Baschet

Start abrupt de sezon pentru FCC UAV Arad: Duminică, la Polivalentă, vine CSM CSU Constanța, în primul tur al Cupei! Urban: „Vom da totul”Nici o lună plină nu a avut la dispoziție Miroslav Popov să pregătească debutul baschetbalistelor de la FCC UAV Arad în sezonul 2023-2024. Antrenorul sârb este la prima aventură pe banca „galben-albastrelor” și are sarcina ingrată de a pune cât mai repede în funcțiune un mecanism nou, asamblat din 9 jucătoare noi, plus Ciotir și Fleșer, rămase din stagiunea trecută. Brankica Hadzovic a făcut poza oficială în echipament de joc, dar – cel puțin deocamdată – nu a fost convinsă să revină pe parchet.

CSM CSU Constanța s-a întărit subsțanțial și devine principala candidată la titlu!

Așadar, duminică, 24 septembrie, de la ora 18 (în direct pe FRB TV – youtube), FCC UAV Arad începe abrupt stagiunea, cu un „duel” în Polivalenta arădeană a noii forțe din baschetul feminin românesc, CSM CSU Constanța. De altfel, formația de pe Mureș a pierdut deja semifinala de campionat național în fața grupării de pe Litoral, care s-a întărit și mai mult în această vară. Gabriela Mărginean e principalul transfer al CSM-ului, jucătoarea revenind după un deceniu în campionatul intern după evoluții în ultimii ani în Euroligă și EuroCup. Pe lista jucătoarelor care vin cu un mare plus mai sunt: ex-arădeanca Anne Marie Godri Părău, de zece ori campioană a României și de șapte ori câștigătoare a Cupei, Gabriela Irimia și coordonatoarea de joc a naționalei, Ioana Ghizilă. Nicolett Orban a fost transferată și ea de la campioana Sepsi, iar surorile Bianca și Denisa Fota și Alina Podar sunt și ele românce de bază în lotul Constanței. Totodată, noul antrenor, Alexandru Olteanu, beneficiază și de aportul a câtorva străine, dintre care se remarcă bosniaca Miljana Dzombeta, și ea fostă jucătoare a Aradului, dar și americancele Hayes și Higgins, austriaca Koizar sau muntenegreanca Zivkovic.

Început fără Keys pe parchet! Urban: „Am insistat cât am putut de mult pe partea motivațională”

De partea cealaltă, antrenorul sârb al FCC UAV Arad, Miroslav Popov, înlocuitor și el pentru conaționalul Bogdan Bulj, începe sezonul cu o mare problemă. Andreona Keys, probabil cea mai valoroasă jucătoare din lot, este accidentată și nu va juca nici duminică, după ce a ratat și dubla amicală de la Târgu Mureș. Altfel, Andreea Fleșer, Andie Easley, Tereza Vitulova, Bianca Voica-Nagy, Paloma Cucu, Andreea Mititelu, Blanca Valea, Anamaria Ciotir, Alexandra Ghiță și Boglarka Biszak ar trebui să țină piept unei echipe mult mai valoroasă. „Nu are rost să ascundem faptul că această echipă nouă nu are cum să fie omogenă într-un timp atât de scurt și nici să-și însușească filosofia tactică a noului antrenor. Dar, am insistat cât am putut de mult pe partea motivațională, pe spiritul de luptă pe care vrem să-l implementăm și cu care jucătoarele care au mai jucat la Arad sunt deja familiarizate. Probabil, publicul arădean și maniera prin care acesta reușește să-și încurajeze favoritele pe tot parcursul meciurilor a contat în alegerea făcută de unele baschetbaliste în favoarea Aradului și tocmai de aceea așteptăm să vedem o primă conexiune stagională între cele două părți, parchet și tribune. Așadar, ne așteptăm fanii la meci, costul biletelor sau abonamentelor nu ar trebui să-i descurajeze. Dimpotrivă, e ocazia lor să-și ajute efectiv clubul de suflet, iar noi, în schimb, le promitem că vom da totul, chiar și ultima picătură de transpirație pentru un rezultat cât mai bun duminică. Sorții nu au fost prea buni cu noi, suntem conștienți că pornim cu șansa a doua la calificare în compania echipei din Constanța, dar vrem să rămânem în joc după meciul de la Arad, în așa fel încât să ne jucăm șansale pe 7 octombrie, în deplasare”, spune președintele FCC UAV, Marcel Urban.

Intrare pe bază de bilete sau abonamente, Dan Ivan e…VIP

Într-adevăr, după multe sezoane, intrarea la meciurile echipei de baschet feminin se va face pe bază de bilete sau abonamente, de 200 sau 300 de lei (care include o eșarfă de suporter și un maiou oficial). Costul unui tichet este de 10 lei, dacă este achiziționat online până cel puțin cu o zi înainte de meci și de 15 lei, dacă este cumpărat în ziua meciului de la casieria Sălii Sporturilor Victoria. Accesul copiilor până la 3 ani va fi gratuit, în vreme ce copiii până în 14 ani beneficiază de o reducere de 50%. Persoanele cu dizabilități vor avea acces gratuit. În altă ordine de idei, primul posesor al abonamentului VIP în noul sezon este Dan Ivan. Fostul președinte al Consiliului Județean Arad și președinte de onoare al grupării de pe Mureș în perioada 1988 – 1995 a plătit 500 de lei și își va păstra locul său la tribuna oficială din Polivalenta arădeană.

Ce propune primul tur al Cupei României?

Revenind la primul tur al Cupei României la baschet feminin, iată programul complet, cu mențiunea că manșa tur e programată în acest weekend: CS Agronomia București – CS Olimpia București, CSTBv Olimpia CSU Brașov – CS Universitatea Cluj-Napoca, FCC UAV ICIM Arad – CSM CSU Constanța, CSM Târgoviște – CSM Alexandria, ACS Sepsi Sic Sfântu Gheorghe – CS Rapid București și Hoya KSE Târgu Secuiesc – CSM Târgu Mureș. „Lucky Team” Sportul Studențesc și cu echipa învinsă la cea mai mică diferență în dubla manșă din Turul I se califică și ele la turneul final. Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back to top button