Stranieri aradeni

Un fost fotbalist al UTA-ei este campion mondial la padbol!







După titlul mondial cucerit săptămâna trecută la minifotbal, România e prima în lume și într-o disciplină sportivă  relativ nouă, aflată în plină ascensiune. „Tricolorii” au învins reprezentativa Uruguayului în trei seturi: 5-7, 6-3, 6-2, în finala Campionatului Mondial de padbol, competiție organizată în Brazilia, la Santos.


Echipa României la competiția din Brazilia a fost formată din Olivian Surugiu, Victoraș Popescu, Rafael Vasile și Mihai Țiplic. Craioveanul Surugiu are 33 de ani și a îmbrăcat tricoul UTA-ei în sezonul 2013-2014, cel în care Adrian Marțian a devenit conducătorul grupării arădene cu acte în regulă. Fostul mijlocaș al „roș-albilor” a fost cel care a dat lovitura decisivă în finală și a adus României titlul mondial.


Rezultatele României la actuala ediție a Campionatului Mondial

Grupă: 7-6, 6-2 cu Uruguay, 6-2, 6-2 cu Austria, 6-4, 6-4 cu Italia, 6-0, 6-2 cu Kuweit, 6-2, 6-0 cu Emiratele Arabe Unite



Sferturi: 6-3, 6-1 cu Italia

Semifinală: 7-6, 6-2 cu Portugalia

Finală: 5-7, 6-3, 6-2 cu Uruguay

Ce este padbolul?

Padbolul este un sport creat în 2008, în Argentina, care combină elemente din fotbal, tenis, volei și squash. Terenul de padbol este lung de 10 metri și lat de 6 metri, înconjurat de un zid. Este despărțit de un fileu asemănător cu cel din tenis. Tot din tenis a fost preluat și modelul de serviciu, dar și sistemul de punctare, game-uri și seturi până la 6. Mingea este o combinație între cea de fotbal și cea de volei. Echipele sunt formate din câte doi sportivi. Primul Campionat Mondial a fost organizat în 2013. Sportul este practicat în ţări precum Argentina, Australia, Austria, Belgia, Danemarca, Emiratele Arabe Unite, Franța, Israel, Italia, Kuweit, Mexic, Panama, Portugalia, România, Spania, Suedia, Elveţia, Statele Unite şi Uruguay.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button