Cluburi polivalente

CSM Arad are două medaliate cu bronz național de tineret la tenis de masă, Sferlea va participa la Mondialul U19!





Alesia Sferlea și Adela Strună, jucătoare de tenis de masă legitimate la CS Municipal Arad, au mai adus două medalii în vitrina clubului arădean, la Campionatul Național de tineret desfășurat la Izvorani.

Prima a cucerit bronzul la individual (foto principal), după ce a trecut în sferturi de constănțeanca Elena Zaharia – lider al naționalei de junioare, care s-a retras din motive medicale la 2-1 la seturi pentru Sferlea și 4-4 în setul patru. Medaliată recent cu bronz și la Cupa României de tineret, Alesia trecuse în optimi de o altă jucătoare din Constanța, Andreea Teglas, cu 3-0 la seturi. În semifinale, eleva lui Cristian Dodean a făcut un nou meci solid, dar Ioana Sîngeorzan (CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud) s-a dovedit mai bună, 4-2 la seturi.

Strună a urcat și ea pe a treia treaptă a podiumului, cucerind bronzul la dublu mixt (foto text), alături de Bogdan Badea (CS Dumbrăvița). Cei doi au trecut în optimi de tandemul Iacob-Barbu, 3-0 și în sferturi, cu același scor, de Istrate și Băiașu. În semifinale, Strună și Badea au cedat cu 0-3 în fața viitorilor campioni naționali de tineret, Eduard Ionescu (CSA Steaua) și Ioana Sîngeorzan (CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud). Strună a pierdut la simplu în sferturi în fața aceleiași Ioana Sîngeorzan, 3-1 la seturi, după ce în optimi trecuse cu același scor de Andreea Jifcu.

Echipa de SuperLigă are deplasare pe terenul campioanei CSA Steaua

După proba de dublu mixt, în această după amiază s-a disputat și barajul național pentru un loc în lotul naționalei tricolore la Mondialul U19. Alesia Sferlea a confirmat forma bună de la Naționale dar și din ultima vreme și a reușit să le învingă cu 3-1 la seturi pe constănțeanca Andreea Teglas și Evelyn Ungvari, de la CSM Bistrița. Astfel, jucătoarea de la CSM Arad și-a asigurat prezența la Mondialul din Slovenia, programat în perioada 29 noiembrie – 3 decembrie 2023, asta după ce a ratat în vară din cauza unei accidentări Europenele de juniori, unde Adela Strună a fost campioană continentală cu naționala! Fetele au fost însoțite la Naționalele de tineret de antrenorul Patriciu Muntean. Altfel, echipa feminină de Superligă a CSM-ului va susține miercuri o nouă etapă de campionat, în deplasare la campioana CSA Steaua. Formația arădeană are un bilanț egal în Superligă, două victorii acasă, 3-0 cu CSM Moinești și Poli Iași și două înfrângeri în deplasare, 1-3 la Victoria Carei și 0-3 la CS Dumbrăvița. 

csmarad.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button