Gloria LT CermeiProgresul Pecica

Pecica și Cermeiul au moral înainte de derby-ul de vineri! Aldan: „Sunt ambiții, vrem să câștigăm” v.s. Hațegan: „Avem șansa noastră”





Echipele ce au ieșit învingătoare din derby-urile arădene din etapa trecută deschid weekendul fotbalistic în seria a 8-a a Ligii a III-a. Antrenorii-jucători Radul Popa și Adi Piț îmbracă haina nașilor sâmbătă seara și Cermeiul a cerut să fie programată vineri (ora 14), la Pecica. S-au pus de acord și cu cei de la Progresul, iar meciul se va vedea și pe Radio Zestrea.

Aldan face chiar azi 26 de ani: „Cel mai frumos cadou ar fi victoria vineri, iar cireașa – un gol”

Pecica a „tratat” eșecul dureros (0-6) cu Hermannstadt, în Cupă, cu un 4-0 pe terenul Ineului. Printre marcatori s-a aflat și Sergiu Aldan. „La Ineu a fost greu pentru că s-au închis bine în primele 40 de minute de minute până a dat Adamcsik primul gol. Apoi, ei s-au deschis un pic și la final de repriză ne-am desprins, mă bucur că mi-am ajutat echipa cu golul ce ne-a adus o liniște mai mare la pauză. A fost primul meu gol în acest campionat, în care, din păcate, am lipsit vreo 4-5 etape după accidentarea de la Socodor. La Pecica m-am simțit bine și prima dată când am fost la Liga 4-a tot cu domnul antrenor Dan Stupar, am promovat atunci și am rămas să joc aici, în Liga a 3-a. Mă bucur că e din nou domnul Stupar la Pecica, știe să scoată tot ce e mai bun din mine”, spune apărătorul stânga care a mai marcat un gol în Cupă, cu Șimianul și cinci pase decisive, între campionat și Cupă.

Fundașul lui Stupar care împlinește chiar azi 26 de ani și știe ce-și dorește de ziua sa. „Cel mai frumos cadou ar fi victoria în meciul de vineri, iar cireașa de pe tort ar fi, bineînțeles, să dau un gol. În rest, mi-aș dori să fiu sănătos, căci am pătimit mult de  pe urma accidentărilor și nu mi-am putut ajuta echipa. Acum, ne-am propus să câștigăm toate cele patru meciuri pe care le mai avem în acest an calendaristic. Le luăm pe rând, ne concentrăm întotdeauna la meciul următor, care este cel mai greu pentru că trebuie să-l câștigăm. Cermeiul vine la Pecica după două victorii consecutive, au moral bun și foame de puncte. Am jucat și eu acolo, am debutat ca junior la Liga a 3-a și știu că sunt ambiții mari când joacă cu echipele arădene. Iar cu Pecica, în special, au fost mereu lupte grele și rezultate surprinzătoare. Am fost coleg de grupă cu Lazăr, iar cu Hațegan am fost coleg la Lipova. Acum este o echipă nouă la Cermei, au și jucători experimentați, dar și juniori care își doresc să progreseze, își vor vinde scump pielea”, a adăugat Aldan, fotbalist crescut de UTA, cu care are în palmares și o Cupă a României la nivelul juniorilor U19, în 2016.

Hațegan: „Meciuri și rezultate imprevizibile între Pecica și Cermei, nu mergem ca mielul la tăiere”

Cermeiul are medie de puncte de vârful clasamentului în ultimele două runde. Adică, „sămădăii” au scos maximum din disputele interne cu Ineul și Socodorul, ultima cu un sec 4-0. „Am avut meci greu cu Socodorul, dar după primul gol știam că se vor înmuia, ne va fi mai ușor și vom câștiga. Ne-am bucurat și de scor, dar importantă era victoria. Am legat-o de cea cu Ineul și acum ne-am dori și a treia victorie la rând ca să urcăm în clasament și să punem presiune pe echipele care se bat la play-off. Doar că e clar că ne așteaptă un meci greu la Pecica, ei au bătut categoric la Ineu, au și ei moral bun, au obiectiv play-off și nu-și permit pași greșiți. Îi reîntâlnesc la Pecica pe Zamfir, coleg de generație și prieten în afara terenului, iar cu Aldan am jucat la Lipova. Au și ei jucători cu experiență: Bozian, Arsene, Wild, chiar și pe frații Bodri, care au jucat și în Liga a 2-a. Nu va fi ușor, dar și noi îi avem pe Adi Piț, Sîntean sau Vasilcin. Tot lotul se pregătește intens și chiar vrem să nu venim cu mâna goală din această deplasare. Știu că istoria meciurilor dintre Cermei și Pecica este foarte tumultoasă, au fost meciuri și rezultate imprevizibile, așa că nu mergem ca mielul la tăiere, avem și noi șansa noastră”, afirmă Alex Hațegan, care de câteva etape joacă pe postul său natural, cel de mijlocaș central, alături de Dennis Lazăr. „Mă simt foarte bine la Cermei, mă bucur că Mister îmi dă încredere. Joc mijlocaș central, postul meu și încerc să o fac cât mai bine.  Am mai fost folosit și ca mijlocaș lateral sau chiar al doilea vârf, dar cred că mijlocaș ofensiv mi se potrivește mai bine, aici pot da randamentul cel mai bun. Cred că mai am multe de arătat în fotbal, sper să prind cât mai multe minute la Cermei și vom vedea la vară ce va mai fi”, mai spune fotbalistul de 22 de ani al Gloriei.

Pecica îl recuperează și pe David Shiaondo după cele trei etape de suspendare, în timp ce Cermeiul nu-l are la dispoziție pe antrenorul-jucător, Radu Popa. Acesta a încasat patru avertismente, două pe bancă și alte două în teren și e suspendat.

Formații probabile:

Pecica: Zamfir – M. Salka, Nasiru, Wild, Aldan – Arsene, Shiaondo – Răchită, L. Bodri, Adamcsik – Capătă.

Cermei: Balica – Stamorean, Siminiceanu, Piț, Botaș – Hațegan, D. Lazăr – Gruiescu, Sîntean, Șiel – Țurcanu.

Arbitri: Alexandru Manea (Timişoara) – Cristian Gozman Pop, Stelian Belenesi (ambii din Oradea)

Observatori: Dan Miholcea (Bocşa), Ion Lupșa Ion (Timişoara)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button