UTA Arad

Utistul Raul Stanciu merge cu România U 17 la Turul de Elită, ultima rundă înainte de EURO 2024!Ca și Rareș Pop la U19, Raul Stanciu va participa la Turul de Elită cu naționala tricoloră. Este vorba de selecționata U17, care astăzi a învins Estonia cu 3-0 la Buftea în ultima partidă din Grupa 6 a calificărilor pentru Campionatul European de anul viitor.


Vlad Oargă (23), Mihai Toma (40) și David Popa (90+9) au înscris cele trei goluri ale „tricolorilor”, care au încheiat grupa pe locul 2, la egalitate cu liderul Franța (ce a remizat, 0-0, cu Norvegia, la Tunari), însă cu un golaveraj inferior, +3 față de +4.


Titular în primele două partide, cu Norvegia (0-0) și Franța (1-1, când a oferit pasa decisivă la golul României), utistul Stanciu a intrat la pauză în disputa cu Estonia, în locul autorului primului gol, Vlad Oargă, atacantul Sampdoriei. În cel de-al 9-lea minut de prelungire, mijlocașul lateral al lui Mircea Rednic ar fi dorit să execute penalty-ul dictat de arbitru, dar – până la urmă – l-a lăsat fecesebistul Toma.

Așadar, s-au calificat la Turul de Elită, ultima rundă înainte de EURO, Franța, România și Norvegia, aceasta din urmă fiind printre cele mai bune 5 echipe de pe locul 3 cu cele mai bune rezultate înregistrate în fața primelor două clasate. Turneul final va fi găzduit de Cipru în perioada 20 mai – 5 iunie 2024.

România a jucat împotriva Estoniei în formula: 1. Ungureanu – 13. Ilaș, 6. Racu, 5. Dumitra, 3. Techereș – 4. Laszlo – 17. Burlacu (18. Nechifor 90’+3), 11. Stoian (8. Petculescu 61′), 9. Doicaru (7. Popa 46′), 10. Toma – 19. Oargă (20. Stanciu 46′). Selecționer: Nicolae Roșca

Clasamentul final în grupa României

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button