UTA Arad

Ziua „Puriului”! Victorie cu Hermannstadt și „pohta ce-a pohtit-o…” la Euro: „Să cădem cu belgienii mei!”





Naționala României a fost repartizată în Grupa E de la EURO 2024, alături de Belgia, Slovacia și câștigătoarea barajului B din Liga Națiunilor, în care se vor înfrunta Bosnia&Herțegovina, Ucraina, Islanda și Israel.


Întrebat, joi, la conferința de presă ce a precedat disputa cu Hermannstadt, câștigată azi de UTA cu 2-0, despre preferințele pe care le are pentru grupa „tricolorilor”, Mircea Rednic a spus: „Să fiu rău…cu belgienii mei , să apar și eu să mă laud, că am fost acolo. Belgia, în primul rând și apoi echipele astea mai ușoare”.

Iar „Puriul” are pohta ce-a pohtito, naționala lui Edi Iordănescu o va întâlni pe cea a „dracilor roșii”, plus alte două formații abordabile. Punctual, România va juca pe 17 iunie la Munchen cu câștigătoarea barajului B, pe 22 iunie, la Koln, cu Belgia și pe 26 iunie, la Frankfurt, contra Slovaciei.

Mircea Rednic a petrecut peste un deceniu în fotbalul belgian. Ca jucător, la Standard Liege și Saint-Truidense și la Standard Liege, Gent si Royal Excel Mouscron, ca antrenor. Fostul fundaș are nu mai puțin de 83 de selecții la echipa „tricoloră”.

România s-a calificat la EURO 2024 după ce a ocupat primul loc în Grupa I din preliminarii, cu 22 de puncte.

În proporție mare, din lotul României pentru turneul final va face parte și arădeanul Dennis Man, fotbalistul Parmei fiind o prezență constantă la echipa națională în ultimii ani.

4 comentarii

  1. Dedicatie pentru nea @Gavrila Ionescu!
    Nu stiu ce si cum face Mister Rednic,dar ii cam iese…Simte la maxim echipa,nu stiu in ce masura ghibitzii inraiti…
    Nu este ce se vede la tv..Terenul a devenit adevarat patinoar,s-a lipit clicosul namol pe talpile ghetelor jucatorilor,nu mai ajutau cu nimic crampoanele,din ce am vazut,cele mai mari probleme au fost la Abeid si Rares Pop,de parca erau incaltati cu cizme de guma,iesiti de pe o aratura proaspata,uda…Un efort fizic imens,doar sa stea in picioare,d-apoi sa si alerge…
    Nu mai am curaj sa scriu ca trebuie sa luam un gol,ca sa incepem sa jucam…Exclus…
    Am observat ceva,ceea ce nu am vazut pana acum..Mister Rednic,nu era agitat,nici macar dupa imensele ratari…
    Un ochi la joc,celalalt la ceas,asaltam poarta sibienilor,golul trebuia sa vina..Ar fi fost nedrept sa scoatem doar un egal…
    E bine cand se termina cu bine…Debordez de bucurie,sincera…
    Iar am mancat pe saturate castane prajite,Salonta…Gustul bun al victoriei…
    BRAVO!BRAVO!BRAVO!

    17
    1
  2. Mulțumim pentru atenție. Observații pertinente nea Giro. !! O sa vedem și în viata cotidiana cum meseriașii adevărați nu se pierd. Categoria mediocra are mereu nevoie de ajutor. Ca instalatorul care după ce nu-ți rezolva problema, curge apa și pe peretele vecinului. Parca un remember venit din istorie, a proiectat partida pe teren greu. ASA AU CÂȘTIGAT TITLURILE PREDECESORII JUCĂTORILOR UTA, DE ASTĂZI.!! Cu mingii grele, fără sa le șteargă pe tricouri, de multe ori cu noroi și lacrimi în gura. Personalitățile în antrenorat, impun.!! Schimbările nu așteaptă verdictul tribunei. Altfel suporți înfrângerea, care face și ea parte din fenomen. Creșterea mare a venit de la cifra golurilor De pe la 9 la… 21.!! Dacă teoretic am scade și doua înfrângeri de la cifra lor, am realiza ca numai perioada de început târziu a formarii colectivului ar putea fi de vina. Juniorii, ca și grup, primii pe divizie. Se lucrează la toate nivelele. Rămâne ca și executivul sa fie la înălțime. La acte care vin târziu, dar mai ales la clauze de contracte, împrumuturi sau termene lucrative la jucători. Jucători care iată, dacă muncesc cu cine trebuie, își dublează valoarea . FELICITĂRI.!!

    15
    1
  3. Bun optimismu ….aici, pe teren, in tribune,….. nu si administrativ! Acolo se „joaca” pe cifre si date exacte! O zbarcesti 2-3 zile/ luni si un nou episod „….Galati”, apare imediat! Să nu pomenesc de interesul politic și activarea datoriilor către finanțe…. imediat ne paște …. ultimul loc! Acum, locul din clasament dă speranțe si optimism, dar dacă îl iei la bani mărunți ….diferenta fata de locul de baraj e de 3 puncte! Daca te uiti la golaveraj iarași vezi -4, cand altele, sub noi, sunt pe plus! Inca mergem pe sârmă …. un meci și ….ori pe 6 ori pe 13! Totul este legat de ….. stabilitatea financiară! Adică de banii aduși de Șoani și ai lui ….. de acasă! E bine să visezi frumos …. dar dacă te trezești de foame …. ce folos!? Cât despre Rednic …. bun antrenor! Bine că nu trăiește din …. salariul de la UTA! Hai UTA!

    3
    5
  4. Doar o victorie la Iasi ne-ar putea salta pe o pozitie deasupra rezultatelor surprinzatoare care continua in Superliga chiar si dupa aceasta etapa si care continua sa ne traga inapoi cu capul sub apa spre un faditig loc 11 in clasament !

    Nu vorbesc aici despre vre-o teorie conspirativa ci mai degraba despre o inconsistenta ingrijoratoare a echipelor de valoare din Superliga, dublata de rezultatele constant-pozitive obtinute in ultima vreme de echipe cu obiective declarate la locurile 7-10, dar care momentan s-au pozitionat solid pe pozitii de play-off !

    Noi trebuie sa acumulam in continuare puncte ca sa evitam orice fel de surprize pe parcursul acestui retur.

    2
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button