UTA Arad

Rednic a vorbit despre Pecsovszky, citând din cartea lui Ioan Chirilă: ”După 30 de ani rețin doar formidabila lui bucurie de a juca”







Mircea Rednic nu a avut ocazia să vorbească ieri, la dezvelirea statuii lui Iosif Pecsovszky, dar a început conferința de presă ce precedă partida cu Dinamo prin a spune ce l-a marcat pe el când a citit despre simbolul numărul unu al echipei pe care o antrenează. „Puriul” a adus cu el cartea lui Ioan Chirilă, „Finala se joacă mâine” și a citit în fața jurnaliștilor câteva pasaje  legate de „Csala”.


În primul rând, Rednic a recunoscut că a crezut și el în legenda legată de statuia veche din fața stadionului. ca fiind cea a lui Pecsovszky.Vreau să mulțumesc celor care au organizat evenimentul de ieri și care m-au invitat. Ok, și eu fac acum parte din familia UTA, dar sunt la început de drum și am cerut să nu vorbesc. În plus, erau oameni care l-au cunoscut sau alții care chiar meritau să vorbească despre Pecsovszky, eu doar am auzit de el. Si sunt supărat pe voi, pentru că eu întotdeauna când treceam spre Belgia, eu călătorind doar cu mașina, tot le spuneam copiilor mei: <<Uite statuia lui Pecsovszky!”. Dara nu e a lui, m-ați păcălit, deși toată lumea așa spunea. Într-adevar, a fost unul dintre cei mai mari fotbaliști ai Aradului si ai României. Am citit despre el, am luat informații, pentru că nici eu nu l-am cunoscut. Nici eu nu am văzut secvențe cu el, cum se mișca în teren și, din moment ce era căpitanul echipei, e clar că avea și calități de lider și am înțeles că stătea  bine și din punct de vedere tehnic, inteligență tactică și înscria goluri. Deci a fost unul dintre cei mai buni jucători si merita această statui, și el și ceilalți care au evoluat în perioada marii UTA”, a spus „principalul” arădenilor.


Acesta a deschis apoi „Finala se joacă mâine”, și-a pus ochelarii și a citit pasajul care l-a impresionat cel mai mult. „Cel de la care am luat informația este unul dintre cei mai mari cronicari sportivi, Ioan Chirilă, care i-a dedicat un capitol foarte mare lui Pecsovszky în cartea sa Finala se joacă mâine. Și aici, în capitolul ăsta, sunt doi mari antrenori care vorbesc despre Pecsovszky, nea Titi Teașcă, pe care l-am prins o perioadă și antrenorul emerit Braun, Moș Braun, cum i se spunea și care vorbea foarte, foarte frumos despre el. În fine, aizi scrie că: <<Acum 25 de ani m-a uimit vigoarea și dârzenia tânărului Pecsovszky, acum 15 ani am rămas stupefiat în fața tehnicii lui desăvârșite, acum 10 ani m-am simțit mic de tot, admirându-i soluțiile tactice spontane care anulau elaborări îndelungate. Astăzi însă, după 30 de ani, rețin doar formidabila lui bucurie de a juca>> Asta am reținut și chiar mi-am notat asta. Încerc și eu să le transmit jucătorilor mei și cu cei care am lucrat bucuria și plăcerea de a juca, bucuria de a juca la această echipă și responsabilitatea care o au. Și ieri am văzut foarte multă lume care a venit la acest eveniment, pentru Pecsovszky, pentru UTA”, a adăugat Rednic.

Întrebat ce ar trebui să facă pentru a avea și el cândva o statuie în fața stadionului din Arad, „principalul” Bătrânei Doamne a spus: „E clar că trebuie și  vreau să iau campionatul! Fără campionat cine ne dă premiu de locul 2 sau pentru o clasare primele 6 echipe, în play-off? Dar până atunci nu mai avem mult, eu zic că de la anu am putea și noi să emitem pretenții. În momentul de față eu sunt mulțumit de felul cum echipa, a evoluat în ultimele trei meciuri cu echipe bine cotate”.

După evenimentul de ieri, Mircea Rednic s-a întreținut pentru câteva minute cu suporteri de rând, dar și vechi glorii ale „Bătrânei Doamne”.



2 comentarii

  1. Rednic a zis: „nici eu n-am vazut secvente cu el…” voi scrieti ca „am vazut secvente cu el”…fain.

    1
    2
  2. Domnule Rednic vă recomand documentarul UTA Arad – 70 de ani de pe canalul de youtube al clubului.
    Acolo o să aflați multe lucruri interesante despre tot ce înseamnă UTA inclusiv Pecsovszky.
    Dar mai ales cartea Petschovsky, editura Stadion, 1974, București de Aristide Buhoiu.
    Puțin știu ca a dat 3 pase de gol cu clavicula ruptă într-un meci, i sa falsificat identitatea de către alt fotbalist pt a prinde un contract în Franța, a fost propus pt selecționata mondială de către presa străină.

    8
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button