Directorul general al Sport Fields, despre stadiul lucrărilor la noul gazon al UTA-ei: „Urmează degivrarea și așternerea stratutului de înrădăcinare”
Am intrat în a doua lună de lucrări la noul gazon al arenei „Francisc Neuman” și totul este în grafic conform executantului, firma Sport Fields. Ba chiar sunt trei-patru zile câștigate în urma vremii în general bune din octombrie și în curând se va trece la montarea degivrării.
Dia: „Urmează să fie implementat sistemul de încălzire la începutul săptămânii viitoare”
Sistemul de drenaj a necesitat săparea unor șanțuri pe toată suprafața terenului și umplerea lor cu tubulaturi speciale, nisip, pietriș și o folie specială care vor absorbi apa. Viceprimarul Lazăr Faur a verificat stadiul lucrărilor, de care a vorbit exact, în limbaj tehnic, Stelian Dia, directorul general al Sport Fields. „În momentul de față finalizăm sistemul de drenaj, urmează să fie implementat sistemul de încălzire la începutul săptămânii viitoare după ce vom asigura stratul de nisip pe care se va monta încălzirea, mai precis cablurile încălzitoare. Mai departe vom așterne substratul de înrădăcinare, pregătirea lui în vederea asigrării unui mediu de cultură prin adăugarea de zaolit, materiale organice, turbă și în final montarea gazonului hibrid. 90% din lucrări sunt mecanizate, dar – bineînțeles – că mai sunt și lucrări manuale. Nu ai cum să implementezi un astfel de proiect fără a avea și lucrări manuale”, susține Dia.
Când ajunge gazonul din Italia și când s-ar putea reîntoarce UTA acasă?
Se pare că vor fi desfășurate cabluri de încălzire în lungime totală de 42 de kilometri, Primăria și Reconsul aflând cu groază că dacă vor încălzi ca la carte noul gazon vor trebui să cheltuiască pe curent, în fiecare zi cu temperaturi scăzute, în jur de 15 mii de lei. Rulourile de gazon sunt și ele contractate și pregătite să fie urcate în camioane în Italia, undeva peste maxim o lună de zile, dacă nu și mai devreme.
Cei de la Primărie vorbesc despre termenul de finalizare din luna ianuarie, dar cei de la UTA speră că vor putea reveni deja acasă în luna decembrie. Dacă nu pentru partida cu Farul de la mijlocul lunii cadourilor, măcar pentru cea cu Universitatea Craiova, de dinaintea Crăciunului. La un moment dat, Mircea Rednic a fost și mai optimist. „La șantier, la Neuman, lucrurile se mișcă bine. Poate ne fac o surpriză, ce bine ar fi să ne întoarcem mai repede acasă, poate le meciul cu Hermannnstadt”, a spunea în urmă cu două săptămâni. Partida cu sibienii e programată în primul weekend al lunii decembrie.
Și lucrările la refacerea canalizării trebuie să înceapă curând
În paralel, Primăria nu a uitat și că a mai alocat bani și pentru refacerea canalizării de la demisolul stadionului. Doar că la primele două licitații nu a participat nicio firmă, însă între timp a apărut un executant și aici. Se știe că la orice ploaie mai serioasă, vestiarele și celelalte încăperi de arena „Francisc Neuman” se inundă. Până acum, UTA nu s-a făcut de râs cu ocazia partidelor oficiale, dar problema trebuie rezolvată rapid, dacă tot s-a deschis și șantierul legat de schimbarea gazonului.
foto-video: Giro
Am mai spus Recons poate monta panouri fotovoltaice pt a compensa factura la electricitate arena are un acoperiș foarte ofertant și care se pretează excelent pt montarea de panouri fotovoltaice.
Ar fi o idee excelenta,mai ales daca s-ar putea accesa fonduri europene(nu cunosc legile despre asa ceva)si surplusul de curent,atunci cand nu functioneaza degivrarea, ar aduce venituri suficiente pentru intretinerea stadionului si nu numai.
Poate asa vor reusi sa anvelopeze lateralele,de jur imprejur….Dar cine????
Se aude ca primaria va prelua inapoi stadionul de la RECONS….O mica speranta ca situatia va fi mai bine gestionata.
Ce se uita si Faur la tubul ala de zici ca si pricepe ceva …dar poza pentru public conteza ca nahh…lucram , muncim cu spor . In alta ordine , bine ca ne-ati spus cat costa curentul la vreme rea pentru incalzire , nici daca ar sta Reconsul pe un filon de aur nu vor plati 3 mii euroi / zi , asa ca daca nu vor trece la panouri vorba colegului de mai sus , toate acele tuburi de incalzire sunt de design garantat…
Nu lucreaza ca furnicile dar avanseaza binisor…
Astazi erau deja la faza de acoperire cu nisip.Intre santurile de drenaj,in care au fost asezate tuburile,au pus folie,ceea ce inainte nu a existat decat ceva textil…Sa nu mai spun ca tuburile „vechi” au fost montate fara mufe,fara imbinari etanse…
Totusi ramane ceva dupa firma care si-a batut joc de lucrare:nisipul este acelasi,pus inapoi dar este curat,fara pamant si altele..
Am toate sperantele ca vor termina mai repede decat preconizat…
Spor la treaba!
Firma asta Sport Field pare destul de serioasa…sa speram ca iasa bine Nu am vazut nimic despre intretinere, care e la fel de importanta ca si lucrarea in sine. Cine o face? Face Sport Fields si instructaj pentru intretinere, sau chiar intretinerea in sine. Poate pe viitor vedem un alt articol la sportarad despre asta.