Fotbal judetean

I-au stricat debutul lui Lung: Podgoria Pâncota – Şoimii Şimand 2-3




Podgoria Pâncota a trecut prin săptămâna schimbării la nivelul băncii tehnice, dar Remus Lung nu a avut parte de un debut fericit. Șoimii Șimand a fost echipa mai bună în Podgorie și a plecat cu toate cele trei puncte la capătul unei reprize a doua spectaculoase, cu nu mai puțin de 5 goluri.


Prima parte, în schimb, a fost săracă în faze de poartă. De altfel, am consemnat o singură ocazie clară, în dreptul oaspeților, mai precis al lui Sechel, care a primit o minge cadou de la E. Tudosă, dar a trimis doar în plasa laterală cu toate poarta în fața. În rest, cele două echipe au făcut un joc tactic destul de disciplinat, cu un plus în dreptul Șoimilor, care au beneficiat de mai multe faze fixe, rămase fără rezultat.

În schimb, în actul secund trupa lui Jany Ruska a fost și mai periculoasă, dar și concretă pe tabelă. Măgulean s-a încălzit cu un „cap” scos greu de Tudosă. În minutul 55, însă, Sechel a pătruns în dreapta, a centrat în careu, Ciupuligă a sărit peste minge și Petre Măgulean a finalizat plasat: bară-gol. După alte 8 minute, vizitatorii au modificat din nou tabela. De această dată, Măgulean a fost la serviciu, iar Ciupuligă l-a lobat elegant pe Tudosă. Nemaiavând ce pierde, gazdele au atacat mai convingător și Cl. Bălăban a obținut un penalty după duelul cu I. Rus. A executat Andrei Șulea și scorul devenea 1-2 din minutul 73.

Meciul s-a aprins, pâncotanii au mai cerut un penalty, dar Nicoraș nu a dat nimic. Nervi întinși la maxim în tabăra echipei lui Lung, iar Pușcaș a văzut al doilea „galben” pentru proteste și a fost eliminat. Mai mult, fundașul „alb-negrilor” l-a împins din spate pe „central” înainte de părăsi terenul. În minutul 87, Șimandul s-a dus la 1-3, după „capul” frumos al lui Engelhardt, la cornerul lui Don. Doar că două minute mai târziu, Podgoria a revenit din nou în joc, Gligor învingâdu-l cu umărul pe portarul Mureșan. În prelungiri, mai aproape de gol a fost echipa oaspete, prin Cordoș, care a irosit două contre rapide ale echipei sale. 2-3, rezultat final.

Deocamdată, „șocul” demisiei lui Dănuț Mițiți nu a produs rezultatul scontat. „Chiar dacă Remus Lung a încercat ceva nou în această săptămână, din păcate nu ne-a prea ieșit. Am și dat peste o echipă bună, omogenă, bine pregătită, care ne-a taxat prompt greșelile din defensivă. Am avut și jucător elimimat, poate în 11 contra 11 finalul era altul. Asta e, nu dezarmăm, noul antrenor trebuie să-i cunoască mai bine pe băieți, eu zic că la meciul de la Șiria, cu Păulișul vom arăta deja mai bine”, a spus Sergiu Dragalina, președintele-jucător al Pîncotei.

Șimandul bifează al doilea succes la rând și-și consolidează poziție în Top 6.  „În prima repriză am încercat să ne impunem ritmul, am avut ceva ocazii, gazdele doar ceva situații. Am marcat în repriza a doua și puteam să închidem jocul prin Sechel, de două ori dar și Roza și Cordo. Au intrat în joc de două ori iar, la 2-3 am avut ocazii prin Don și Cordoș. Sunt mulțumit de joc și de rezultat, am jucat la o echipă foarte bună care merita să fie mai sus în clasament. Îi felicit pe băieții mei și mă bucur că au realizat că jucăm pe puncte, nu mai sunt chiar așa de visători. Urmează un meci acasă cu Nădlac, surpriza acestor etape, dar în general toate meciurile sunt grele. Mi se pare a fi cel mai echilbrat campionat din ultimii ani”, afirmă Jany Ruska, antrenorul celor din Șimand.

Formații:

Pâncota: Tudosă – Țop Gligor, B. Cotoc, Pușcaș – Hera (93 Steleac), Cl. Bălăban – I. Bălăban , Bulzan, Mâneran (70 Neamț) – A. Șulea. Antrenor: Remus Lung

Şimand: Mureșan – Cl. Ujoc, Engelhardt, Peia, Dolga (69 Rus), Peia – Sechel (Onaca 92), Mandache (92 Ujog), Roza, R. Varg- Ciupuligă (74 Don), Măgulean (64 Cordoș). Antrenor: Jany Ruska

Arbitri: Ionuț Nicoraş – Ovidiu Dascau, Filip Cîrmaci. Observatori AJF: Corneliu Tiulea, Andras Mako

Un comentariu

  1. Infrangerea asta o treci in contul tau domnule Dragalina . Ma bucur ca v-au batut cei din Simand ca prea ai fost vehement si grabit sa scapi de Mititi. Asta e infrangerea ta .

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button