a lăudat și publicul arădean ce a umplut din nou stadionul „Francisc Neuman”. „Sunt convins că Mircea va reuși să facă o echipă foarte frumoasă aici, la Arad, mai ales că am văzut și publicul astăzi, un public civilizat. Îi felicit, s-au comportat sportiv, foarte multă lume a venit la stadion și și-a încurajat echipa. Fotbalul românesc are nevoie de astfel de echipe, cu suporteri foarte bine organizați și așa mai departe. Și de aceea sunt mulțumit, am arătat destul de bine pentru un joc în deplasare, cu un adversar care în primele meciuri nu a arătat rău în niciun meci. Adică nu a suferit mult, e o echipă care are nerv și pentru mine contează foarte mult. Victoria asta îmi dă încredere și se creează așa o încredere unii în ceilalți în ceea ce facem, pentru a putea avea mari satisfacții împreună”, a mai precizat „Moțul”.

Penalty pentru UTA? „ În camera VAR s-ar fi văzut…”

Întrebat dacă meciul nu s-a decis și la posibila fază de penalty pentru UTA, la duelul dintre Gorcea și Cooper, Ioan Ovidiu Sabău a adăugat: „Se întoarce dacă acolo ar fi dat 11 metri, sigur că nu știi cum merge jocul. Dar, noi am arătat bine astăzi, puteam să revenim, dar s-ar fi putut să mergem la atac, să lăsăm spații să ne prindă. Sunt momente și momente, dar pe mine mă încântă felul cum s-au comportat jucătorii. Cu personalitate, nu timizi, nu timorați, ci asumați. Revenind la faza de care spuneți, eu cred că arbitrul ar fi dat penalty dacă ar fi fost. În camera VAR s-ar fi văzut”. 

Weekendul următor, la Cluj, Universitatea se va afla față în față cu Universitatea…Craiova.

FOTO: Claudia Carp

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button