Progresul Pecica

Punct eroic al pecicanilor, aflați în zece oameni, în fața liderului FC Bihor! Pilan: „Nu am avut asemenea arbitraje în 4 ani de Liga 3-a” v.s. Farcaș: „Am avut neșansă”





Măcinată de accidentări și suspendări, Progresul Pecica a rămas în picioare în fața liderului neînvins al seriei a 8-a a Ligii a III-a. Iar FC Bihor, ca și la Ineu, în urmă cu două săptămâni, a avut un om în plus și la Pecica încă din prima repriză. Arbitrul Narcis Bodocan, din Cluj, a considerat că intrarea tare, din lateral, a lui Shiando asupra lui Moga, la mijlocul terenului, e suficientă pentru un cartonaș roșu.

În inferioritate numerică, „galben-albaștrii” au meritul de a fi marcat două goluri, ambele de la peste 30 de metri, prin L. Bodri (min. 45+1) și F. Nortey (88). Oaspeții punctaseră prin S. Jurj (min. 76) și Stoian (min. 86). La final, pecicanii nu puteau să nu invoce multiplele absențe, Nasiru, Wild, Bozian, Borcea și Aldan. Nici pe Dan Stupar nu l-a  mai prins finalul de meci pe marginea terenului, căci el a fost eliminat pentru conflicte repetate cu banca oaspeților.

Pilan: „Nu speram la acest egal înainte de meci, dar meritam să câștigăm”

Despre meci a vorbit Cristian Pilan, directorul sportiv al divizionarei terțe din județul nostru. ,,Am plecat nu cu șansa a doua, ci cu șansa a treia în acest meci, cu cinci titulari absenți. Nici nu am mai avut pe bancă decât doi copii, care puteau să intre. În plus, am luat din nou cartonaș roșu, e pentru al cincilea meci în acest sezon. Faza are acoperire regulamentară, este clar, dar nu știu ce vom face în următoarele etape. Într-adevăr, revine Wild, dar vor fi tot șase titulari absenți cu Avântul Periam. Sper să mai revină și din accidentați și încet-încet să începem să câștigăm din nou. Urmează patru meciuri cu ultimele patru clasate, acolo sperăm să facem punctele pentru a ajunge în play-off. Eu zic că azi Pecica merita să câștige, pentru ambiție, pentru determinare, pentru joc. Una peste alta, ne-au întins la maxim, nu speram nici în acest egal înainte de meci”, a spus Pilan.

Dacă Bihorul e la a doua deplasare la rând cu om în plus, Pecica e la al doilea la rând cu un în minus, după ce Wild fusese eliminat după 30 de minute, la Timișoara, cu Poli. „Arbitrajul e de necomentat la ce am avut ultimele două etape. Nici nu știu de ce le-a mai trimis Federația pe Poli Timișoara și FC Bihor aici. Trebuia să le facă o serie doar celor două, promovau și era gata campionatul. Nu am avut asemenea arbitraje în cei patru ani de liga treia”,mai susține „oficialul” Progresului.

Farcaș: „Criză de soluții la finalizare, am pierdut două puncte după evoluția jocului”

E doar al doilea meci dintre cele 9 ale turului de campionat din care bihorenii nu scot rezultatul maxim. ,,După evoluția jocului, eu zic că am pierdut două puncte, pentru că am controlat tot jocul, am pus presiune pe adversar, am jucat undeva la 70 de metri numai în jumătatea adversă. Am avut prea multe nesincronizări la fazele de finalizare, iar dacă eram atenți, puteam să înscriem mult mai repede și mai ușor, dar ăsta e fotbalul. Sigur, e criză de soluții în momentul de finalizare și am primit și două goluri, primul de la 40 de metri, al doilea la fel…asta e. Eu zic că am avut neșansă astăzi, la așa multe oportunități, din păcate n-a fost să fie. Pentru noi e foarte important ca la fiecare joc să adunăm puncte, să ne consolidăm o poziție cât mai confortabilă acolo sus. Sigur astăzi ne-am fi dorit să câștigăm, nu ne interesează de adversar, ne vedem doar de jocul nostru. Pecica mi s-a părut o echipă organizată,  arțăgoasă, nu întâmplător s-a calificat și ea în grupele Cupei României, unde nu te poți califica dacă nu ai calitate. Una peste alta, eu zic că până la urmă, chiar dacă nu am învins, am câștigat un punct”, a afirmat și Florin Farcaș, antrenorul bihorenilor.

Progresul Pecica – FC Bihor  2-2

Cum s-au marcat golurile:

1-0 (min. 45+1): Pe o degajare a lui Zamfir, Răchită preia excelent, acțiunea se dezvoltă la Luca Bodri, care trage cu pământul de la 35 de metri, Pînzariu e păcălit lângă bara din dreapta sa

1-1 (min. 74): Centrare din stânga, înaltul Popa sare fals în fața lui Zamfir, mingea ia înălțime și cade în doi metri de unde Sergiu Jurj trimite simplu în plasă

1-2 (min. 86): După un corner al oaspeților, mingea ajunge pe colțul opus, în stânga, la Alexandru Stoian,care trimite lobat pe colțul lung, bară-gol

2-2 (min. 88): Fred Nortey înscrie un gol spectaculos, șut de la 30 de metri lateral stânga, mingea a mușcat din bara din stânga lui Pînzariu, aproape de vinclu!

Formații:

Pecica: Zamfir –T. Bodri, Moraru, Arsene, F. Nortey – M. Salka, Shiando – Adamcsik (39 R. Bănățan), L. Bodri, Răchită, – Capătă (90+4 Novac).

FC Bihor: Pînzariu – C. Jurj (66 Militaru), Calugher (87 An. Chindea), R. Farcaș, Al. Stoian – Gunie, I. Ban (66 An. Popa) – Bactăr, A. Moga (87 Stan), Sorian (66 Ioviță) – S. Jurj.

Arbitri: Narcis Bodocan – Tamas Bazso Magyar (ambii din Cluj-Napoca), Florin Puiu (Braşov)

Cartonașe roșii: Shiando  (min. 33), Stupat (min. 79)

Observatori: Zaharia Ciev, Gabriel Stoicovici (ambii din Timişoara)

Galerie FOTO semnată Sorin Dan Cârstea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button