Stranieri aradeni

Se retrage Ovidiu Hațegan din arbitraj dacă nu va mai fi delegat în Champions League? Marius Avram: „E hotârât…”





Ovidiu Hațegan a revenit în iarbă în meciuri oficiale la finalul sezonului trecut, dar Marius Avram susține că arădeanul se gândește să se retragă din arbitraj, în cazul în care nu va reuși să revină în scurt timp la nivelul la care s-a aflat înaintea infarctului suferit în martie 2022. Iar asta s-ar traduce prin arbitrarea meciurilor de Champions League.

Fostul arbitru FIFA a explicat că a ajuns în posesia acestei informații din anumite discuții pe care le-a avut în ultimul timp cu alți foști colegi. Pe de altă parte, Avram a spus și că sunt șanse destul de mari ca Hațegan să fie totuși reintrodus în sistemul cupelor europene de către UEFA în scurt timp, dar acest proces ar urma să se desfășoare treptat, la început cu meciuri din competițiile continentale de plan secund, Conference League și Europa League, pentru ca ulterior arbitrul român să oficieze de la centru și partide din Liga Campionilor, poate chiar și din fazele superioare ale acestei competiții, așa cum se întâmpla frecvent înainte de acea problemă medicală.

„Ovidiu Hațegan a arbitrat foarte bine meciul de ieri (n.r.- Dinamo – CFR Cluj). L-am simțit un pic temător, a fluierat cam ușor niște faulturi în atac, e posibil să existe o anumită emoție, dar în general deciziile majore le-a luat bine. El a fost păstrat în lotul de elită de la UEFA, ca o formă de susținere, mi se pare foarte bine. Eu am văzut declarațiile lui și spune că vrea să fie din nou acolo unde a fost. Și, din discuțiile pe care le-am purtat și cu alți colegi, dacă nu va ajunge acolo, e hotărât să pună capăt carierei de arbitru. Cred că UEFA va proceda cum a făcut-o și Vassaras, o va lua treptat. Nu cred că-l va arunca în luptă în Champions League, grupe de Champions League ca prim meci după revenire. Cred că ei așteaptă un raport din țară, să aibă câteva luni de zile constante, apoi va urma probabil un meci în Conference League, Europa League și așa mai departe, până când își vor forma o părere dacă el e încă la nivelul la care a fost. Până acum a primit meciuri în Europa în camera VAR. Ăsta e un semn că vor să-l mențină acolo. Ce se va întâmpla mai departe, vom vedea. Sunt convins că va primi meciuri, când se va întâmpla lucrul ăsta, nu am de unde să știu”, a spus Marius Avram, potrivit digisport.ro.

5 comentarii

    1. Ai dreptate Giro acolo ar trebui sa ajunga in locul lui Vassaras. Dar asta depinde foarte mult de vagabonzii de le frf.

      2
      0
      1. Stai linistit..Putin probabil sa se intample asta…Nu vrea clica mafioata sa instaleze un om corect,cu coloana…Altfel cum sa mai faca delegari „dupa ureche” si doar pe interese mai mult sau mai putin pe fata?

        1
        0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button