Fotbal judetean

Președintele Victoriei Felnac se specializează în analiză video și scouting, Marius Bătrân – printre cei 56 de cursanți de la Cluj!







Pe 15 și 16 noiembrie, Academia Națională de Fotbal a organizat în premieră cursul de Introducere în analiză video și scouting, în format fizic la Cluj-Napoca, la BT Arena. Printre cei 58 de participanți s-a aflat și arădeanul Marius Bătrân (45 de ani, foto, primul din stânga în roșu), președintele Victoriei Felnac. În urmă cu 5 ani, șeful prim divizionarei județene a absolvit și cursul de specializare în administrarea și managerierea structurilor sportive organizat chiar la Arad de FRF, în parteneriat cu Universitatea Aurel Vlaicu Arad și Asociația Județeană de Fotbal Arad.


Sesiunile de la Cluj au definit principalele elemente de bază din domeniul scoutingului, iar printre tematicile acoperite s-au numărat cele despre fazele jocului, analiza propriei echipe și a adversarului, dar și bazele scoutingului de jucători, respectiv formarea de rapoarte inițiale și detaliate despre performanța individuală.


Cursul a fost livrat de Gabriel Glăvan, director sportiv la FC Dinamo București și fost analist video și șef departamentului de scounting la UTA. Glăvan e și lector în cadrul Școlii Federale de Antrenori pentru licențele UEFA și a susținut cursurile de la Cluj alături de Néné Reis, Head of Scouting la FC Universitatea Cluj.

Urmează teme individuale pentru obținerea certificatului de absolvire

Pentru a primi certificatul de absolvire, cursanții vor trebui să trimită două teme individuale în următoarea lună, pentru a demonstra că știu să aplice practic elementele învățate.



În doi ani, Academia Națională de Fotbal a format peste 250 de specialiști în scouting și analiză video, care să susțină performanța cluburilor din România. Sesiuni noi de formare vor urma din primăvara anului 2024. Toate informațiile vor fi disponibile în timp util pe paginile FRF și ANF.

Un comentariu

  1. Felicitări pentru ca le meriți din toate punctele de vedere,ești un om corect și cu bun simț!!
    Îți doresc bafta și multa sănătate.

    2
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button