Progresul Pecica

Pecica s-a jucat cu ocaziile și Buziașul a taxat-o pe final! Gazdele au acuzat arbitrajul, timișenii s-au proclamat „nașii” ProgresuluiCu ocazia vizitei celor din Buziaș, Progresul avea imensa șansă să ierneze pe locul 2 și să-și rezolve în proporție de 90% participarea în play-offul seriei a 8-a a Ligi a III-a. Iar formația lui Dan Stupar și Bogdan Bozian nu a făcut un meci rău, și-a creat ocazii mari la 0-0, prin Bodri, Borcea, Adamcsik și Nasiru, ultimii doi nimerind bara la interval de câteva secunde. Oaspeții au scăpat, iar spre final au beneficiat de un penalty discutabil, de o execuție imposibilă a lui Savu, iar Arsene nu a făcut decât să aprindă puțin ultimele două minute de prelungiri.

Stupar: „Chiar a fost unul din cele mai bune meciuri ale noastre, nu meritam să pierdem”

S-a încheiat 1-2 și Pecica termină pe locul 4 anul, la doar două puncte în spatele celor din Buziaș, care mai urmează să câștige la „masa verde” partida cu Poli și 5 lungimi de undă peste Lipova. „Ne doream mai mult, era un joc și un rezultat pe care ni-l doream favorabil și astfel am fi luat o opțiune serioasă pentru accederea în play-off. E un obiectiv pe care ni l-am dorit și cred că e încă realizabil. Am pierdut un meci din care, din punctul meu de vedere, puteam să obținem mai mult dacă eram concentrați pe ceea ce înseamnă faza de finalizare, mai ales în prima parte am avut ocazii bune de a marca. Ăsta e fotbalul, câteodată te pedepsește dacă nu tratezi cu seriozitate unele momente. Chiar a fost unul din cele mai bune meciuri ale noastre, nu meritam să-l pierdem. Se pare că avem ghinion cu această echipă și în tur, spun eu, am făcut un joc foarte bun și am pierdut cu 3-1. Facem cadouri în continuare, dar nici maniera de arbitraj nu mi-a plăcut. Sincer, parcă a greșit prea mult într-o direcție, e regretabil. Ne doream să încheiem cu o victorie anul, cu atât mai mult cu cât era cu o echipă de pluton, cu care ne luptăm pentru play-off. Una peste alta, felicit băieții pentru această campanie, pentru acest tur, dar și pentru că s-a reușit calificarea în grupele Cupei României, dar astăzi am rămas datori în ceea ce privește sezonul. Mai avem meci în Cupă, cu Corvinul, jucăm la Oradea, un meci în care trebuie să facem onoare și cinste orașului, clubului, mai ales că accederea în grupe e meritată având în vedere prestația echipei”, a spus Dan Stupar, antrenorul pecicanilor.

Bozian: „ Asta se întâmplă când nu dăm gol”

Și mai franc a fost  Bogdan Bozian, colegul lui Stupar pe banca Progresului, care-și mai ajută echipa și din teren. „Am pierdut total nemeritat, am avut șașe – șapte ocazii mari, bare, de două ori singur cu portarul, din fața porții. Asta se întâmplă când nu dăm gol. Apoi le-au dat un penalty, pe care eu nu l-am văzut să fie și apoi am intrat în criză de timp. Îmi găsesc greu cuvintele pentru că am dominat acest meci cap – coadă, nu credeam că putem să avem o problemă la cum a fost meciul. Luăm gol din penalty, se schimbă tot, încă un gol de la distanță și asta e, mergem mai departe. O să încercăm să scoatem maximum din cele trei meciuri rămase din sezonul regular”, a spus Bozian, care pierde din nou în fața lui Cosmin Petruescu, fostul său antrenor de la Lugoj și Poli Timișoara.

Petruescu: „Cum sunt și alții pentru noi, așa suntem și noi pentru Pecica”

Așa cum Pecica a bătut-o tur-retur pe Peciu Nou, tot așa Buziașul i-a luat 6 puncte Progresului. „Cum sunt și alții pentru noi, așa suntem și noi pentru Pecica. A fost un meci deschis oricărui rezultat, nu aș vrea să intru mult în detalii, victoria este sută la sută a băieților și prietenii știu de ce. Atât am de spus legat de acest meci, victoria e doar a băieților și prietenii știu de ce. Cu această victorie avem 24 de puncte pe teren, cu zece mai mult decât anul trecut, îi felicit încă odată pe jucători, sunt admirabili pentru ce au făcut din vară până acum. Au venit 16 jucători noi și toți spuneau că avem șanse la play-off, dar lumea s-a bazat pe ceea ce am am realizat noi în primvară, dar noi nu mai suntem aceiași. Meritul e al băieților care au venit acum, în timp scurt au format grup unit și rezultatele sunt consecinta atmosferei din lot, a relațiilor dintre noi și coeziunea ce s-a format aici. Am toată stima și admirația pentru ei, pentru ce au realizat”, a spus Petruescu.

Progresul Pecica – Phoenix Buziaș 1-2

Cum s-au marcat golurile:

0-1 (min. 76): Penalty pentru Buziaș, la un duel dintre Nasiru și Chistrugă în careu. Cristian Pădurariu trimite cu stângul în stânga lui lui Zamfir care a ales celălalt colț.

0-2 (min. 90): Darius Savu îl surprinde pe Zamfir cu un șut de la 20 de metri lateral stânga

1-2 (min. 90+3): Penalty pentru Pecica, Borcea e faultat de Chistrugă. Mirel Arsene marchează de la punctul cu var în stânga lui Lăpădat, la semiînălțime

Formații:

Pecica: Zamfir – M. Salka, Nasiru, Wild, Aldan (77 Bozian) – Arsene, Shiaondo (46 Moraru) – Bănățan (46 Adamcsik), L. Bodri, Răchită – Borcea. Antrenori: Dan Stupar, Bogdan Bozian.

Buziaș: Lăpădat – Mada (33 Angheli), Horcea, Sturzu, Cl. Pamfile – Grancea, Mitre (Nagy 84), Ferțu (84 Lică), Românu (63 Chistrugă) – Bădăuță (63 Savu), Pădurariu. Antrenor: Cosmin Petruescu

Arbitri: Răzvan Lădar (Zalău) – Ștefan Birjac (Păuşa – Sălaj), Eusebiu Irina (Oradea)

Observatori: Cornel Pantea (Oradea), Claudiu Ştefan (Orăştie)

FOTO: Sorin Dan CârsteaLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back to top button