Superliga

SuperLiga, etapa a 10-a: Bergodi câștigă duelul antrenorilor italieni din SupeLigă, Rapidul se apropie amenințător de CFR Cluj!







Vineri


FC U Craiova – Oțelul Galați 0-2. La a zecea încercare, nou promovata de pe Dunăre a găsit drumul spre victorie. Și a făcut-o pe un teren greu, la Craiova, acolo unde oltenii lui Mititelu aveau o medie de trei goluri pe meci. Dar, Oțelul s-a apărat și de această dată bine, iar când FC U a obosit a dat lovitura prin „vulpoiul” Fatai și tânărul Bodișteanu. Cele trei puncte se adaugă la alte 8 făcute din remize de gălățeni, iar clasamentul nu arată tocmai rău pentru trupa lui Dorinel Munteanu. De echipa din Bănie se va ocupa de mâine Paul Răducan.


Dinamo – Farul Constanța 0-2. Pe gazonul prost de pe „Arcul de Triumf”, Dinamo și Farul căutau să iasă din criza de rezultate din ultimele etape. „Câinii” au pus la păstrare un punct în ultimele trei partide, iar campioana niciunul în ultimele două weekenduri. Cea care și-a revenit a fost trupa lui Gică Hagi, care a marcat prin „veteranul” Budescu la capătul unei contre în superioritate numerică și Vînă, în prelungirile meciului. Meciul nu a fost deloc simplu pentru „marinari”, care au și fost lăsați în zece oameni din minutu 63, de Kiki.

Sâmbătă

FC Voluntari – Politehnica Iași 1-2. Iașiul ajunge la al doilea succes extern la rând și al treilea rezultat pozitiv consecutiv după vizita pe „Anghel Iordănescu”. Aici, Voluntariul lui Poenaru și Dună nu mai sperie pe nimeni și a pierdut meritat un meci, din care – totuși – putea salva un punct dacă Nemec nu ar fi executat în bară un penalty, în minutul 65. Tânărul Gheorghiță marchează și el pentru a doua etapă la rând în contul trupei lui Leo Grozavu, care ajunge pe locul 12, la cota 10 puncte. Probabil, Poenaru nu va mai apuca deplasarea de la Arad, după un nou eșec în campionat.



FC Botoșani – UTA 2-2. Așa cum a pierdut un punct în deplasarea de la Sfântu Gheorghe, tot așa UTA l-a cucerit la Botoșani. Adică în prelungirile partidei. Cooper a stricat sărbătoarea moldovenilor, care rămân fără victorie în SuperLigă și-l bagă pe depresie pe Dan Alexa. Botoșaniul a avut avantaj pe tabelă, dar și un om în plus pe final, după ce Carp l-a lovit cu piciorul în fund pe Zabou. Mircea Rednic, la revenirea pe bancă, a fost extrem de inspirat la schimbări și arădenii salvează un punct, evită ultimul loc și chiar ajung pe 14, fiindcă au un golaveraj superior celor de la Dinamo.

Universitatea Cluj – Universitatea Craiova 1-1. Meci intens între cele două universități și un rezultat just, în cele din urmă. Totuși, craiovenii au avut momentele lor cheie când puteau închide meciul, după golul lui Bancu, din prima parte, prin ocaziile avute, însă au ratat și Dan Nistor i-a pedepsit cu reușita de autor din prelungiri. Koljic ar putea fi premiat pentru ratarea anului, când a primit mingea pe tavă în 5 metri, dar s-a încurcat în știință și nu a reușit să trimită în poarta goală.

Duminică

Petrolul Ploiești – AFC Hermannstadt  0-0. Oarecum duelul de pe „Ilie Oană” s-a încheiat în minutul 7. Atunci, Țicu a intrat din spate la Dragoș Iancu și i-a rupt acestuia piciorul. Fractură de peroneu este verdictul medicilor, iar fotbalistul va lipsi de pe gazon cel puțin o jumătate de an. Chiar dacă a avut un în plus aproape tot meciul, cei de la Hermannstadt numai de fotbal nu au mai avut chef, ci gândurile lor au zburat spre colegul care a plecat direct la spital. Sibienii au marcat spre final, dar golul a fost anulat la VAR pentru un henț la Paraschiv, înainte ca Alhassan să bage mingea în plasă. Petrolul a avut, la rându-i, câteva contre periculoase, dar și „lupii” se gândesc acum pentru câte meciuri își vor pierde căpitanul. Cu siguranță, Țicu nu va juca nici în Cupă, la Pecica, nici cu UTA, în SuperLigă.

Sepsi OSK – FCSB   2-5. După ce a fost atât de aproape de grupele Conference League, Sepsi nu se mai regăsește în SuperLigă. Cu UTA a câștigat cu noroc, în prelungiri și apoi au urmat două eșecuri la rând. Cel de duminică seara, de pe teren propriu, a fost fără drept de apel în compania celor de la FCSB, chiar dacă pentru puține minute diferența dintre echipe a fost și de un gol. Până la urmă, vicecampioana i-a dat o „manita” trupei lui Ciobotariu, trei dintre reușite fiind extrem de spectaculoase, cu șuturi din afara careului, semnate…Șut, Olaru și Tavi Popescu. Avem o certitudine, etapa a 10-a se va încheia tot cu FCSB pe primul loc în clasament.

Rapid – CFR Cluj  3-1. Duelul antrenorilor italieni din SuperLigă a fost câștigat de rapidistul Cristiano Bergodi. Acesta din urmă și-a învins, practic, fost echipă, care acum e pregătită de Andrea Mandorlini. După ce l-a cedat pe croatul Dugandzic – pentru 2 milioane de euro – în Arabia Saudită, giuleștii și-au găsit un nou golgheter, pe kosovarul Rrahmani, care a decis practic soarta duelului cu fosta campioană a României, cu o „dublă” și un „assist”. Petrila a fost cel care a pus „cireașa” împotriva fostei sale formații, iar Deac reușit și el golul ex.-ului. După această etapă, FCSB își mărește avansul în fruntea clasamentului SuperLigii, iar Rapidul urcă pe podium.

Vineri, 22 septembrie

FC U Craiova – Oțelul Galați 0-2

/ Fatai 62, Bodișteanu 80

Rezumat video

Dinamo – Farul Constanța 0-2

/ Budescu 33, Vînă 90+1

Cartonaș roșu: Kiki 63 (Farul)

Rezumat video

Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

Sâmbătă, 23 septembrie

FC Voluntari – Politehnica Iași 1-2

Nemec 27 / Marchioni 23, Gheorghiță 44

Rezumat video

FC Botoșani – UTA 2-2

Florescu 30 – penalty, Ilicic 52 / Carp 48, Cooper 90+7

Cartonaș roșu: Carp 82 (UTA)

Rezumat video

Descoperă oferta de pariuri Superbet pentru partida cu Botoșani!

Universitatea Cluj – Universitatea Craiova 1-1

Nistor 90+1 / Bancu 31

Rezumat video

Duminică, 24 septembrie

Petrolul Ploiești – AFC Hermannstadt  0-0

Cartonaș roșu: Țicu (Petrolul) 7

Rezumat video

Sepsi OSK – FCSB   2-5

Safranko 51, Alimi 60 / Șut 6, Olaru 11, Coman 57, Oct. Popescu 69, Djokovic 75 – penalty

Rezumat video

Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

Luni, 25 septembrie

Rapid – CFR Cluj  3-1

Rrahmani 5, 51, Petrila 71 / Deac 10

Rezumat video

Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

Clasament

Etapa următoare:

Vineri, 29 septembrie

Ora 21:00 Oțelul Galați – Dinamo

Sâmbătă, 30 septembrie

Ora 14:30 UTA – FC Voluntari

Ora 21:30 Farul – Sepsi OSK

Duminică, 1 octombrie

Ora 15:00 Universitatea Craiova – FC Botoșani

Ora 18:00 AFC Hermannstadt – Rapid

Ora 21:00 CFR Cluj – FC U Craiova

Luni, 2 octombrie

Ora 18:00 Politehnica Iaşi  – Petrolul Ploiești

Ora 21:00 FCSB – Universitatea Cluj

FOTO: prosport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button