UTA Arad

Rednic: „Mă bucur că băieții au avut răbdare și nu am riscat, ne-am adaptat terenului, iar jucătorii intrați la pauză au dat mai multă viteză jocului”UTA a revenit cu noroc și…folos pe arena „Iuliu Bodola” din Oradea, acolo unde a întrerupt seria de 13 meciuri fără înfrângere a celor de la FC Hermannstadt. Luckassen și Micovschi au rezolvat meciul cu sibienii în ultimul sfert de oră, dar arădenii ar fi meritat să înscrie mai repede, în special în repriza secundă, la ce ocazii clare și-au creat.

Evident, bucuria a fost mare în tabăra „roș-albă”, care e mai aproape de Top 6, decât de zona cu probleme. „Nu ai cum să nu fii fericit, e o victorie meritată, ocazii multe, am avut și două bare prin Rareș. Țin să felicit ambele echipe, ținând cont de starea terenului, care a fost foarte grea. Mie mi-a fost greu să ajung până la suporteri, să-i salut. Dar, mă bucur că băieții mei au înțeles că e un meci foarte important. Le-am zis că avem patru finale, trebuie să luăm meci cu meci, să nu începem să visăm, să vorbim de obiective mari. Ne concentrăm pe primul meci care urmează, să jucăm la fel de bine cum am făcut-o astăzi. Pe un teren greu ne-am creat foarte multe ocazii contra unei echipe la a cărei poartă ajungi foarte greu, o echipă care e între primele trei, ca și apărare. Chiar ne priește Oradea, până la urmă. Terenul a fost greu, dar Oradea nu are vină pentru că Doamne Doamne a dat ploaie, poate a fost un lucru bun. Ambele echipe au jucat pe același teren, noi ne-am adaptat mai repede, din punct de vedere fizic am dus-o foarte bine și chiar sunt mulțumit. Meciul următor va fi tot la Oradea, după care vom vedea. Ne simțim bine, e o atmosferă care nouă ne priește. Nu ne e ușor, sunt sigur că dacă am fi jucat acasă cu zece mii de suporteri, alta era situația”, a spus Mircea Rednic imediat după meci.

Marius Măldărășanu a recunoscut la final că UTA merita victoria la cum s-a jucat în repriza a doua, când pe teren au apărut Omondi sau Micovschi. Iar arădenii și-au creat ocazii importante la poarta lui Căbuz. „Jucătorii intrați la pauză au dat mai multă viteză jocului, am fost mult mai direcți. S-a verticalizat mai mult și pasele care au venit au fost mult mai precise. Mă bucur că băieții au avut răbdare și nu am riscat, nu ne-am descoperit numai de dragul de a face pe plac suporterilor. Am reușit, până la urmă, să înscriem și apoi am mai avut câteva situații. Eu apreciez un jucător care ajunge singur cu portarul și ratează, e foarte greu să ai stabilitate bună ca să poți să lovești mingea. Și eu mi-aș fi dorit să înscriem din ocaziile pe care le-am avut, dar am avut încredere, nu e prima dată când noi reușim să înscriem pe final. Chiar aici, pe același teren, contra lui Dinamo, când am câștigat în minutele de prelungire. Asta înseamnă că s-a format un grup, un spirit bun, pozitiv. Chiar dacă am avut patru-cinci probleme cu jucători care mi-au lipsit, care au fost titulari la meciul cu CFR-ul, cei care au intrat chiar au jucat foarte bine și merită felicitările mele și ale noastre”, a adăugat Rednic.

Acesta a ținut să le mulțumească celor aproximativ 3000 de suporteri sosiți de la Arad pentru duelul cu sibienii. „Le mulțumesc fanilor, nu le e nici lor ușor să vină la 100 de kilometri de orașul lor, dar au fost alături de echipă și au încurajat echipa până la sfârșit. „M-aș bucura ca ei să fie prezenți și să susțină echipa și la meciul de marți, chiar dacă se joacă în cursul săptămânii, fiind meci de Cupă, și să reușim să trecem de Voluntari. E un obiectiv al nostru, ne dorim foarte mult să ne calificăm. Nu voi menaja pe nimeni, voi folosi cei mai buni jucători pe care îi am la dispoziție. S-a anunțat o vreme mai bună, nu va ploua, înainte de acest meci a plouat într-una, până aseară. Marți deja avem meci, apoi vineri iar meci, ne bucurăm azi, pentru că eu cred că merită jucătorii la efortul pe care l-au făcut astăzi”, a mai afirmat antrenorul principal al „Bătrânei Doamne”.

Marți de la ora 19, UTA joacă ultimul meci din grupa D a Cupei României, la Oradea cu FC Voluntari, iar vineri, tot de la ora 19, are parte de deplasarea de la Iași, din etapa a 19-a a SuperLigii.2 comentarii

  1. Cred că a ajutat și că nu a fost prezentă mizeria aia de baner plătit de marii-investitori pe stadion. Poate se mai liniștesc cu ura și dezbinarea, măcar acum de sărbători.

    11
    5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back to top button