UTA Arad

„Bătrâna Doamnă” pleacă de la Oradea pentru meciurile cu Farul și U. Craiova: „Terenul acesta nu mai poate să își revină, suntem o echipă care joacă”







Cel mai probabil, aventura „Bătrânei Doamne” a fotbalului românesc pe arena „Iuliu Bodola”, din Oradea, se oprește după confruntarea din această seară, cu FC Voluntari, din ultima etapă a Grupei D a Cupei României. Mircea Rednic s-a convins că gazonul e compromis pentru această iarnă, mai ales că joi se va juca și meciul dintre Progresul Pecica și Corvinul Hunedoara, tot în Cupa României, dar în Grupa A.


Antrenorul arădenilor susține că va avea o discuție cu conducerea clubului pentru a identifica o soluție mai bună, care – probabil – va fi „Municipalul” din Sibiu, acolo unde a avut meciul cu Oțelul Galați, singurul pierdut de arădeni în SuperLigă din 15 septembrie încoace. „Mai mult ca sigur, nu vom juca și ultimele două meciuri din acest an la Oradea. Joi joacă și Hunedoara aici, e clar că terenul acesta nu mai poate să-și revină. Săptămâna viitoare sunt anunțate ploi, deci nu cred că vom mai juca aici. Le mulțumesc orădenilor că ne-au primit, ne-am simțit foarte bine, chiar am avut rezultate bune. Dar, la ce am văzut eu acum, e mult mai greu decât la meciul cu Hermannstadt. Chiar dacă nu a plouat, drenajul suferă. Deja sunt temperaturi de zero grade, chiar minus, nu are încălzire, e riscul prea mare să disputăm cele două meciuri aici. Sunt soluții, vom avea o discuție, o să vorbesc cu domnul Meszar și vreau să găsim soluția cea bună. Noi suntem o echipă care joacă, nu cum a fost Voluntariul astăzi, cu pase lungi, devieri și ce-o ieși. Ducem jocul de la portar, avem niște trasee care, ușor-ușor, acum încep să dea roade. Pentru asta ne trebuie și o suprafață mai bună”, a afirmat Mircea Rednic după UTA – Voluntari 0-0.


UTA câștigat 7 puncte la Oradea în SuperLigă, după 2-2 cu Rapid, 2-1 cu Dinamo și 2-0 cu Hermannstadt și un singur punct în Grupa D a Cupei României, după 0-0 cu FC Voluntari, chiar în această seară. Pe 1 noiembrie a venit și singurul eșec al toamnei pe „Iuliu Bodola”, 0-1 cu Universitatea Craiova. Arădenii mai au două partide considerate acasă în acest an, pe 16 decembrie, cu Farul și pe 20 decembrie cu Universitatea Craiova.

6 comentarii

  1. Va salut cu respect pe toti UT–istii, la meciul cu volutari nu a fost chiar rau dar daca terenul se prezenta in conditii mai bune astfel stateau lucrurile.Bine ca nu se mai joaca la Oradea ca deja se poate semna graul pe el, speram cu totii ca vom avea parte de rezultate bune in ultimile meciuri din acest an.Pt noi doar UTA ARAD conteaza, haide UTA ARAD.

    16
    0
  2. Ne cam făceam iluzii ca ai noștri stăpânesc terenul greu. O iluzie confirmata de jocul cu Voluntari, când ai lor au rămas prima data interziși la gazon, apoi au trecut la datorie. Stam sa ne gândim cum reacționau inventatorii fotbalului, englezii, la noroi. Ei fiind părinții regulamentului de joc. Simplu. Au inventat rugby-ul ! Englezul tot englez.!! Unul dintre ei a observat ca vecinul lui care stătea lingă soba, ii luase foc pulpana hainei. Nu i-a spus , pentru ca nu făcuse cunoștință în prealabil. Din gluma în gluma ne apropiem, totuși echilibrați către partida din meleagurile marelui ȘTEFAN CEL MARE.

    11
    1
    1. S-a jucat si pe insula britanica in noroi multa vreme, mai ales ca ei jucau multe meciuri si atunci si le jucau mai mult in perioada umeda a anului. Cam pana prin anii 1970 s-a mai tot jucat pe terenuri noroioase, nu se plangeau si jucau infocati, de acolo au aparut tacklingurile dure si jocul simplu pe sus si bataie la inghesuiala, adica tipicul jocului britanic „kick and run” la care au ramas loiali o lunga perioada de timp.
      Prima data cand oamenii de acolo s-au gandit ca mai pot face un sport a fost cand, la un meci de fotbal amator jucat undeva la o scoala, unul dintre jucatori a luat mingea in mana si a fugit cu ea catre poarta adversa….nu cunosc daca era pentru ca terenul era noroios 🙂 Ceea ce e interesant insa e ca noul sport aparut rugby si-a facut regulamentul de joc (la scoala din localitatea Rugby, de acolo numele sportului) mai repede decat fotbalul, deci rugbistii se pot lauda ca rugby a fost mai repede „atestat regulamentar” decat fotbalul.

      0
      0
  3. Era bine dacă jucam și cu Craiova în cupă cu titulari.
    Campionatul este lung , din cupă ieși repede dacă nu o tratezi cu respect.

    1
    0
  4. Cu toate ca regret Oradea,pentru distanta scurta,acolo nu poate juca nici macar o echipa de campionat Liga a 2-a..Imposibil.
    Bine macar ca nu a inghetat asa,in halul in care era,mai asta ar fi lipsit..
    E mult mai rau decat vechiul Motorul…
    Nu pot intelege cum de nu se putea provizoriu omologa Siria,gazon de nota 8-9,se incadreaza in marimea suprafetei de joc…Cu nocturna minima care exista,plus cea provizorie inchiriata,(oricum), ar fi fost „Las Vegas”,cu atat mai mult cat si soseaua este perfecta acum…
    Spre Sibiu parcurgem distanta tripla si daca se intampla o aglomeratie sau accident de la Marginea,cum a fost ultima data la Cosava….Aleluia…expira abonamentele pana iesim de acolo…

    6
    1
  5. Pt.d_l Rednic cu respect,cred ca ar trebui sa urmariti în meciul de astăzi de la Oradea trei fotbaliști de la Corvinul(Coman,Lupu și Pirvulescu ),cred ca șint peste ce avem la Arad pe posturile lor , în special Coman în vârf.Mai ales ca nu au drept de promovare anul acesta și exista colaborare între aceste cluburi.(Adaug ca i_am urmărit în mai multe meciuri pana am hotărât sa îmi permit sa fac afirmația de mai sus)

    0
    1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button