Baschet

FCC UAV Arad le-au luat „bronzul” național, dar și Cupa de 3×3, rapidistelor care vin cu gânduri de revanșă pe Mureș! Popov: „Pregătite să dea totul!”





Eliminată prematur din Cupa României de CSM Constanța, dar învingătoare în prima etapă a Ligii Naționale la Cluj, 71-67 cu Universitatea, FCC UAV Arad va debuta și în campionat în fața propriilor suporteri. E un meci special pentru iubitorii sportului din orașul nostru, atâta timp cât la Polivalenta arădeană vine Rapidul, club rival pe toate palierele.

Cele două formații au jucat în sezonul trecut finala pentru medaliile de bronz, care au rămas pe Mureș, după victoria cu 2-1 la general a „galben-albastrelor”. La prima vedere, Rapidul pare slăbită față de sezonul trecut, atâta timp cât are doar cu jucătoare românce în componență, dintre care le remarcăm pe ex-arădencele Teodora Manea și Teodora Neagu, dar și pe veterana Florina Stănici Diaconu, ajunsă la 41 de ani!  În prima etapă, Rapid a trecut pe teren propriu de Olimpia Brașov, scor 68-59.

Cele două echipe s-au întâlnit și duminică în finala Cupei României 3×3, acolo unde Aradul s-a impus clar cu 21-13. Un trofeu venit după 8 ani de secetă în vitrina clubului și pe care vor avea ocazia să-l vadă și fanii care vor veni la meciul cu „alb-vișiniile” de sâmbătă, de la ora 15, din Polivalenta arădeană. Probabil, că dorința de revanșă a Rapidului va fi mare, dar – probabil – nu și suficietă, din moment ce FCC UAV Arad pare mai valoroasă în acest moment, chiar în condițiile în care joacă în continuare fără americanca Keys și sârboiaca Mitrovic (accidentate). În plus, avantajul terenului și mai ales încurajările ce vor veni din tribune ar trebui să fie și ele argumente suficiente pentru un succes.

Popov: „Rapidul ar putea fi o echipă periculoasă pentru noi și trebuie să ne adaptăm rapid”

Antrenorul sârb al FCC UAV, Miroslav Popov este optimist cu privire la cucerirea celor două puncte. „Rapidul ar putea fi o echipă periculoasă pentru noi, pentru că joacă foarte rapid și trebuie să ne adaptăm rapid jocului lor. Cred că avem totuși avantajul pivoților noștri și trebuie să ne folosim de asta. Sper să fie un meci interesant, noi ne îmbunătățim jocul de la o zi la alta și cred că acest meci vine la momentul potrivit pentru noi, dar și pentru ele la fel. E al doilea meci în campionat și jucăm în fața supoerterilor noștri. Cred că vom lua acest meci foarte serios și sper că ne vom face treaba și vom câștiga. Fetele care au participat la Cupa României 3×3 au fost stoarse de energie după cele două zile pline de meciuri. Au venit acasă și au avut nevoie de odihnă. Dar suntem în mijlocul campionatului și au trebuit să revină rapid și acum totul este ok. Atmosfera e bună și suntem pregătite să dăm totul pentru a câștiga cu Rapidul. Sper ca sala să fie plină, ca fanii să vină și să vadă această echipă nouă, să ne susțină și împreună putem face lucruri bune”, a spus Popov înainte de vizita echipei pregătită de Alexandru Vasile și Ioana Pinter.

Andreea Mititeu (desemnată și MVP-ul competiției de 3×3), Boglarka Biszak, Anamaria Ciotir și Bianca Voica-Nagy sunt câștigătoarele Cupei României de 3×3, care mâine trebuie să-și aducă contribuția la un succes în competiția de 5×5 alături de „stranierele” Tereza Vitulova, Andie Easley și româncele Alexandra Ghiță, Paloma Cucu, Andreea Fleșer și mezina Blanca Valea, aceasta din urmă nedebutând pentru prima echipă. 

Bilete mai ieftine online

Biletele la meci sunt în continuare disponibile online: https://www.blt.ro/selectie-locuri.html?evId=8718, iar prețurile rămân aceleași: 30 de lei (zona VIP) și 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii, în restul sălii. La fața locului, biletele pentru adulți costă 15 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button