UTA Arad

Rednic după succesul cu Dinamo: „Sunt un antrenor fericit! Nu știu dacă am meritat, poate pentru că am crezut până la final”







UTA a legat cel de-al șaptelea rezultat util în Superligă cu ocazia victoriei cu 2-1 împotriva celor de la Dinamo. Arădenii nu au făcut un meci grozav, au riscat enorm la 0-1 și 1-1, dar șansa și.. VAR-ul le-au surâs gazdelor și Freitas a adus, în minutul 90, punctele ce o urcă pe formația de pe Mureș pe locul 10 la finalul turului.


Mircea Rednic a sărbătorit ca un copil alături de elevii săi, în vestiar, victoria ce poate oferi o altă perspectivă pentru sezonul Bătrânei Doamne. „Sunt un antrenor fericit, e normal, am reușit să luăm cele trei puncte. Nu știu dacă meritat, poate pentru că am crezut până  final. Am terminat meciul cu un forcing foarte bun din care a ieșit situația de penalty. Per ansamblu, îmi pare rău că pe începutul nostru bun de meci, pe contraatac am fost surprinși și am luat golul pe care l-am luat și a trebuit să o luăm de la capăt. Mă bucur că băieții nu au cedat și nu s-au lăsat influențați de dorința publicului care vroia să jucăm în față. Ne doream și noi asta, dar riscam să pierdem mingile. Trebuia răbdare, băieții au pasat, au schimbat benzile și, când s-au oferit culoare, am accelerat și am avut situații. Poate, prima repriză la ocazii ei au avut mai multe. Apoi, i-am dominat, dar nu am avut ocazii mari pentru că Dinamo s-a apărat foarte bine și au așteptat greșelile noastre pe contraatac. Au avut două ocazii foarte mari, una când Căpușă a blocat pe ieșirea noastră greșită la offsaid. Pe final, a venit greșeala lor, penalty și Marcelo a marcat. Eu nu m-am uitat la penalty, vreau să mă protejez”, a spus Rednic la conferința de presă de după partida cu „câinii roșii”.


Tehnicianul arădenilor a recunoscut că echipa sa nu a făcut un meci prea bun și a explicat de ce. „Nu a fost cea mai bună prestație a noastră și pentru că Dinamo a făcut, poate, cel mai  bun meci al lor. S-au închis bine, l-au blocat pe Fabry, știau că noi în mare măsură depindem de jocul lui, nici terenul nu ne-a avantajat. S-a jucat vineri aici, a plouat, era foarte moale, am avut și incident cu Ofosu”, a adăugat Rednic, care a oferit și explicația pentru schimbarea neamțului după 35 de minute: „Nu pot să accept la experiența lui să-și schimbe de două ori ghetele, să nu aleagă ce trebuie la ub așa teren. Nu m-a ajutat nici pe faza ofensivă, nici pe defensivă. Știți că nu stau mult pe gânduri, pe mine mă interesează ca echipa să câștige, indiferent cum se numește jucătorul, chiar dacă meciul trecut a jucat foarte bine. El trebuie să înțeleagă, am nevoie de toată lumea la situația noastră”, a mai explicații.

Mircea Rednic a dat de înțeles că UTA ar putea alege un alt stadion pentru meciul de acasă cu Otelul Galați, programat luni, 13 noiembrie, de la ora 20,30. Dar, până una alta, a ținut să le mulțumească fanilor pentru aportul avut la victoria de azi. „Galațiul e o echipă foarte incomodă, organizată, fizic pregătită, știu să joace, o să fie greu. Dar azi ne bucurăm de această victorie meritată, la cum s-au dăruit băieții. Mulțumesc fanilor, să joci luni la ora 6.. nici lor nu le e ușor, dar au venit. Ne-au susținut până la final și mă bucur că le-am dat bucuria celor trei puncte”.

FOTO: Malina Guler 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button