UTA Arad

UTA îl readuce în SuperLigă pe neamțul Ofosu, Rednic are de unde alege pentru benzi!







După ce au purtat discuții timp de mai bine de o lună de zile clubul UTA și împresarii lui Reagy Ofosu (31 de ani), fotbalistul german de naționalitate ghaneză a ajuns la Arad. S-a și antrenat în această dimineață sub comanda lui Mircea Rednic și ar trebui să semneze contractul cu „roș-albii”, mărind concurența pe  benzile terenului, unde până acum au fost rotiți Pop, Stahl, Micovschi, Dumitrașcu și Stanciu.


Născut la Hamburg, Ofosu a început fotbalul la o echipă locală, Harburger TB, iar la 14 ani a trecut la academia celui mai important club din zonă, Hamburger SV. La seniori a evoluat pentru echipa a doua a lui HSV, dar și pentru „satelitul” celor de la Ingolstadt. Sezonul 2014-2015 l-a petrecut în Liga a III-a germană, la Chemnitzer FC, iar din 2016 până în această vară a jucat la zece echipe din nouă țări: SV Grodig (Austria), NEC (Olanda), Istra 1961 (Croația), Spartak Trnava (Slovacia), Haladas (Ungaria), FC Botoșani și Universitatea Craiova (România), Bursaspor (Turcia), Ionikos (Grecia) și Ohod (Arabia Saudită).


Doar la două dintre formații, experimentatul „winger” a evoluat în liga secundă (în Turcia și Arabia Saudită), la restul activând în primul eșalon. Reagy Ofosu are la activ două trofee, un titlu în Slovacia, cu Trnava, și o Cupă a României cu Universitatea Craiova. În cei doi ani petrecuți în Superligă, a strâns 60 de meciuri, în care a marcat 9 goluri și a oferit șapte pase decisive. Pentru FC Botoșani are și două prezențe și un assist în preliminariile Europa League, iar pentru olteni un singur meci în preliminariile Conference League.

Botoșani l-a vândut pe fotbalistul german pentru 150 de mii de euro chiar la CS Universitatea Craiova, care – la rândul ei – a încasat aceeași sumă de la Bursaspor în vara lui 2021. În stagiunea 2020-2021, Reagy Ofosu a marcat un gol și împotriva UTA-ei, la Arad, în succesul cu 2-1 al craiovenilor antrenați (și) pe atunci de Corneliu Papură. Astăzi, antrenorul echipei secunde revine pe banca grupării din SuperLigă după ce Laurențiu Reghecampf a decis să plece în Arabia Saudită, după achitarea clauzei de reziliere a contractului de 300 de mii de euro.

Mircea Rednic mai este în căutarea unui atacant de careu și asta pentru că nu are o alternativă cu adevărat viabilă la italianul Godberg. Vucenovic și Leidsman l-au dezamăgit până acum, iar olandezul nici măcar nu a mai prins un loc pe banca de rezerve în ultima lună.



6 comentarii

  1. In teorie, acest transfer pare unul decent. Un plus si faptul ca a mai evoluat in campionatul nostru. Totusi faptul ca niciunde a jucat nu a facut prea multi purici, pune pe ganduri….

    14
    0
  2. S-o apucat Soani de investit! I-or fi mărit salariul!? Sau….. citeste și el comentariile de pe aici…… și acuma ne-o închis gura! De acuma…. cu toate pânzele (a se citi jucatorii) sus! Înainte! Credeti ca Ofosu și mai un atacant ne propulsează în playoff!? Minune! Păi atuncea mai bine sa ne programam duminica la Catedrala în Podgoria! Vreo 2000 de lumânări sigur atrag atenția cuiva de Sus! Cu putere de decizie vreau sa zic! Poate atragem și pompierii in loc de jendari! Apropo! Sa fie coincidență această investiție care coincide cu darea în folosință gratuită a cinema Dacia către o biserică penticostala pastorita de Faraonu de la Brucsel!? Numa o boare s-o simțit și uite câte s-au întâmplat în prafuita noastră comună!

    3
    8
      1. Tu nu ești!? Adică UTA e ok unde și cum e! Te-ai uitat pe clasament!? Ai vazut cum joacă!? Și anul trecut ai văzut unde și cum am terminat campionatul!? Și anul de dinainte!? Și ce jucători a adus!? Vedete de pe youtube!? Și cum își valorifică proprii jucători ți se pare normal!? Și cum stă financiar ți se pare liniștitor!? Toate reeșalonările la Finanțe sunt obținute politic! Dacă își ridică mâna, el …. ce urmează!? FALIMENTUL! Mă rog! Dacă te compari cu L2 sau L3 sigur, stă bine! Dulce mediocritate! Ia fă o comparație cu cele 6 echipe care au terminat in play-off în ultimii 2 ani!? O intrebare numa, da să răspunzi in tabel comparativ cu UTA! Who the fuck is …. Sepsi OSK!? Istorie, palmares, jucătorii dați la națională, echipe străine învinse în cupele europene …. dinainte de 2020! Mai ții minte cum ne-a luat fața in L2 și a promovat pe bune chiar și cu miș-maș-urile noastre!? Da cu seriozitate, implicare, organizare, bun simț, caracter, ….! Sigur că sunt frustrat pt că UTA e pielea p_lii pentru ăștia de azi! O urcă și o coboară după cum au ei chef! Dacă tu ești mulțumit cu o labă …. dăi-nainte! Da nu ne cere și nouă, cei cărora le pasă de UTA să ne mulțumim, ca tine, cu o labă la matineu!

        4
        4
  3. Acasa urgent cu tinerii imprumutati pe coclauri!Dragoste cu forta nu exista dar nici nu poti aduce niste ciudati de prin Pampas,de dragul impresarilor…Ia auzi…Etiopia..Garantat selectionabil…Rednic nu glumea deloc atunci cand spunea ca Abeid are nevoie de toata familia sa-si numere banii incasati…Iata un pion de baza,care se cere afara la pauza,fiind obosit….Ti-as da eu tot oboseala si relaxare,zeci de ture de teren…pana ii v-a trece.
    Daca pierdem,sa pierdem demn,pe joc bataios,nu morga,blazari si infatuari…
    Probabil,acum,voi deranja foarte multa lume si imi asum asta in totalitate….Ce se intampla cu Rares Pop,de cand a cedat fizic?Nu mai mananca „Mini-Martieni”?Ce sa intelegem?
    Apostu…Hmmmm……Iar ne aduce jucatori????

    10
    7

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button