UTA Arad

Măldărășanu a recunoscut superioritatea UTA-ei, dar a invocat și starea terenului: „Jocul a fost unul urât, poate trebuia să vină și această înfrângere”





Ceea ce nu au reușit FCSB, CFR Cluj sau Rapid, a izbutit UTA și anume să o învingă pe FC Hermannstadt, care nu mai pierduse un meci în SuperLigă de pe 4 august, 0-1 la Craiova, cu Universitatea. Pe terenul greu de pe arena „Iuliu Bodola”, din Oradea, arădenii au fost mai buni, în special în repriza secundă, când și-au creat ocazii mari de gol, dar au și reușit să marcheze, prin Luckassen (79) și Micovschi (82).

Sibienii nu au avut replică și pierd după patru luni în campionat. „Pe un astfel de teren era clar că va ieși un meci de luptă, de bătaie și asta s-a întâmplat. Echipa care greșea mai mult era expusă marcării golului de către adversar, la un moment dat cei care puteau profita și o făceau câștigau meciul, și a a fost. În repriza a doua, UTA, odată cu anumite situații bune avute, a primit încredere, a venit peste noi și acolo s-a câștigat jocul. În prima repriză a fost totul destul de echilibrat, noi am avut primele situații de gol, după care ei ușor, ușor au echilibrat și au ajuns în poziții de a marca, dar a fost o repriză echilibrată. În a doua parte, pe același fond de joc, cu Luckassen pivot și pas pe el, așteptând să vină jucători din spate, ne-au taxat pe greșeala noastră.  A venit primul gol, acolo greșim, nu venim cu jucătorul și ne uităm la arbitrul de tușă dacă ridică offside. Aici pierzi timp, pierzi metri, asta face ca adversarul să poată șuta nestingherit. Dar, asta e viața, jocul greșeala așteaptă, poate trebuia să vină și această înfrângere, se tot punea presiune câte meciuri fără înfrângere avem”, a spus Marius Măldărășanu după eșecul cu „Bătrâna Doamnă”.

Oarecum, antrenorul formației de pe Cibin a dat vina și pe starea gazonului de pe „Iuliu Bodola”. „Nu am de ce să fiu dezamăgit, oricât am fi lucrat în această săptămână totul se anula pe un astfel de teren. Nu ai decât bătaie, minge lungă, reacție pe mingea a doua. Asta a fost, nu am ce să le cer tactic mai mult. Într-adevăr, doar la faza golului dacă nu ne oprim, poate atunci adversarul nu dă gol nestingherit. E sub presiune, poate ratează, dar nu am ce să reproșez. Jocul a fost unul urât, UTA merită victoria pentru aspectul celei de-a doua reprize, cam asta a fost tot”, a adăugat fostul mijlocaș al Rapidului.

În etapa precedentă, sibienii au scos doar o remiză albă acasă cu Poli Iași, care, coroborată cu înfrângerea de la Oradea, i-ar putea costa ieșirea din zona play-off în cazul unui succes al celor de la U. Cluj. „La începutul campionatului am gândit să scoatem maximum din fiecare meci, dar au fost meciuri în care puteam scoate mai mult. În altele poate nu meritam nimic, dar punct cu punct s-au adunat. Am avut o serie bună, am fost sus, am fost și mai jos în clasament, am ajuns după aceea până pe 4-5. Acum, cu această înfrângere, e posibil să ieșim de pe locurile de play-off, dar asta e viața. Mergem înainte, mai sunt multe meciuri până la final, e clar că trebuie să ținem ritmul cu echipele care vor în play-off”, a adăugat Măldărășanu.

Etapa viitoare, FC Hermannstadt o găzduiește pe U. Craiova, precedenta echipă ce o bătuse în campionat până astăzi.

Un comentariu

  1. Trebuie sa recunosc faptul ca mi-a fost foarte teama de echipa sibiana…si nu neaparat de echipa,ci de Maldarasanu,cumpatat,fara ifose si foarte realist,infipt in fotbalul real…A tinut aceasta echipa,doar el stie cum…
    Doar ca ne-au fost net inferiori,de data aceasta..
    MAXIME FELICITARI UTA!

    11
    1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button