Progresul Pecica

Pecica, stopată de Lipova în derby-ul arădean de play-off! Stupar: „Au avut un portar foarte inspirat, dar rezultatul este oarecum realist”







Progresul Pecica bifează al doilea meci fără victorie în campionatul Ligii a III-a și cade pe locul 4 în clasament, sub Poli, care a bătut la Cermei cu 1-0. „Galben-albaștrii” au condus cu 1-0 după reușita spectaculoasă a lui Răchită, din startul reprizei secunde, dar Ciubăncan a egalat în minutul 64, la prima acțiune de la intrarea în teren.


Una pesta alta, Dan Stupar consideră realist rezultatul de astăzi, cu toate că a remarcat evoluția portarului celor de la Lipova, Raul Buta. „A fost o primă repriză în care, zic eu, am controlat jocul cap-coadă, dar nu am reușit să înscriem, deși ne-am creat câteva ocazii. În a doua repriză, chiar dacă am început destul de bine, încet-încet cei de la Lipova au echilibrat jocul și, pe lângă faptul că ne-au dat golul și-au mai creat 2-3 ocazii, cum și noi ne-am mai creat. Un portar foarte inspirat la ei, a scos niște mingi destul de grele. Până la urmă, dacă analizăm cele două reprize, pot să spun că, dacă la Buziaș am pierdut cu 3-1 și dacă făceam egal eram poate ușor nemulțumiți, aici cu Lipova zic că rezultatul este oarecum realist. Dacă am fi reușit să marcăm din ocaziile create în prima repriză, să mărim diferența, cu siguranță obțineam mai mult. Iar golul primit a fost pe o greșeală de poziționare, atacantul lor fiind lăsat să primească mingea în careu, după care a făcut o așezare pe 18 metri, unde trebuia să-mi apară un mijlocaș central pentru blocaj. Ca și exprimare, echipa a făcut jocuri bune până în a doua repriză de azi, care e cea mai slabă de când am revenit la Pecica. Nu avem consistență pe faza de finalizare, jucătorii de acolo provin din alte poziții și aici mă refer la Luca (n.a. Bodri) și Borcea. Dar asta e din lipsă de soluții și din cauza faptului că Bozian mai lipsește din cauza serviciului. Chiar dacă ne creăm ocazii, 4-5 într-un joc, nu marcăm mult. Jocul e unul plăcut, dacă am fi mai eficienți la finalziare, am putea spera la mai mult”, a spus antrenorul Progresului, care e ajutat de Bogdan Bozian.


Fiindcă nu avea forță în atac în partea a doua a întâlnirii, Stupar a apelat la Alexandru Capătă, după doar trei antrenamente făcute de „vârful” pecican, revenit acasă. „Vine după șase luni în care a lipsit din fotbal, din antrenamente, nu este o soluție imediată. Poate intra treptat, 10, 15, 20 de minute, dar este evident că nu e la potențialul lui. Nu avem dublură pe posturi, l-am pierdut pe Nasiru și pe Aldan, iar Arsene și Bozian au cartonașe acum, nu avem pe bancă decât soluții aproximative”, a adăugat Stupar.

Pecica e în obiectivul  stagional, în „careul de ași”, dar tehnicianul Progresului e îngrijorat de programul solicitant. „Încă ne menținem în plutonul celor patru, am reușit să ne calificăm în grupele Cupei României, doar că toate astea la un moment dat vor duce la o acumulare fizică foarte mare și își vor pune amprenta pe jocurile de campionat. Și acum, la meciul cu Lipova, s-a simțit puțin în a doua repriză. Urmează un program greu, cu meciuri de foc, ne ducem la Poli Timișoara, vine la noi FC Bihor și apoi vine Hermannstadt în Cupă. E mai greu în special pentru tineri, psihic, emoțional”, a încheiat Dan Stupar.

Progresul Pecica – Șoimii Lipova 1-1



Cum s-au marcat golurile:

1-0 (min. 48): Arsene bate un corner la marginea careului, de unde Dan Răchită trimite în plasă, la vinclul din stânga lui Buta

1-1 (min. 64): David Ciubăncan e servit perfect în careu de Gavra și trimite din 12 metri fără sperante pentru Zamfir

Formații:

Pecica: Zamfir – Moraru, Wild Gomboș, T. Bodri – Arsene, Shiando – Borcea (69 Bozian), Răchită, Adamcsik (77 Salka) – L. Bodri (69 Capătă). Antrenori: Dan Stupar și Bogdan Bozian

Lipova: Buta – Candreanu, Petruț, Bain, Franklin – Blickling (58 Ciubăncan), Said, Jichici, Șimăndan – Dinu (58 Brad) – Gavra (81 Vlad). Antrenor: Cristian Todea

Arbitri: Matei Șerban Matei (Cluj) – Petru Irina și Cristian Gozman (ambii din Oradea)

Cartonașe roșii: Bozian (Pecica, 90+2) / Petruț (Lipova 90+1), Bain (90+2)

Observatori FRF: Iulian Spătaru Iulian și Dorin Micșa (ambii din Timişoara)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button