UTA Arad

Start „operațiunii” de schimbare a gazonului! Bibarț împarte „iarba” la cerere și atenționează: „Echipa și antrenorii să confirme că merită investițiile”





UTA nu s-a despărțit sub cele mai fericite auspicii de publicul arădean până la iarnă. Echipa lui Mircea Rednic a remizat, 0-0, cu FC Voluntari, înainte de a pleca în „exil” la Oradea. Pe arena „Francisc Neuman” a demarat operațiunea de înlocuire a gazonului. Acesta fusese montat în urmă cu doar trei ani, la inaugurarea noului stadionul de 14 milioane de euro al Aradului, dar echipa arădeană și orașul s-au făcut de râs cu el în ultimele două ierni.

Lucările au început duminică

Primarul orașului de pe Mureș a ținut să le arate suporterilor că nu s-a pierdut nici o zi în plus și că firma Sport Fields a intrat în pâine chiar în prima zi a lunii octombrie, cu toate că era duminică. Tot Călin Bibarț susține că lucrările de „decopertare” a vechiului gazon se vor face ca la carte, pentru ca sistemele de degivrare, irigare sau drenaj să fie refolosite la alte baze sportive ale Primăriei. Și gazonul sau mai bine spus amestecul de pământ cu iarbă ar putea fi refolosit inclusiv de arădenii de rând, dar și de autorități pentru „a se completa cu el în sensuri giratorii, spații verzi…”.

Ceea ce rămâne din gazonul de pe „Francisc Neuman” poate ajunge oriunde în Arad

Așadar, Bibarț nu a preluat moda caserolelor cu gazon de la Gheorghe Falcă, predecesorul său, dar ar dori să-i facă pe fani sau pur și simplu pe cei care au nevoie în refolosirea ierbii de pe „Neuman”. ”Lucrările de înlocuire a gazonului la stadionul Francisc Neuman presupun și îndepărtarea gazonului vechi. Pentru că acesta este în continuare productiv și dorim să oferim posibilitatea refolosirii lui de către cei interesați, anunțăm Asociațiile de proprietari sau alți doritori din Arad că amestecul rezultat din această operațiune, care este optim pentru diverse spații verzi, poate fi obținut direct de la stadion, de luni până vineri, săptămâna aceasta, zilnic între orele 9 și 15, contactându-se reprezentantul Recons (intrarea prin parcarea din spate a stadionului). Pentru informații suplimentare puteți suna și la 0745 500 889” – a scris Călin Bibarț pe contul de facebook.

 

Bibarț: „Vrem să terminăm cât mai repede și să avem cât mai multe meciuri frumoase la Arad”

Cât despre lucrările propriu-zise de schimbare a vechiului gazon cu unul nou, adus din Italia și care e în proporție de 15% hibrid, edilul Aradului încearcă să le grăbească pe cât posibil. Termenul din contract este luna martie a anului 2024, însă Bibarț ar dori ca UTA să-și joace din nou meciurile de acasă la Arad cât mai repede, poate chiar în luna decembrie a acestui an. „E 1 octombrie, chiar dacă e duminică, așa cum am promis, ne apucăm să schimbăm gazonul pe stadionul UTA. Deoarece vrem să terminăm cât mai repede, iar echipa să nu joace foarte multe meciuri în deplasare din cele programate acasă. Recuperăm acest gazon, nu s-au făcut caserole, rulouri sau altceva, pentru că ar fi durat foarte mult. Am vorbit cu constructorii și cu cei de la spații verzi, gazonul se frezează și se va completa cu el în sensuri giratorii, spații verzi. Prin urmare, iarba o recuperăm, la fel și sistemul de irigare, pe care îl vom folosi la bazele noastre sportive. La fel și sistemul de degivrare, dacă se poate recupera o vom face și ne va fi de folos la bazele sportive. Cu siguranță, trebuie să iasă un gazon bun, Aradul și Primăria face toate eforturile – și cu stadionul și cu gazonul – pentru a avea o echipă în prima divizie. Rămâne să confirme echipa și antrenorii că toate aceste investiții ale arădenilor merită. Ne dorim cât mai multe meciuri frumoase la Arad”, au fost precizările lui Bibarț. UTA va disputa cel puțin șase partide pe arena „Iuliu Bodola”, din Oradea, cele de campionat cu Rapid, Dinamo, Oțelul Galați și Hermannstadt și două de Cupă, cu U. Craiova și FC Voluntari. Ecchipa arădeană speră să inaugureze noul gazon chiar înainte de Sărbătorile de iarnă, când e programată întâlnirea cu campioana Farul Constanța.

Ce lucrări se mai fac la stadion pe lângă înlocuirea gazonului?

Vă reamintim, Consiliul Local Municipal Arad a alocat 12 milioane de lei pentru o operațiune complexă ce presupune următoarele (cităm din proiect): refacerea sistemului de drenaj, refacerea sistemului de degivrare, refacerea substrat de bază, refacerea substrat de cultură, refacerea sistemului de irigații. La aceastea se adaugă dotări, echipamente și utilaje pentru întreținere suprafață de joc (sisteme lămpi UV, ventilatoare de aer cu umidificare, mașini de tuns iarbă cu cuțite elicoidale, aerare, etc). Însă, pe lângă înlocuirea gazonului, se vor mai opera și altfel de lucrări la arena „Francisc Neuman”, cum ar fi înlocuirea ventilației la tribuna A sau reconfigurarea sistemului de canalizare, în așa fel încât să nu mai existe inundații la demisolul stadionului în zilele cu precipitații abundente.

 

14 comentarii

  1. Incerc sa nu cad in negativism, insa ma uit la poze si ma intreb daca oamenii astia stiu ce fac sau o leaga si pe asta cu sarma si iese alta lucrare marca romaneasca…speranta insa moare ultima, sa asteptam si sa speram…

    12
    14
  2. In cat timp se termina lucrarea? 2 luni și jumătate? Pot sa am dubii, după exemplul altor lucrări mult întârziate, sau ar fi ,,blasfemie politica”, admin-ule? Daca se respecta totuși termenul, mai rămâne de văzut calitatea. Sau nu e problema, că în 2-3 ani se schimba iar gazonul, o nimica toată!
    Hai că e bine, mai rău sa nu fie!

    6
    8
  3. Iarba verde de acasă. Un hit. Ca material de expunere, merita dat la capre de valoare cu ochi cristalini de valoarea diamantului. O lucrare de suflet târziu.. Poate un început de redresare colectiva. La UTA, folosim fraze electrizante, mereu cu gândul la mijlocul clasamentului, hotelul unde putem sa ne tragem sufletul. Comunitatea UTA, din exterior, cred ca sunt în asentimentul lor, deplânge războiului aradeano-arad cu privire la drumul de urmat

    17
    2
  4. Gazonul ridicat si recuperat ar trebui refolosit la refacerea terenului din Subcetate,pe care tot primaria l-a distrus,atunci cand au organizat europenele de aruncari,obligandu-se sa il aduca in starea initiala…
    Pentru cunoscatori,acolo a fost cel mai bun teren si gazon din Arad,poate cu exceptia vechiului gazon de pe UTA..Era pur si simplu „masa de biliard”…Falca cu ai lui,l-au umplut de betoane si pietris,apoi s-au facut ca ploua,ba si mai mult,au durat niste ani de procese pentru ca nu au mai vrut sa-l inapoieze CSS-ului,de drept,asa cum s-a semnat contractul si a fost larg dezbatut la acea vreme subiectul.
    Ar fi cel putin o reparatie morala,pentru ca a scapat ca prin urechile acului de un nou Kaufland sau Lidl..

    15
    2
  5. În pauza unei noi etape, am putea avansa schița unei încercări de redresare vulcanica. Nu e prima oara când am învinge Petrolul pe Ilie Oana ! Petrolul ca grupare e studiu de caz. Sponsorizat de Veolia a clacat, și în sărăcie ridica ochii spre locurile zeilor.! Unde e orgoliul baronului Neuman, oglindit în rezultate.?? Și bomba. Într-o dimineață geroasa ’70 am dat mana cu celebrul Ilie Oana, la un coniac înlesnit de un prieten. Aveam în palmares o strângere de mana de la și mai celebru Cibi Baci… Coloman Braun.,, !! Am vrut sa cotizez 25 de lei în comunism și nu exista nr. de cont. Explicabil. Mi-au mulțumit pentru susținere și continuam sa admir fotografia de grup UTA, în vitrina micuțului spațiu pe bulevard. Gustam pe malul Mureșului doua sandwiciuri cu șnițele pe malul Mureșului. Un șnițel pentru un suflet de câine. Apoi 600 de km, spre București , unde uitam de oboseala. Mărturisire în timp pentru cel ales de UTA, ca exponent de excelenta , GIRO !!

    7
    0
    1. Acel mic spatiu de pe centru era de fapt magazinul de prezentare al UTA-ei(Agentia UTA)…Inghesuiala mare si coada pe trotuar,pana la Kandia (unde se bea cafea in picioare) atunci cand se dadeau bilete….
      Si acum ar fi binevenit,avand in vedere ca,din pacate,centrul Aradului pare parasit si pustiit…
      O tempora….:-)

      9
      2
  6. Bibart, alt mincinos, când sa terminat o lucrare la termen,dacă prindem play off pe neuman, dar……… Aceiași mincinoși din primărie, la cum sa terminat stadionul, și în ce hal sa terminat, și la ce termen, mincinoși, lași, nesimțiti, toți sinteti niște…….,gândiți cum veți face cu abonații? Nesimțiților din primărie,UTA oriunde, oricând ?️?

    11
    1
  7. Sper ca nu e vreun iubitor de sport din Arad sa l creada pe Bibi ca vom juca acasa cu Farul prin 20 dec , o sa ne zica peste 1 luna jumate ca na nu se poate inca si intram doar din 20 ian pe el ca mai trebuie ceva fir sa se prinda etc , deci ne vedem.in 2024 pe stadionul nostru drag care 1 an a tinut , dupa de 2 ani ne chinuim iarna sau in vremurile ploioase vezi meciul cu cfr cluj

    8
    1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button