UTA Arad

„Arbitrul penalty” împotriva UTA-ei fluieră mâine, pe „Ion Oblemenco”! Și Rednic l-a taxat deja pe Barbu: „Nu e normal…”





UTA a avut probleme cu mulți arbitri de la revenirea pe scena primului eșalon, dar episoadele cu Marian Barbu și Horia Mladinovici le depășesc pe toate. Iar Barbu îi va fluiera pe arădeni mâine (ora 14), la Craiova, în meciul cu FC U 1948, din cadrul etapei a 14-a a SuperLigii.

În primul rând, „roș-albii” nu pot uita arbitrul din Făgăraș a dat două penalty-uri pentru FCSB în urmă cu două sezoane, când SuperLiga încă nu avea VAR și când în ambele situații nu se impunea acest lucru. O perioadă, Comisia Centrală de Arbitri l-a „ascuns” pe Barbu de ochii arădenilor, dar când l-a reafișat, pe 5 noiembrie 2022, a dat un penalty pentru Petrolul după consultarea VAR. Același scenariu și în această vară, în Hermannstadt – UTA, când același „central” din județul Brașov s-a dus la margine, la monitorul VAR și a dat un 11 metri tot pentru gazde. Nici intervenția lui Chindriș, pe „Ilie Oană”, dar nici cea a lui Benga, pe „Municipalul” de pe Cibin nu au fost foarte clare, dar Marian Barbu a dat penalty de fiecare dată împotriva „Bătrânei Doamne”. Și a mai fost și un Mioveni – UTA 0-0, când arbitrul în cauză a dat un 11 metri pentru argeșeni în minutul 89, ratat însă de gazde. Adunând, vorbim despre cinci penalty-uri date de arbitrul meciului cu FC U împotriva UTA-ei în ultimele patru meciuri, toate disputate de arădeni în deplasare.

Iar după meciul de la Sibiu, Rednic a mai scos în evidență un alt episod pe care abitrul de mâine, din Bănie, l-a interpretat greșit și care a enervat banca arădenilor. „Îmi aduc aminte la o fază la mijlocul terenului, o pasă pe Kyv (n.a. Leidsman)...La întoarcerea aia nu se dă fault în veci. Fundașul vine la intercepție, se întoarce atacantul și nu e fault, nu ai voie să dai. Ne-a dat la faulturi de ne-a omorât, nouă ne dădeau pe la noi, prin lateral, dar am zis să nu mai zicem că am dat atâția bani la băieții ăștia de m-am urât. În fine, nu e normal ca la un meci ca ăsta să vii cu o fază în care nici acum nu știm ce a fost, henț sau fault?”,

La confruntarea dintre FC U și UTA, Marian Barbu va fi ajutat de George Neacșu (Câmpulung Muscel) și Adrian Vornicu (Iași), în timp ce rezerva celor trei este Lucian Rusandu, Sfântu Gheorghe. În camera VAR se vor afla Ionuț Coza (Cernica) și Ferencz Tunyogi (Zalău).

Arbitrii vor fi notați Marian Salomir, din Cluj, iar delegat de joc din partea Ligii Profesioniste de Fotbal este un alt Marian, Bucurescu, din capitală.

3 comentarii

  1. Un arbitru mediocru, sper ca, UTA. sa nu aiba probleme din nou cu acest problema Marian Barbu.FORTA UTA Arad !!!

    3
    0
  2. Roșu direct, ft ușor acordat lui Batha, acum doua sezoane cu Dinamo, pt atingere ușoară la față lui Torje (Luis Munteanu de la Farul, ce trebuia sa primească pt cotul dat lui Căpușe, joi în restanță?). În meciul din sezonul trecut, cel de la Mioveni, trebuia sa ii dea roșu lui Garutti pt picior în cap/față lui Șteau (căruia i-a curs și sange), iar înainte de penalty-ul dat celor de la Mioveni, UTA trebuia sa primească ea penalty. Plus multe altele care nu le-ati zis de acest Barbu…
    Întrebarea mea e simpla și normală: de ce acest Barbu ne-a arbitrat și ne arbitrează doar în deplasare?

    1
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button